10 Ağustos 2010 Salı

8 Aylık Çok Hamileyim

Bu sene ben de dünya da zor bir yaz geçiriyor gibi görünüyor. 130 yıldır görülmeyen sıcaklar benim hamileliğimin en zor ayına denk gelmesi beni çok yıpratıyor. Daha 15 gün kadar daha süreceği söyleniyor. Sürekli yurtdışı hava tahminlerine de bakıyorum gerçekten bir serinleme henüz ufukda görülmüyor. Bunlar daha sonraki senelerde de görülecek eminim. Öyle bir senenin işi değil. Etrafınıza bir bakın. Rusya'da yangınlar, Pakistan'da, Çin'de seller, Kanada çok ciddi bir buzdağı tehdidi altında. Ülkeler daha farkında değil, insanlar bireysel olarak nasıl farkına varacak bilmiyorum. Bazen bu dünyaya 2 tane çocuk dünya getiriyor olmamız konusunda çok endişeleniyorum ama yapacak birşey yok. Yaşayıp görüceğiz, elimizden geleni yapacağız. Pakistan'da dün selde yürüyen küçücük çocukları görünce nasıl içim acıdı anlatamam. Ben mi çok fazla duyarlıyım yoksa insanlar mı boşvermiş bilmiyorum. Ama kimsenin hala bu konulara ilgi duymaması ve kendilerinin yapabileceklerini yapmamasına çok şaşırıyorum. Herneyse bugün biraz karamsar bir günümdeyim sanırım. Oysa hamileliğim hakkında yazacaktım değil mi.

Beklenen doğum tarihine 6 hafta kaldı. Sıcaklar dışında gerçekten fiziksel bir rahatsızlık yaşamıyorum aslında. Ela'nınkine göre çok rahat bir hamilelik geçiriyorum diyebilirim. Tüm hamilelik sıkıntılarının kilo almayla alakalı olduğuna karar verdim sanırım. Hala yatakda dümdüz yatabiliyorum, her işimi kendim yapıyorum. Üstelik Ela'nın da işlerini yapıyorum. Şu an itibariyle hala 5 kg aldım. Bebeğin hareketleri çok güzel, dışardan bile seyrediliyor, ve her dokunduğumuzda bize cevap veriyor. Hala bu ayı nasıl geçireceğimi kara kara düşünüyorum ama bir yandan da doğum yaklaşıyor ve biraz korkmuyor değilim. Ama çok da umrumda değil, yeni bebeğimle tanışmak için hem sabırsızım hem de acele etsin istemiyorum..

İşte böyle şu sıra gel gitlerdeyim. Daha güzel, serin ve rahat günler geçiririz umarım.

6 yorum:

ayşe arslan dedi ki...

çok güzel bir hamilesin :))))maşallah sana
evet çok çok sıcak ama hamileliğininde tadını çıkar,başka bebek istermisin bilmiyorum ama hamilelikte özlenirmiymiş diyenlere ben özledim,ayrı bir tadı vardı,içimdeydi bebek,,kocamandı karnım ama mutluluk hakimdi her anıma,heyecen hakimdi
bol şans sana bu sıcaklarda

elif ada dedi ki...

Gerçekten de çok güzel, çok tatlı bir hamile oldun Esracığım.
Yazdıklarının hepsine yürekten katılıyorum. İnsanlar, bencilce tüketmeye devam ediyorlar. Tüm uyarılara karşın yaklaşan tehlikenin farkında değiller. Belki de tercih ediyorlar fark etmemeyi. Bize birşey olmaz diye avutuyorlar kendilerini. Oysa herkes kendine düşeni yapsa ne kadar çok şey değişecek. Çocuklarımızın geleceği için öyle endişeliyim ki... Kucak dolusu sevgiler

Burcu dedi ki...

İnşallah bu minik geldiği vakit sıcaklar da gitmiş olur da, o serin sulardan, birdenbire dünyanın çirkin kuraklığıyla ilk saniyeden karşılaşmaz!..

ZeyNes dedi ki...

Çok hamilesin ve çok güzelsin:)

Eko Anne dedi ki...

Çok teşekkür ederim ya moralimi cok duzelttiniz.. Arkadaslarım benden daha guzel.. Ben bebegin guzelligini gosteriyorum o cıksın bende pek birsey kalmıycak sanki:)

Eko Anne dedi ki...

Biraz da gülümsesem iyi olurmuş..