16 Mayıs 2011 Pazartesi

Sürünün sonuncusu 8 aylık


Bugün 8 aylık oldun şekerim. Bu şimdi artık oy kullanmaya veya bira içmeye başlayabileceğini göstermiyor tabii ki ama artık ekmeğini kemirebilirsin. 18 yaşına basıp artık ehliyet alabileceğin gibi çok önemli bir zaman değil ama şimdilik bunlarla yetinmek durumundasın. Seni artık bir takım katı gıda ile beslemeye çalışıyoruz ama sen yine de sıvı anne sütünü ve muzlu elmalı püreni en çok seviyorsun. Bugüne bugün tam 8 kg oldun. Ben ne yiyorsun bilmiyorum ama gayet iyi gidiyorsun.

Yaptığın onca hareketten sonra ilerde kilo verme konusunda endişelenmene hiç gerek yok. Her dakikanı hareket ederek ve oturup, kalkıp, yine oturup, öne emekleyip, geriye emekleyip, yine oturup yine kalkıp vs. vs. sürekli hareket ederek geçiriyorsun. Şu sıra en büyük derdin ayağa kalkmak. Artık birşeyin sana çok uzak olması seni durdurmuyor. Tam anlamıyla mobilsin. Herşeyi artık yutma eğilimindesin. Geçen hafta kakandan aliminyum folyo bile çıktı. Biz herşeyi topluyoruz, sonra Ela herşeyi yere bırakıyor. Bununla nasıl başa çıkacağız bilemiyorum.

Geçen haftalarda senden birkaç kere 8 saat kesintisiz uyku yakaladık. Ve artık kesinlikle gece 11 beslenmesini kendin bıraktın. Hatta bir gece akşam 8'den sabah 6'ya kadar uyudun. Anneni çok seviyorsun o kesin artık. Genel olarak gece bir kere sabah 4 civarı uyanıp, meme emmek istiyorsun. Artık daha kolaylaştığını hissediyorum. Şu sıra herşeyin değişti. Artık gündüz uykularını da 3'den 2'ye düşürdün. Sabah bir uzun uyku, öğleden sonra bir uzun uyku uyuyorsun. 9. ay yolayrımında gerçekten büyüdüğünü farkettiriyorsun.

Katı gıda olayında çok da iyi gitmiyoruz. Çünkü çok az şeyi kabul ediyorsun. Bu da hala benim üstüme çok iş düşürüyor. Umarım bu ay bu konuda daha iyi oluruz. Çok sosyal bir bebeksin ve çok gülüyorsun. Herşeyi kemirmeye çalışmasan, kötü huyların yok diyebilirim.

Sonuç olarak böyle devam et bu ay kanaat notu da kullanarak sana 10 üzerinden 9 veriyorum. Sözlü de yapmayacağım. Senden bir sıralama hareketi bekliyorum, çok çalış. Boyun da uzasın olur mu bak ne de olsa tatil ayı.


3 yorum:

saricizmeli dedi ki...

Bizim Ece de pek gülme meraklısı;)
Hep gülsünler...

Burcu dedi ki...

Alüminyum folyo muuu??? Muhahahah :)))

Itır dedi ki...

Ben direk şu aşamaya atlasam?? noolur??