14 Temmuz 2010 Çarşamba

7 Aylık İştahsız Gebe

Antalya'dan döndük, ayağımın tozuyla kontrole gittim. Antalya'da yaşadığım enfeksiyon ve çok yorulmam yüzünden biraz endişeliydim. Ama çok şükür herşey yolunda 7 aylık fetus Ece Hanım buda pozisyonunda oturuyor. Bu ay 1.5 kg almışım. Artık son 3 ayda olduğumuz için bunun en alt sınırda ama normal olduğunu söyledi doktor. Ve asıl güzel haber Ece hanım 1.5 kg olmuş ve şu an itibariyle ortalamanın üstünde bir bebek. Boyu da kilosu da nerdeyse 1 hafta önden gidiyor. Benim kaderim babaları gibi iri bebekler doğurmak sanırım. Şu anki durumuyla giderse Ece de Ela gibi 4 kg'yu bulucak görünüyor. Bu da hamilelikte kilo almanın bebeğin kilo almasıyla hiç alakası olmadığını bir kez daha gösteriyor. Kızım benden bağımsız çok güzel beslenmiş çok şükür. Şu an itibariyle toplam 4.5 kg aldım ve başta verdiğim 3 kg'ı da sayarsak +1.5 kg'dayım. Eğer bu şekilde gitmeyi başarabilirsem bu gebelikten üstümde kilo kalmayacağına eminim ama daha vermem gereken bir sürü kilo var. Ama artık Ela'nın şu anki aktivasyonu ve Ece'nin de gelmesiyle artık onu da dert etmiyorum..

Çok iştahsızım, bu nasıl hamilelik anlamıyorum. Bir önceki gebeliğimde canım bir sürü şey isterdi ve çılgın gibi de yerdim. Bu sefer canım hiç birşey istemiyor. Resmen yemek yemek için yiyorum. Önüme birisi birşey koymazsa kendim birşey yeme isteği duymuyorum. Bu da bana gebelikde canının birşey istemesinin psikolojik olduğunu düşündürtüyor. O aşermeler, sürekli yemek istemeler sanki psikolojik.

Çok yoruluyorum. Antalya'dan döneli az oldu ama tempom inanılmaz. Şu sıra işlerim de çok yoğun. Bütün gün çalışıyorum. Bir yandan Ela'yla uğraşıyorum. Bir yandan evi yerleştiriyoruz. Daha ne kadar çok iş var, anlatsam bitmez. Yeni evin hele de daha önce hiç oturulmamış evin ihtiyacı çok oluyor. Dün bir kağıda sadece evle ilgili yapmam gereken işleri kabaca yazmaya çalıştım. 1.5 A4 kağıdı doldurdu. Herhalde bu işler biter ve ben dinlenemeden Ece doğar. Doğum iznime başlayacağım Eylül başında Ece'yle ilgili hazırlıklara başlasam ancak toparlarım diye düşünüyorum. Umuyorum bu arada biryerde kuzumuz bize sürpriz yapmaz. Bu arada ASKİ'yi kutluyorum. İnsanlar su saati alamasın su harcanmasın diye elinden geleni yapıyor. Yeni bir evin su saati için ne kadar ödeniyor biliyormusunuz. Siz siz olun en azından birkaç yıllık ev alın. Biz tam olarak 3 bin 300 tane türk lirasını su saati alabilmek ve suyun musluklarımızdan akabilmesi için verdik. Kardeşim harcadığımız suyun parasını veriyoruz, vergi de ödüyoruz. Siz manyak mısınız? Zaten varımızı yokumuzu verip aldığımız bir evde oturmak için bana en çok koyan masraf bu oldu. Su saatini altınla kaplı falan da vermiyorlar. Ama ben ona özel kilitli bir kutu yaptıralım diyorum. Bu evde nerdeyse LCD parası kadar olan bu saatden daha değerli çok az madeni eşya var sanırım. Herneyse çok kızgınım daha çok konuşmak istemiyorum. Yerleşiyoruz derken daha henüz sadece bizim yatak odamız ve mutfağın bir kısmı yerleşti. Dün ilk kez evimizde yattık tam anlamıyla sabah kalktıkdan akşam sırtım yer görene kadar çalışıyorum. Zaten bu tempoyla benim kilo almam çok zor umarım bu ay vermem.

