24 Ağustos 2010 Salı

36 Hafta


  1. 33. haftada kaburgalarıma ilk tekmeyi yemiştim.
  2. Hamileyken en ufak şeylerle bile ilgili suçlu hissetmek çok komik. Çok kötü bir sırt ağrısı ve karnımda bir sinir ağrısı yaşadım. Bazen çığlık atmak istedim, o kadar acıttı ki bir iki kere attım da. Fakat sağlıklı bir bebeğim oluyor ve bu onun suçu değil ne büyük bir salağım ki şikayet ediyorum. Eminim kafa üstü vücudunun ortasından sallanan bir kabloyla olmayı o da çok sevmiyordur.
  3. Tüm aksi çabama rağmen, duşdan sonraki görüntüme tanık oldum. Aman Allahım.
  4. 8 aylık hamile kadınlara bakıyor muyum? Şu günlerde yabancı insanlardan acınası bakışların yanında hertürlü bakışa maruz kalıyorum.
  5. Bir iki pantolonum bir gecede küçüldü. Gerçek anlamıyla.
  6. 4 hafta kaldı ve bebek 2750 gr. Bir arkadaşım bir trambolin almamı ve işleri hızlandırmmı önerdi.
  7. Ayak bileklerim hala var ama parmaklarım dolma gibi oldu. Burnum da 2 katına çıktı yine.
  8. Bundan sonra bir daha gece kesintisiz uyuyabileceğim zaman kaç ay sonra merak ediyorum. Şu an bebeğe alıştırma gibi her gece Ela'yı çişe kaldırma, terleme, tuvalete kalkma, rüya yüzünden uyanma gibi nedenlerle defalarca ayaktayım ve bunların bazılarında uyuyamayıp tv seyrediyorum.
  9. 40 haftayı yine geçirecek miyim acaba?
  10. 6.5 kg aldım. Ve artık gittikçe daha az yiyerek daha çabuk şişiyorum ve rahatsız oluyorum. Bu hamileliği de sağsalim bitirebilirsem çok mutlu olacağım.

8 yorum:

sule_bilge dedi ki...

ama gobişin çok tatlı görünüyooorr.antrenman yapman iyi,azıcık uykusuz geceler yakındır.sağlıkla kuzunu kucagına alman dileğiyle

nehirineylemleri dedi ki...

Çok tatlı:)
Sağlıkla kavuşun işşallah

Fatma dedi ki...

Hayırlısı inşallah, sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın.

Burcu dedi ki...

Esra, çok sevimli bir hamiş oldun sen :)

ZeyNes dedi ki...

Çocuklardan sonra tanıştık ya,şimdi herkes sırayla 2.yi doğursa da görsek hamileyken nasılmışız:)Ela seni nasıl güzel hazırlıyor ama bebekli gecelere,hiç zorlanmayacaksın...

AYÇA dedi ki...

Senin yüzünden 2. Doğuracağım galiba :)
yazıların sıcaklardan bunalma, uykusuzluk, gibi nedenlerden olsa bana bu fikir sevimli görünmeye başladı. Hadi saglikla doğurda bebek sevelim :))

Limonlu Turta dedi ki...

Esracığım,
Çok iyi gidiyorsun ve sonunu da aynen böyle güzel güzel getireceksin, eminim. Çok tatlı bir gebişsin gerçekten. Her ikinizi de sağlıkla kucaklayalım inş.
Biz döndük. Haberleşelim de en kısa zamanda görüşelim. Öperiz,
ç.-s.

Unknown dedi ki...

resimi görünce 7 ayönceki hallerim aklıma geldi.. hayırlısı ile bebişine kavuşman dileğiyle..sevgiler