4 Ağustos 2010 Çarşamba

Fetus Ece 33 haftalık & Geçen Hafta

33 Haftalık hamileyim. Geçen hafta içinde doktora sıcaklar yüzünden binbir mızmızlıkla gittim. Yaşam enerjimi kaybettim. Kimse bana aşırı sıcaklar geçene kadar dokunmasın. Ela ile salonda klima hapsinde yaşamaya başladık. Hamileliğimin doruklarını aşırı sıcaklarda geçirmek benim kaderimmiş. Çekecek azabım varmış.

Neyse Ece Bebek geçtiğimiz 3 hafta içinde 550 gr alarak 2089 gr olmuş. Ortalamadan bir hafta da ilerde görünen bir bebek. Boyu da ortalamanın biraz üstünde. Bu arada ben geçtiğimiz 3 haftada sadece 300 gr alarak kilo bile vermişim. Kimse bana bundan sonra hamilelikte kilo almak gerekli yalanını uyduramaz. Her neyse hala toplam 4.5 kg almış görünüyorum. Sanırım hayallerimden bile daha iyi bir sonuçla bitireceğim. Ece geçen hafta içinde dışarıdan bile tanık olduğumuz hummalı bir çalışma ile dangır dungur dönerek kafasını aşağıya yerleştirdi. Artık önümüzdeki 7 hafta doğum için hazırlanacak, akciğerleri işlevini tamamlayacak ve o da kilo alacak. Umuyoruz ki en az 4 hafta daha içerde rahatını sürdürsün ondan sonra ne zaman isterse gelsin.

Bu aşırı sıcaklar başlamadan önce bir gün kendimizi Eymir'de bulduk. Orda sudan kafasını çıkarmış bir yılan çektim. Ela da bayıldı yılana, bekleyip durdu kafasını çıkarmasını. Bu fotoğraf ordan.

Başka bir gün de kendimizi ördeklerin de bulunduğu bir bahçede bulduk. Ela'nın ördekle oynadığı köşe kapmacayı görüntülemeye çalıştım. Böyle park bahçe gezerken cuma itibariyle sıcaklar yüzünden kaçırma noktasına geldim. Zamanımı nasıl geçireceğimi resmen bilemez oldum. Üstüne Ela'da Pazar akşamı başlayan yüksek ateşle uğraştık. Neyseki yüksek ateşiyle korkutmasına rağmen çok çabuk geçirdi.

Eve yerleştik sayılır. İçimdeki organize olma güdüsüne rağmen sıcaklar yüzünden çalışamıyorum. Havaların serinlemesini bekliyorum ki ince detaylarla uğraşayım. Bulunduğumuz bölge tamamen yeni yerleşim olduğundan bir de Telekom'dan kazık yedik, henüz şebekeleri yokmuş ve telefon bağlayamıyorlar. Bu ne demek 2 ay daha düzgün internetim olmayacak demek. Zaten dünyanın en pahalı internet hattını satıyorlar bir de düzgün yapılanma yok bu ne kardeşim yüzlerce apartman ve villa yapılmış bir bölgede neden hala altyapın yok. ASKi'den sonra Telekom'da hamile bedduası yedi benden. Kara kitabımın 2. sırasına yazıyorum. Bizde günler böyle geçiyor, şu sıcaklar bitse çok mutlu bir insan olacağım.


6 yorum:

ZeyNes dedi ki...

Gebeşim hep aklıma sen geliyorsun bu sıcaklarda.Ece'ye anlatırsın artık,doğduğun sene Ankara en yüksek sıcaklıkları yaşadı diye...Hamile,emziren memurlara 3 gün idari izin verildi,ama diyemedim ben de 2.5 yaşında ki tosunumu emziriyorum,izin verin diye.Desem mi acep?

Eko Anne dedi ki...

Valla hakkındır. 2.5 senedir aslanlar gibi emziriyorsun Nes.. Ben olsam hakkımı ararım. Ben de evdeyim artık. Neyseki.

A. dedi ki...

2. Bebekte birincisi gibi tatlı olursa yenmezbu aile tadından. Çok güzel blog.Elaaaa du bist aber echt süüüüüß

Adsız dedi ki...

Karın olmasa geriye gayet normal kiloda bir Esra kalıyor. Tebrik ederim valla bu kadar dengeli kilo alabildiğiniz için.

Eko Anne dedi ki...

Ashley ve Axious cok tesekkur ederim..

e. t. dedi ki...

merhaba epeydir uğrayamamıştım buralara...
demek ELandor Ece bebek oldu :)
çok yakışmış, Eceler gibi olsun kendiside ;)
Ela&ördek halleri süper...