11 Mayıs 2010 Salı

Bitki Çalışmalarımız

Hafta sonu büyüyen fidelerimizden dikebileceklerimizi hep beraber seçtik.. Bir kısmını Ela'nın babaanesinin bahçesine götürüp diktik. Bir kısmını da balkonumuza büyük saksılara domates, salatalık ve soğan olarak diktik. Bu iş gerçekten çok zevkli. Gerçi cocanın çok büyük emeği var biz biraz seyirciyiz şu an. Ama öğreniyoruz ve eğleniyoruz Ela ile. Bakalım sebzelerimiz biz dönene kadar biraz çıkmaya başlayacak mı.

Bu arada balkonumuza annesinin yumurtlamasından sonra kendisini yumurtayken den itibaren tanıdığımız güvercinlerimiz tüm balkonu geziyorlar. Uçmayı tam başaramadan hafta sonu Ela biraz sevebildi. Misafirlerimiz uçarsa ben kendi adıma çok memnun olacağım. Yine de Ela'nın güvercinlerin doğup büyümesine tanık olmasına çok memnunum.

Hafta sonu kardeşimin kreşde öğretmen olan kızarkadaşı bizdeydi. Ela bayıldı Zeyneple oynamaya. Zeynep ona İngilizce şarkılarla figürler öğretti. Oyunlar oynadılar. Bir de oturup kukla yaptılar. Yani bizim için rahatça oturduğumuz bir akşam oldu. Herkes halinden memnundu yani.

---------
Dün gece yatarken Ela ile aramızda geçen bir konuşma beni çok şaşırttı..

Ela: Anne kulağına birşey diycem.
Ben: Söyle kızım
Ela: (Kulağıma eğilir) fış fış fış fış

Bunu babası Ela'ya çok yapardı ama Ela'nın da bana yapması gerçekten çok güldürdü beni.. Neleri kayıt ediyor ve uyguluyor:)

4 yorum:

Hilal dedi ki...

o ekme dikme işi ne zevklidir bilirim. zira balkonumda botanik bir bahçe var diyebilirim:)) umarım siz dönene kadar çıkarlar da sevindirirler sizi:)

ZeyNes dedi ki...

Esracım küçük saksılara ne ektiniz,onu çok merak ettim.Kreş öğretmeni bir kızarkadaş süpermiş bu arada:)

Eko Anne dedi ki...

Neslihancım;
Küçük saksılarda salatalık, domates, soğan ve karpuz tohumlarını fide haline getirdik. Sonra büyük saksılara ve bahçeye aldık fideleri.

Feride dedi ki...

çok özendim .. çok üşenirim bu tür uğraşlara .. bi de biyolog olucam :$ ela gibi merve de durup durup bizi şaşırtıyo .. gerçekten herşey kayıt altında ..