21 Temmuz 2011 Perşembe

Ela'nın Beyni Değişti.


Fotoğrafda Ela'yı son zamanların en favorisi aygıtıyla görüyorsunuz. Bir ekskavatör. Sonunda üstüne çıkıp fotoğraf da çektirdi. 3 yaşına basar basmaz kuzu hemen etkileri göstermeye başladı. Mantığı daha bi değişti. Daha acaip şeyler sormaya ve söylemeye başladı. Korkuları başladı. Minicik birşeyden çok korkuyor ama kurbağayı öpebiliyor. Ela'nın beyni çok değişti. Sizinle son zamanların en süper diyaloglarını paylaşıyorum.

Ela : Anne, Benim saçlarım siyah. Senin saçların siyah. Babamın saçları siyah.
Peki Eka'nın saçları neden yeşil?

Real'e gittik. Daha önce bir kere bile gitse gittiği yerleri çok net hatırlıyor.
Ela: Anne buraya daha önce gelmiştik. Son geldiğimizde Minnoş karnımdaydı.

Minnoş son gözdesi. Artık minnoşsuz hiçbirşey yapmıyor. Minnoş ilk kendi isim koyduğu oyuncağı. Ve ona hamile olduğunu onu doğurduğunu söylüyor. Bu tip bir bağlanma nedense hoşuma gidiyor.

Bugün doktora gittik. Bir 3 yaş kontrolü olarak. Herşey yolunda görünüyor. Boyu bile son iki ayda biraz uzamış ve 94.5 olmuş. Kilosu 14 kg. Gelişimi her ikisinde de %40 civarında. Hiç fena değil. Doktorla konuşması.
Ela: Bu hastanenin adı ne?
Dr: Başkent Hastanesi canım.
Ela: Neden Başkent Hastanesi?
Dr: Öyle koymuşlar.
Ela: Ben başka bir isim koyabilirmiyim?
Dr: Ne koyucaksın?
Ela: Minnoş hastanesi olsun.

Bir de güneşin çıkması batması, ayın çıkması bizi her gittiğimiz yere takip etmesi, güneş batınca nereye gidiyor, güneş çıkınca ay ne yapıyor. Bunlara taktı. Sürekli bu konuyu konuşuyoruz. Kızımın büyüyüp bana bunları sormasıda çok hoşuma gidiyor.

Okula gitmesine 1.5 ay kaldı ve evde hepimiz son derece heyecanlıyız.

1 yorum:

cuckan dedi ki...

süper bızdık!!! cin gibi zekasını kutluyorum:)