5 Mayıs 2011 Perşembe

Ece'nin Oyun Grubu

Ece de bir yandan büyüdü, sanki o hep küçükmüş gibi emekliyor, oturuyor diyince hala şaşırıyorlar. Yarın yürüyor desem herkes pek şaşırıcak. Neysem Ela'nın arkadaşları var, oyun grubu var, geziyor, tozuyor da Ece dursun mu. Durdu çocuk. 6 ay yattı yerinde. Sessiz sessiz büyüdü bebeğim. Zaten 6.5 aylık oldu. Birden birşey oldu çocuğa. Coca senin sütünde birşey var diyor. Bu çocukları kudurtuyor. Sakin ve tembel Ece uçtu gitti, yerine bir dakika durmayan inatla ayağa kalkmaya çalışan Ece geldi. Nitekim sonunda kalktı ayağa. Dün kendi kendine Ela'nın çocuk sandalyesine tutunarak kalktı ve bir iki adım attı. Son hızla Ela'ya yetişmeye çalışmakta.


Ben de durmadım. Ece'ye de bir oyun grubu kurduk. 4 bebekler. Hepsi birbirinden tatlı. Aral, Eray, Ece ve Zeynep. En küçüğü 5 aylık en büyükleri Ece 7.5 aylık. Yuvarlandılar, birbirlerinin elinden boncuk aldılar. Biraz çok durunca yorulup ağladılar. Ama Ece'den küçükler Ece'yi görünce gaza geldi. Bir hareketlenme oldu. Umarım Ece de Ela gibi güzel arkadaşlıklar kurar. Çünkü anneleri de bebekler kadar tatlı bu grupla bebekleri biraraya getirmek çok istiyorum.

Ben Ece'yi sakin sessiz, gözlemci sanırdım. Ama diğer bebeklerin yanında gördüm ki Ece aktivasyon insanıymış. Aynı Ela gibi. Bu lafı şu sıra çok duyuyorum ve ödüm patlıyor. Bir Ela'yla daha nasıl başa çıkacağımı bilemiyorum. Ece hareketlendikçe bu işi sevdi artık hiç durmak istemiyor. Bizim minik oyun grubumuz böyle işte. Yakında yine buluşup dertleşip bebeklerin birbirlerine ilgilerini takip edicez bakalım. Yaa Ela hanım sen Ece'yi büyümüycek mi sandın.

Not: Bugün Hıdrellezmiş. Bir arkadaşım aradı. ''Çabuk gül ağacının altına isteğini çiz. İstediğin olsun. Bir de ateşin üstünden atla'' dedi. ''Olur canım. Hangi ateşin? Senin ateşin mi çıktı yoksa? Ben bütün gün çocuk peşindeydim. Totomu kaldıracak gücüm yok'' dedim. Israr etti. Şimdi burdan söylüyorum. Avokado saksısının dibine gaydırıgubbak birşey çizdim. Bir de Ela'nın fenerinin üstünden atlarken fenere basıp kaydım. Bu kabul olucak mı demek şimdi.. Saksının dibine bir de sıfır beden çizdim. Daha doğrusu sıfır beden çizecek kabiliyetim olmadığı için bir sıfır çizdim, bir de beden çizdim. Artık Hıdrellez efendiler kabul etsinler lütfen.

Not 2: Diyetisyene gittim. Bu hafta 1 kg vermişim. Diyetisyen, ''Bravo, bu hafta ne yaptıysan onu yapmaya devam et'' dedi. '' Ne yani, 2 çocuğa kendin bak, bakıcıyı gönder mi diyorsun yani'' dedim. Yorum sizin. Sizce ne yapayım.

6 yorum:

anne kaleminden dedi ki...

bu kadar sevimli oyun grubu görmemiştim :))) minik tırtıllar :)))

zeynep.cetinbag dedi ki...

süper yaa sizin ece gerçekten hareket insanıymış, bizim eceyle araları bir gün ama bizimki daha emeklemiyor bile:) Ela etkisi var bence..

Bezen Hindistan dedi ki...

bakici kalsin:) kilolar yavaas yavaas gider, akil sagligi daha muhim:)

elif ada dedi ki...

Amanin bizimkiler de böyleydi ilk tanıştıklarında... Duygulandım be ya. Kiloyu falan boşver bakıcı kalsın

Benden Bizden dedi ki...

Senin sutte birsey var demek :)) ilahi, cok guldum :))
Kilo konusunda bravo diyorum, ben senin yerinde olsam devamli yerdim herhalde. Bence de bakici kalsin ama kilolar gitsin.

Filiz Morkoç dedi ki...

Bakıcı kalsın ki akıl sağlığımız yerinde dursun.. kilolar gidebilir...