Etrafınızda neye baksanız şekillerin olduğunu farkettinizmi? O sadece bir dışkapı değil, bir de dikdörtgen. Gökyüzündeki elmas bir uçurtma olarak maskelenmiş. Yemekde kullandığımız servis tabağı bir gizli oval.
Çevrelerini keşfetmek çocuklar için şekilleri düşünmek için harika bir yol. Çocuğunuz sadece şekillerin isimlerini öğreniyor olsa da veya şekil özellikleri (noktalar, köşeler, kıvrımlar, kenarlar) üzerine çalışıyor olsa da eviniz 1.5-3 yaş arası bir çocuğa şekilleri öğretmek için bir sürü kaynak saklar. Şeker kuzunuzu bir şekil avına gönderebilirsiniz - "mutfakda 5 küp bulalım" veya "odanda 3 noktası olan bir şekil bulalım" gibi. Miniğiniz şekilleri bir kere keşfedince, herşeye şekli ile seslenebilir. Zamanla küçüğünüz kendi şekil kitabını oluşturur. Daireler, üçgenler, kareler heryerde. Şekiller çalışması çok eğlenceli bir alan. Aynı çalışma şeklini renklerle de yapmak mümkün ama o başka bir yazının konusu.
3 yorum:
hımm. bu ava biz de çıkmalıyız sanırım.
Biz uzuuunca bir süredir yapıyoruz bunu. Çok eğlenceli oluyor, bilhassa mutfak gerçek bir malzeme kaynağı. Selin artık yuvarlak ve kareyi nerede görse tanıyor. Hatta geçen gün kare küçük bir tepsimiz var, onun içine kare çay tabaklarından koydu. Onun içine de baharatlık kavanozlarının kare metal kapaklarından birini bulmuş ortada, onu koydu. Sonra da anne anne, bat bat! (bak bak!)deyip durdu. Yaptığı şeyi en az 20-25 kere beni yanına çağırarak gösterdi ve bana "böööğ" dedirtti. Tabii içimden!:)
ç.
Çiğdem;
Bazen ben de aynı şeyi 800 kere yapmak zorunda kaldıgımda bööğ diyorum içimden.. Desek ya bigun yüzlerine ne şaşırırlar ama dimi..
Yorum Gönder