30 Eylül 2010 Perşembe

Ece'den Önceki Kiloma Döndüm.

Eğer çocuklar aynı anda uyuyabilseler, Eğer spora başlayabilecek vaktim olsa, eğer geceleri 3 saat kesintisiz uyuyabilsem, eğer emzirdiğim için o kadar çok aç hissetmesem, eğer benim dışımda biri daha bunu taksa...

Yeter bu kadar sızlanma.

Ece'ye hamile kaldığım kiloma döndüm bile. Bu iyi haber, ama artık hamile değilim, tekrar şişmanım. Ela'nın hamileliğinden üstümde kalan fazla kilolarımı artı vermem gerek. Çoook sıkıldım çünkü. Kapının arkasına çok eski kotumu asıyorum ve 2 çocuk emzirerek ve hayat tarzımı değiştirerek artık uzun sürede de olsa bu kiloları son raddesine kadar vermeye yemin ediyorum.

Güçler (egom) bu blogda bir yenilenme gerektiğine karar verdi. Bu "anneyi" bir enerji timsali, kas yığını macera insanına çevireceğiz. Çok mu çabuk olur. Son 3 senesine 2 hamilelik 2 lohusalık bir bebek büyütme dönemi damgasını vurmuş, 1. hamileliğinin kiloları hala üstünde bir kadından bahsediyoruz. Bence yeter. Artık biraz kendi için birşeyler yapma, eğlenme zamanı. Zaman limiti koymuyorum, ama detaylıca çalışıp nasıl yağlı bir insandan fit bir kadına döneceğimi ayarlıycam. Belki 12 sene sürer ama önemli olan düşüncenin kendisi.

"Fit Anne" operasyonu başlatılmıştır.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

http://www.alternatifanne.com/?p=865
Bu ve yazının ikinci bölümü çok sağlam!

Burcu dedi ki...

Destekliyorum seni sonuna kadar..

firdevs dedi ki...

benimde 5 kilo fazlam var . ama emzirirken cok acikiyorum . yani simdilik hafif tombul olarak hayatimi surduruyorum :)

sana da bu yolda kolayliklar diliyorum :)

Adsız dedi ki...

Kolay gelsin...Hazır aşağı doğru bir ivmelenme varken gerisi gelecektir merak etme. Eminim yılbaşına en az 10 kilo daha kaybetmiş olacaksın...Bu süreçte bol bol emzir..Tek yapacağın şey bu..Ben lohusalığımda rejim yapmaya kalkıştım. Hem sütüm azaldı hem de kilo veremedim. Halbuki rejim yapmayanların (ve ekstradan çok da yemeyenlerin) sütü bol oluyor ve bu sayede vücud mevcut yağ depolarını daha etkili kullanıyor ve bir de bakıyorsun ki kilo vermişssin.Ben bu ilişkiyi o dönem kurmuş olsam hem kızım daha çabuk büyürdü hem de ben kilo verirdim eziyet çekmeden. Kısacası ben ettim sen etme:))

Benden Bizden dedi ki...

yeni projen hayirli olsun Esra :)

Limonlu Turta dedi ki...

Esracığım,
En kısa zamanda görüşmeli ve bu acıklı durumlarımıza bir son vermek için omuz omuza yola devam etmeliyiz. Bende bir de yaş faktörü var, malum. Topu topu 5-6 kilo vermem lazım ama 500 gr. vermek bile çoook büyük bir gayret ve irade istiyor. Seni can-ı gönülden destekliyorum.
Bir başka "fit anne" adayı,
ç.