10 Temmuz 2011 Pazar

Ela 3 Yaşında !!!








Bir tanecik Ela'm

3 muhteşem, kaotik, eğlenceli sevgi ile dolu yıl. Geçirdik beraber. Gerçi bizim senle beraberliğimiz 3.5 yılı geçti ama dünya üzerindeki yıllarını sayıyoruz canım benim.

Bu geçtiğimiz sene inanılmaz değiştin. 2. doğum gününde çekilen fotolarına bakıyorum da ne kadar bebeklikten çocukluğa geçiş yapmışsın görüyorum ve nefesim kesiliyor. Küçücük suratın, hala bebeksi ifadenle çok minikmişsin. Ama şimdi bacakların uzadı parmakların ayakların çocuk oldu ve küçük suratın stilize edilmiş saç kesiminle ifadelendi. Gerçek bir süpermodel gibisin çünkü ne giysen yakışıyor. Çok güzelsin. Belki herkese öyle gelmiyordur. Ama bana çok güzelsin. Bana en güzelsin.

Şaka yapmıyorum şu sıra nerdeyse hiçbirşey yemiyorsun. Fakat bazen bizi evin dışında yiyorsun. Her allahın günü aynı öğle yemeğini soruyorsun ''kaşarlı tost''. Sadece bunu yemek istiyorsun. Yanına da çeri domates katık yapıyorsun. Tabii pilav, pizza, dondurma gibi şeyleri de çok seviyorsun da ben gıcık bir anneyim. Daha sağlıklı beslen diye bunları da kısıtlı veriyorum.

Bu sene sonunda okula başlıyorsun. Evdeki herkes bu konuda çok heyecanlı. Sen sürekli neler yapıcağını anlattırıyorsun. Biz de babanla nasıl başlıyacağız, nasıl gidicek çok merak içindeyiz. Umarım rahat adapte olursun. Normalde bize bağlı ama çok bağımlı değilsin. Bir yerde oyun yerlerine seni bıraktığımda hiç arkamdan ağladığın beni aradığın olmadı. Hep oyun varsa herşeyi unuttun ama uzun süreli ve ciddi birşey olunca ne yapıcaksın gerçekten bilmiyorum.


Ece'yi kesininlikle seviyorsun bunu görebiliyoruz. Ona sarılmak ve onunla oynamak istiyorsun. Aynı zamanda üstüne yatmayı, elinden oyuncakları almayı ve en sevdiğin oyuncak bebeğine çok yakınsa onu itmeyi de seviyorsun. Fakat genel olarak ona karşı çok tatlısın. Kısa zaman dilimlerinde onunla oynamayı da başarıyorsun. Herşeyin nedenini merak ediyorsun. Sürekli de soruyorsun.

Çok atletik bir yapın var. Demek istediğim tırmanmak, atlamak, jimnastik türü şeylere doğan bir yeteneğin var. Sürekli aksiyon içinde olmak istiyorsun. Elimden geldiğince seni aksiyonda tutmaya çalışıyorum.

Henüz harflerle ilgili bir bilgin yok. Ama 30'a kadar falan güzelce sayıyorsun. Kitaplara bayılıyorsun. Hemen her akşam kitap okutuyorsun ayrıca artık başka kitapları da alıp kendin uyduruyorsun. Resimlere tek başına bakmayı çok seviyorsun ve çok anlıyormuş gibi ''Hmm bi bakalım'' diyorsun. Okulu çok merak ediyorsun ve sen de ''Ulan bunlar habire okul diyorlar bi bok yok ortada'' diyorsundur. Yardım etmeye bayılıyorsun. Baban evde birşeyler yaparken ona, yemek yaparken bize mutlaka gelip karışıyorsun.

Şu an dünyada senin için en favori şey ''İş makineleri''. Bir kitapda beraber baktıktan sonra ortamda o kadar çok kepçe, kazıcı, ekskavatör falan gördün ki sürekli onları tekrarlıyorsun. Senin yaşında kaç çocuk iş makinelerini bu kadar biliyor bilmiyorum. Biz onlarla yatıp kalkıyoruz. Birçok kızın favorisi prenseslerde de hiç bezin yok.

