22 Haziran 2011 Çarşamba

Denizim Park

Baya gezmişiz yaw. Antalya Belediye'sine gittim, şehirlerine yaptığım tanıtım kıyağı sebebiylen bana para vermeleri gerektiğini bildirdim. Aman Belediye Başkanı da beni bekliyormuş. Bir memnun oldu, kalktı bana bir ihtimam bir ihtimam. Adamlarına söyledi hemen ayaklarımın altına bir kova su getirdiler, otururken biraz serinleyim diye. Bir adam da arkadan enseme üfledi. Çok serinledim çok. Yani sıcak biraz kafama vurmuş olabilir tabi. Neyse başkan benimle aynı fikirde olduğunu çok net belli etti. ''Sen devam et canım, biz seni görücez'' dedi.

Bu sağlıklı yürümeyi anlatan eksper insanlar, ''Yürüyüşünüzü hızlı tempoda yapıcaksınız, öyle sahilde gezinir gibi değil'' diyor ya. Peki ya gerçekten sahildeysek nasıl yürüycez. Gezinir gibi mi? Hızlı mı? Benim çok kafam karışık.

Ya fotoğraflar di mi? Burası Lara'da. Adı Denizim Park. Kocaman bir arazide, güzel bir yer. Büyük bir çocuk parkı var. Çocuğunuz oynarken yimek yiyebiliyorsunuz. Bir de son yılların trendi arkaya kümes hayvanları serpiştirilmesi konseptini burda da yapmışlar. Güvercin, tavuk, tavşan mevcut. Bir de cici midilli koymuşlar fona. Üstelik koymakla kalmamışlar çocukları bir ağacın etrafında midilliye binerek dönbabam döndürüyorlar. Ama başarılı yani. Çocuklar nasıl anababalarının etrafında tepiniyor ''ben de binicem'' diye. Sanki dörtnala koşucaklar. Ama bizimkiler gibi 4 duvar arasında şehrin içinde, ipodla oynayan çocuklar hayvanlarla pek oynaş olamadıklarından midilliye binmek çok değişik oldu tabii.

Ela hatun da çok sevdi. Baya sanki padişahmış da halkını selamlıyor gibi herkese el sallaya sallaya gezindi. Bir de kafasındaki kask ağır geliyordu yavrucuğumun kafası öne düşüp duruyordu. Neyse Ela hanımın eğlendiği her saat arıza çıkarmadığı ve sıkılmadığı için yanımıza kar olduğundan oldukça verimli birgün geçirdik.

Özetle tavsiye ederim. Lokasyon da vereyim. Lara'da Örnekköyü geçince Kundu'ya giderken kocaman levhasını görürsünüz. Haa aslında asıl maceralı günümüzü yazıcaktım ama fotoğrafları ayarlayamadım bir dahakine inşallah.

Cumartesi 3 kadın 2 çocuk yola çıkıyoruz. Ankara'ya dönmek artık istiyorum da, tek şoför olacağım için o yol gözümde nasıl büyüyor anlatamam. Belki bu yolculuktan da güzel bir hikaye çıkar. İyi tarafından bakmak lazım.

Antalya var ya, yanıyor canım benim yanıyor.

1 yorum:

MELİSANIN HATIRALARI dedi ki...

Esracım sıcagı değil belki ama bu harika yerleri çocuklar çok özliycek gibime geliyor.sağol walla antalyada cocukla gidilebilecek mekanları aktiviteleri sayende ögrendik.kundudan 5.5 saatlik bi yol var dönüşü oradan mı yapacaksın?kolaylıklar.iyi yolculuklar.