Ece çok kuvvetli vuruyor. Sürekli de hareket halinde artık dışardan da çok rahat görülüyor hareketleri. Ela hareket ettiğinde babası ona dokunduğunda durur pek karşılık vermezdi. Ece acaip karşılık veriyor. Hemen itmeye başlıyor. İçerde kendi imparatorluğunu kurdu resmen dışarı doğru itiyor beni. Şu günler hamile olmak çok keyifli. Ela da pek yan gelip yatmıştım bu sefer ayakta doğurucam sanırım. İşte bizden günler böyle. Artık şehrimizdeyiz ve bir yere de gitmiyoruz. Görüşmek isteyenlerle sosyal olarak aktive olmaya açığız.

11 yorum:

Unknown dedi ki...

Ay maşallah ne kadar net çıkmış yüzü öyle :))

Burcu dedi ki...

Koca bir maşallah size ve sana da daha kocamanından kolaylıklar diliyorum. Ayrıca saç tokalarına ve taçlarına bayılıyorum ;)

AYÇA dedi ki...

Gebelik ve istahsizligi yan yana düşünemiyorum. Böyle hamile olacgimi bilsem bir saniye düşünmem :)

Fatma dedi ki...

Kırkbirkere maşallah. Yeni evde size kolay gelsin.

anne kaleminden dedi ki...

alternatif anne de gördüm sizi, ankaralı bloggerları çok seviyorum zaten ama su saatinin fiyatını okuyunca dudağım uçukladı.

ümmüsh dedi ki...

ankarada ev sahibi olmak ayrı dert, oturabilir hale getirmek ayrı dert. 3.500 TL ya bir adam tutsaydınız o size 7/24 su dökerdi herhalde:))) sabır sabır sabır...

sen hiç sinirlenme ama bebeişin etkilenmesin.

elif ada dedi ki...

Esra, ne söyleyeceğim: Ece, tıpkı Ela'ya benziyor. Yüzü aynı. Bir de önerim var: Ece doğduktan birkaç ay sonra sen ikisini bir haftalığına bize getir. Üç çocukla bir haftada acayip zayıflarım. Sizi de tatile yollarım anlaştık mı?

Limonlu Turta dedi ki...

Esracığım,
iyi haberlerinize pek sevindim. Ev konusunda da kolay gelsin diyorum. Biz halen oturduğumuz evimize taşınalı Ağustos'ta tam 2 yıl olacak ve hala tam olarak yerleşmiş değiliz. Oturdukça ihtiyaçlar görülüyor, gidermek zaman ve para istiyor. Sen sakın ha sinirini filan bozma bu arada. Biz en iyi ihtimalle 19'unda gideceğiz Ayvalık'a. Bu cuma veya cumartesi müsaitseniz görüşebiliriz. Ne dersin?
Öperim,
ç.

Eko Anne dedi ki...

Burcu;
Saçlarım uzasın taçlarımı sana vericem.

Ayça;
Sen hala neyi düşünüyorsun ben anlamıyorum zaten.

Fadiş;
Teşekkür ederiz.. Allah herkese kolaylık versin.

Eko Anne dedi ki...

anne kaleminden;
Bizim de bazı yerlerimizde ucuk cıkmıstı. Ucuklarımızı gösterdik ama bize acımadılar gene aldılar parasını:)

Ümmüsh;
bunu daha önce soyleseydin belki ev almaz paşa paşa kirada otururduk.

Umur;
Ben de burnunu falan benzetiyorum. Bu arada Ece'ye gerek yok. Sadece Ela ile Ada'yı bir haftalığına değiştirelim. Eminim kilo verirsin.

Çiğdemcim;
Kayınvalidemler bizde. Hafta sonu çok sakat bizim için. Sanırım dönüşünü bekliycez. Cevabını duyar gibi oluyorum ama siz de amma tatil yaptınız bu sene:)

ZeyNes dedi ki...

Ben de Ela'ya çok benzettim Ece'yi...Esra süper götürüyorsun biliyor musun? Ela için kreş vs var mı peki gündemde,hiç konuşmadık...