1 Eylül 2010 Çarşamba

Gelişimi Tamamlanmış 37 Haftalık

Bugünleri yine göreceğime inanmak zordu. Artık 37 haftalık hamileyim ve son kullanma tarihim geçmek üzere. Önümüzdeki 3 belki 4 hafta içinde doğumu bekliyoruz artık. Bugün doktor kontrolümüz vardı ve artık dersimiz doğumdu. Yani umuyoruz mutlu son.

Öncelikle Ece bebek 37 haftasını doldurdu ve artık gelişimi tamamlanmış, doğmasında bir sakınca olmayan bir bebek. Kiminle evlendiğinize dikkat etmeniz lazım, kaç kilo doğmuş hemen sormanız lazım çünkü bebeklerin doğum kilolarında genetik olarak babaların doğum kiloları daha çok etkili oluyormuş. Son haftalarında atak yapıp 40. haftasında 4 kg doğan Ela hanımdan sonra tarih tekerrür ediyor ve 4.750 kg doğan babanın çocuklarından olacak olan Ece hanımın da genlerindeki "son haftalarda çok kilo al anneni zorla" emiri ortaya çıkıyor. 10 günde tam 600 gr alarak 3.360 gr'a ulaşmış. Ela'ya dışarda 10 günde 600 gr aldıramayız. E kızım annen seni normal doğumla doğurmak istiyor biraz normal kilo alsan olmaz mı. Annelerinin doğum kilosu 2.800 olduğunu düşünürsek benden gerçekten bu konuda bir şey almamışlar, babalarının yolunda gidiyorlar. Bu arada bebeğin doğum kilosunun annenin hamilelikte aldığı kilo ile hiçbir alakası olmadığının kanıtı olmuşumdur artık çünkü toplamda 7.5 kg aldım ve bebeğin kilosu 3.360. Hamilelere haykırmak istiyorum gereksiz kilo almayın diye, ben birincide aldım da ne oldu üstümde kaldı çoğu. Oysa bu bilinçde olsaydım o zaman şimdi eski zayıf günlerimde olurdum. Bu doğumdan sonra doğum kilolarımı vereceğim artık ama çok komik 1. doğumumun kilolarını vereceğim:)

Herneyse Ece bebekin gelişimi normal, suyu iyi, kalp atışları gayet düzgündü. Bende ise kasılma hiç yok:) Tabii bu hiçbirşeyin göstergesi değilmiş sadece şu an kasılma yok. Doğum planımızı da yaptık. Artık ben hazırım, hiç bir korkum yok hatta aslında heyecanlı bile değilim. Sadece merak ediyorum. Umarım kızım da bizi çok çok bekletmeden gelir.

7 yorum:

Bilges dedi ki...

hadi ama ece bebek... anneyi yorma.. bekletme... sen 39 da gel emi...

Adsız dedi ki...

hahhayt! okumak çok zevkli bunları. ay heyecandan titriyorum valla doğumu beklerken. :))

Fatma dedi ki...

Hayırlısıyla kucağınıza alın inşallah. Bebişede maşallah. Ela, abla oluyor ha. Minik tatlı abla. Benim için öpün onu. Sizi zevkle takip ediyorum.

yaseminkale dedi ki...

herşeyin yolunda olması çok güzel... benimde elam 38 haftalık sezeryan 3,170 gram :))) idi....
bende doğumdan çıktığımda 2. de görücez seni diyenlere okutacağım bu yazını...

Benden Bizden dedi ki...

kolaylikla ve saglikla gelsin Ece bebek! Kilo konusuna kesinlikle katiliyorum, ben son ay cok kilo aldim ama bebege sadece 60 gr gitmis mesela. sevgiler...

Buse dedi ki...

Vayyy be! aşağı yukarı aynı şeyleri aynı zamanlarda yaşıyoruz gibi. Çocuklarımızın arasındaki yaş farkı, doğumdan hemen önce gerçekleşen taşınma, hatta bebiş çok kilo aldı nasıl normal doğum yapacağım düşünceleri... Allah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanızı nasip etsin. Büyük bebişinize de sevgilerimi gönderiyorum,.Onlar için pek kolay olmuyor yeni bebek olayı. Bilmem belki de ben fazla mı duygusalım kızım konusunda. Neyse kolaylıklar dilerim.

Başak dedi ki...

benim de hiç ağrım kasılmam olmamıştı,günü geçecek diye korkmuştum.Dr da belli olmaz bu işler eve giderken yoldan geri dönersin demişti.gerçekten de öyle oldu o gece suyum geldi ama hala kasılma yoktu:)Suni sancıyla doğurdum.