8 Haziran 2010 Salı

Türk Teyzelerine Gıcığım

Küçük kuzenim evleniyor. Geçen hafta içinde kına gecesine gittik. Geleneksel adetlerde pek bezim olmamasına rağmen, rahat bir ortam olduğu için kına gecelerini severim. En son bir arkadaşımınkine gideli 4 sene oldu sanırım. Bu seferki daha rahat bir ortamdı.

Akşam başlar başlamaz, biz de attık kendimizi piste. Pist derken halı tabi.. Ama ortamda bulunan bazı teyzeler bana taktı kafayı. Tanımadığım bir tanesi tutturdu "Oynama sen diye". "Neden" dedim. Doğumdan sonra oynarmışım. Bu teyzeyi kibarca "birşey olmaz" diye geçiştirdim. Başka bir tanesi halay çektiğimi görünce önce kaş göz hareketiyle bana mani olmaya çalıştı. O da yetmedi yanıma geldi, "kızım dikkat et zıplama, çocuğa birşey olur dedi". Bu teyzeye "birşey olmaz teyze, sen kendine dikkat et" dedim.. Artık bir üçüncüsü de karışınca ona "sizi ilgilendirmez" diye patladım. Sonra başka bir abla da gelip, nanemolla olmadığım için beni tebrik etti.

Neden, ama neden başkalarının işine karışırız. Neden başkalarının hayatına burnumuzu sokarız. Neden orda burda herşeyle ilgili işime karışıyorlar benim. Bunlar sadece benim başıma mı geliyor, siz de sinir oluyormusunuz bu tip şeylere. Ben mi fazla tepki gösteriyorum. Sevmiyorum sormadığım sürece işime karışanları. Müdahaleden hoşlanmıyorum. Geçen gün bu konu bir masada açıldığında herkesin de bu konuda baya dertli olduğunu gördüm. Umarım bizim neslimizle birlikte bu herkesin işine karışma biraz azalır.

Kına gecesi demişken valla çok eğlendim. Bütün gece oynadım, tepindim. Çok da keyifliydi. Doktora da dün gittiğimde sordum, "iyi yapmışsın dedi:)". Hem neden Ebru Şallı 5 aylık hamileyken hala pilates yapıyor da, ben halay çekemiyim.

5 yorum:

AYÇA dedi ki...

Onu bunu bilmem senin oğlun olsaydı süper kaynana olurdun :)

Radio Balkanika dedi ki...

oh canım ben de böyle teyzoşlara çok gıcığım.Ben de 6 aylık hamileyken kozenimin düğünde bol bol oynadım.Tabiki halime göre davrandım deli gibi zıpamayizki niye güzel bir hala çekmeyelim.Bence de çok iyi etmişsin.Teyzeleri değil dr.karı dinlemek lazım.Eğer hamilelik riskli değilse normal hayatımızı sürmek için bir sakıncası yok.Ben de hamileyken bana iş yaptırmayanlara çok gıcık olurdum.Hamilelik doğal bir olaydır.Bu kadar abartmak gerk yok.

Güneş Akay dedi ki...

Bende geçen akşam kınadaydım bana da bırak şu çocuğu kucağından da azıcık oyna dediler :) hatta kucağımdan almaya çalıştılar, bırakmam dedimm :=)

Limonlu Turta dedi ki...

Ben de gıcığım. Al sana misal: Bugün sosyete pazarına gittim. Zıpırı pusetinde tutamayınca indirdim ve tam ortadaki t-shirtlerle dolu tezgaha oturttum. Seninki tabii kendini arkaya atıyor, ayaklarını yukarı aşağı yapıyor. İki kadın geldiler yanıma (teyze demiyeyim benden küçük olabilirler!)bluz seçerken, hani çocuklar için kitty'li bluzlar filan satan yer var ya ordayız, "canım ayakkabıların çok pis (keten pabuç bu arada) bluzlar kirleniyor" diyerek ayaklarını tutmaya çalıştı, iyi mi? Hayda diyerek içimden, kadına dönüp "siz bu bluzların steril depolarda tutulduğunu mu sanıyorsunuz? Kızımın pabuçları bluzlardan daha temizdir, inanın" dedim. Çok sakindim. Neyse ki kadın da uzatmadı. Sanırım sakin ses tonuma rağmen ateş fışkıran bakışlarımı gördü. Şimdi bu durumdan ona ne? Dükkan sahibi "bırak abla eğlensin, kaybolmaz orada en güvenli yer" diyor, beni gören her kadın çocuğunu tezgahın üstüne oturtuyor. Bu cins kadın da sanırsın temizlik işlerinden sorumlu idari amir. Yazınca yine sinirlendim. Dur bir su içmem lazım şimdi sakinleşmek için.
Öperim,
ç.

ZeyNes dedi ki...

Ela yok muydu bu kınada?Aradı gözlerim resimler içinde...Sadece senin başına gelmiyor merak etme,ben de artık kibarlığı bir kenara bıraktım.Özellikle hiç tanımadığım insanlar ben/kızım hakkında yorum yapınca,tavsiyede bulununca açıveriyorum ağzımı!