Seni küçük bir kıza dönüşürken izlemek çok zevkliydi. Çok net konuşuyorsun, detaylı hikayeler anlatıyorsun. Hayali arkadaşların ve hayvanlarınla oyunlar oynuyorsun. İnanılmaz bir hafızan var benim unuttuğum şeylerle ilgili detayları bana hatırlatıyorsun. Çok esprili ve komik bir çocuksun. Babanı geçen gün havuzdan ''çişim var'' diye çıkarmış sonra da ''kandırdım'' diye dalga geçmişsin. Acaba bu espri anlayışını kimden aldın ki? Çok da merhametli bir küçük kızsın., başka birisinin canını yaktığında veya birisi üzgünse üzülüyorsun. Başını sıkça belaya sokuyorsun ama sevimliliğinle yırtıyorsun. Ece ile ilgili karışık duygular içinde olsan da onu koruyorsun ve yardım ediyorsun. Altını değiştireceğimizde bezini getiriyorsun. Küçük birşey ağzına almaya çalıştığında engelliyorsun. Ece uyanıp ağladığında ilk sen duyarsan ''Anne koş Ece ağlıyor. Onu alalım'' diyorsun. Gerçek bir ablaya dönüşüyorsun tatlım.

Duygularını çok derin yaşıyorsun. Tepkilerini çok net veriyorsun. Sanırım ilerde de dışa dönük bir çocuk olacaksın. Arkadaşlarını o kadar seviyorsun ki hayali olarak yanında taşıyorsun. Bir de bu sene bisiklete binmeyi öğrendin ve gerçekten çok güzel biniyorsun.

Biliyorum önümüzdeki sene de bu sene gibi harika olacak. Daha büyük, daha güçlü ve daha hızlı olacaksın. Üstelik okula gidip artık kimbilir bizden bağımsız neler öğrenip hergün dünyamızı şaşırtacaksın. Ne yaparsan yap sen hep benim küçük kızım olacaksın. Gülüp, kalbimi eriteceksin ve kollarını boynuma dolayıp bana sarıldığında yine dünyanın en güzel duygularını hissettireceksin. Artık tam 3 sene önce seni kollarıma aldığımdaki karışık duygular yok. Artık senin annen olmak ne demek biliyorum ve seni çok seviyorum bir tanem. Senle 3.5 sene önce karnımda başlayan beraberliğimiz çok uzun devam etsin ve yanında daha baya bir süre kalayım canım. Doğum günün kutlu olsun.

Not: Fotoğraflar yüzünden alıcı ayarlarınızla oynamayın. Bu bizim her zamanki halimiz. Günlük boğuşmalarımızdan. Aile cıvıklığına dahil olan kişi ise kendisi de az manyak olmayan kuzenim Ayça.

6 yorum:

Benden Bizden dedi ki...

nice mutlu yillara Ela'cim :) Hep mutlu, cok mutlu ol! Sana bayiliyoruz ailecek :)

AYÇA dedi ki...

İyi ki doğdun ELacim. Ailenle nice mutlu yillar.
(Ece de tam bir lokum olmuş )

banushka dedi ki...

Nice nice sağlıklı mutlu deli dolu yaşlara Ela'cım :)

cadsiz dedi ki...

Ela'nin doğum günü kutlu olsun, nice mutlu senelere.. O kadar güzel bir yazı ki pazartesi sabahı işyerinde gözleri dolu dolu oturuyorum.. Sendromun dibine vurdum zannedebilirler :)

Eko Anne dedi ki...

Teşekkürler arkadaşlar;
allah hepimizin yavrusuna sağlık dolu bir ömür versin..

Unknown dedi ki...

Mutlu, neşeli bir ömrün olsun, nice yaşlara güzel, minik abla.

Çok güzelsiniz ailecek. Resimler muhteşem gerçekten.