16 Nisan 2011 Cumartesi

EcE (Er Ryan) 7 aylık



Arkadaşım, bugün 7 aylık oldun. Bu geçtiğimiz ay çok hızlı geçti. Seni daha dün 6 ay kontrolüne doktora götürdüm gibi geliyor ve şimdi 8. ayına giriyoruz.

Bu ay büyük adımlar attın.

Günde 2 öğün katı gıdalardan yemeye başladın.

Şimdiden farklı yiyeceklere dalmaya başladın bile. Elma ve havucu sevdin. Sebze çorbasını geri çevirmiyorsun ama yoğurt. Çok rahatsız etti seni. Bütün gece uyuyamadın. Kestik biz de.

Mırıldanma konusunda bu ay patladın.

Ağzın sürekli olarak harekette, çoğu zaman ''ma'' ''ba'' veya ''buva'' kombinasyonlarını yapıyorsun. Seninle normal bir konuşma senin tarafından yapılan bir monoloğa dönüşüyor ve şuna benziyor “Mamamamaaaaa mmmmmmmbaaaa babababBABA maaaaamamama.” Hele ''Babba babba'' dediğimizde babana bakman babanı mest ediyor. Hem ''Anne'' hem de ''Babba'' diyorsun. Eriyoruz, bunları duyunca. Ama bu ay fişek gibi hızla gelişim basamaklarında çıktın diyebilirim.

Henüz evimizde emekleme yok. Ama bu konuya da çok ilgilisin. Bacaklarını altına toplayıp kedi pozisyonunda kalkıyorsun ve öne arkaya sallanarak emekleme çalışmaları yapıyorsun. Bu ay bu konuda ilerleyeceğini düşünüyorum. Enerjini bize tutunarak kalkmaya harcıyorsun ve zıplayıp durarak çok eğleniyorsun.

Oturma konusunda da daha iyi gidiyorsun. İleri doğru uzanıp bir oyuncağı ya da ne bulursan yakalayabiliyorsun ve kendine çekiyorsun. Sallanırsan ellerini yere koyup kendini dengeleyebiliyorsun. Ama geri kaykılırsan düşüp kafanı vuracağın konseptini henüz anlamış değilsin. Seni yastıklarla çevriliyoruz, fakat sonra dönerken yastıkların birinin bir köşesine sıkışıp kalıyorsun.

Her ay kişiliğin kendisini daha çok gösteriyor. Çok çok meraklı bir bebeksin. Kedilere gözünü dikip bakıyor, gözünle takip edip neler yaptıklarına bakıyorsun. Masada yakınına ne konursa gözünü dikip eline geçirmek için çırpınıyorsun. Diğer çocukları izlemeyi seviyorsun, önünde sürekli bir tane var. Elime ne alsam istiyorsun, telefon, su bardağı, kalem, aklına ne gelirse. Hemen uzanıp yakalıyorsun ve tabii ki hooop ağzına gidiyor.

Şu sıralar en tatlı olayın sarılmaya başlaman. Uzanıp sarılıp kendine doğru çekiyorsun ki, işte o zaman tamamen eriyorum. Böyle tatlı ve sürekli gülen biri olmaya devam et.

Sevgiler,

Annen


1 yorum:

ÇokBilmiş dedi ki...

Ben de Ela'ya "arkadaşım" diye sesleniyorum; o da bana "aakaş" diyor :) Çok tatlı bu arkadaşlar, çookkkk...