25 Temmuz 2011 Pazartesi

Pek Şüpheli Davranışlar


Ela çok iyi davranıyor. Fazla iyi. Barış ve huzur dolarak uyuşturuluyorum ve normal bir anne olarak çocuğumu her yere götürebileceğimi ve normal ve iyi vakit geçirebileceğimi sanıyorum. Bu bi tuzak. Öyle olmalı. Bir insanın bu kadar dramatik bir şekilde bu kadar değişmesi imkansız, değil mi? Ve o sadece 3 yaşında. Böyle bir komediyi planlayacak kadar sofistike ve kurnaz olabilir mi? Tüm gardlarımızı indirecek kadar iyi davranmak.

Tamam tabii ki şaka yapıyorum. Ela'nın bir plan yaptığını bütün gardlarımı indirip beklentilerimi yükselttiğimde sırf beni alaşağı etmek için saldırı planı yaptığını falan düşünmüyorum. Bunun olmadığına eminim. Peki nedir bu?

“Ela'cım yatak için hazırlanma vakti.” “Peki, Anne!” NEE? “Ela, Hadi ayakkabılarını giy canım, gitme zamanı.” “Peki, Anne!” HA?? “Kurabiye yiyebilir miyim?” “Bugün olmaz canım, daha yeni dondurma yedin.” “Tamam, Anne''. ''GERÇEK KIZIMA NE YAPTIN KÜÇÜK KIZ?

Kendimi rahatlamış hissediyorum. En altta tutmaya çalışsam da beklentilerimin arttığını hissediyorum. Nasıl bunu düşünmeye yeltenirim? Kendimi kandırdım şimdi değil mi?

Neyse ne, günün tadını çıkarıyorum. Ela lütfenlerle, teşekkür ederimlerle, genel iyi hal ile beni şu an çok mutlu ediyor. Bir yere kaydetmeliyim. Bakalım bir sonraki arızamız nerede patlak verecek o zamana kadar tatlı kızımın tadını çıkarmalıyım.

Bugünden itibaren hafiften işe başlıyorum. Oldukça uzak geliyordu bu bana. Birdenbire oluverdi. Ama bir sorun var. İşim var, haftada 2 gitmem de gerekiyor. Bakıcı izne gidiyor hem de 20 gün. Ağustos'la birlikte hava sıcak ve 2 çocuk. İçinden çıkılması zor bir problem. Hiç istemediğim bir kararla Ela'yı anneannesinin yanına Antalya'ya gönderme kararı aldık. 15 gün ayrı kalıcaz. Bu bir ilk. Onun da benim de ne yapıcağımızı bilemiyorum. Tam kreş öncesi düzenimizin bozulması da bir risk ama bu sefer gerçekten mecbur kalıyorum. Bakalım günler ne göstericek..

Bu arada sürekli ''aman da havalar çok soğuk, artık yaz gelsin, güneş çıksın'' ısınalım diye habire söylenenler. Aferin size. Gördünüz mü hava ısındı gene eve tıkılı kaldık. Bravo valla.. Kaçtık kaçtık kaçamıycaz. En nefret ettiğim ay başlamak üzere ve sıcaklar çokdaaan baya başladı. Önümüzdeki ay bana sakın bulaşmayın. Eylül'de görüşelim.

4 yorum:

Pratik Anne dedi ki...

Hehehhe. Anneligin ikilemleri. Maasallah Ela'ya.
Valla ben sicaktan sikayet etmiyorum. Soguktan eve tikilmaktansa sicakta disarida durup terlemeyi tercih ederim. :)

Itır dedi ki...

Ben de o ahaliye atıp tutuyorum her gun..nefret ediyorum sıcaktan..doomgunum agustosta olmasına ragmen, her ay bırak agustosu yazı toptan atlayabilirim..ve hay bin kunduz ki her lohusalığım da yaza denk geliyor...bıy bıy bıııyy..

Ayça dedi ki...

bu fotoda ne kadar da sana benziyor :) Rabbim iyi huylarını artırsım daim olsun diyelim

Eko Anne dedi ki...

Ay ben de yazı atlayabilirim toptan.. ve aynı kader yazın ya cok hamileyim ya da lohusaydım..