27 Haziran 2010 Pazar

Anekdotlar

Bugün Ela arabayı çalıştırdı. Evet yanlış duymuyorsunuz. Hergün bu çocuk yüzünden bir yaşıma daha giriyorum. Aşağıda arabayı kapının önüne çektim, arabayı durdurdum. Anahtar üstündeydi. İndim eşyaları bagaja koyuyorduk. Ela da aşağıdaydı. Hangi arada yaptı bilemiyorum. Ön kapıyı açıp ön koltuğa oturdu, bir de baktık ki araba çalıştı. Nasıl öne uçtuğumu bilmiyorum. Bu gebeliği bir sakatlık olmadan bitirebilirsem çok şanslıyım. Allahdan araba boşdaydı. Yoksa öne fırlayıp bir yere çarpardı. Ela'nın yapabileceği şeyler, ağzını açıp ağzına alabileceği kremler, tırmanıp düşebileceği yerlerle ilgili öngörülü olduğumu düşünürdüm. Ama 2 yaşına henüz basmamış bir çocuğun 20 sn'de ön kapıyı açıp ön koltuğa tırmanıp arabayı çalıştıracağını gerçekten düşünemedim. Sanırım Ela'nın 20 adım sonra neler yapabileceğini bir şekilde öngörmem gerekiyor. Neyse bugünü de bu şekilde atlattık.

-----------------------------------------------------------------------

Kuzenimle bir AVM'de birşeyler bakıyoruz. Mağazada çalışan kadınlardan biri, "yardım edebilirmiyim" gibi birşey sordu. Normalde hiç sevmem rahatsız edilmeyi ama gerçekten birşey sorucaktım, o yüzden "bunun büyüğü var mı" dedim. O da "yok ama şu renk var" diye acaip bir renk gösterdi. Ben de "zaten bana şu an çok az şey oluyor o yüzden herşeyle giyebileceğim bir renk olsun istiyorum" dedim. O da karpuz yutmuş gibi olan karnım nerdeyse gözünün içinde duruyorken, "yoksa hamile misiniz" dedi. Kuzenimle yanlara kaçıştık gülerek. "Evet" demek bile abesken bu soruya "ilk kez birisi hamilemisiniz diye soruyor, genelde doğum ne zaman" diye soruyorlar dedim. Kadın birşey demedi. Sonra aynı kadın yanımızda olan bebek arabasının üstüne attığımız kendi eşyalarımızı göstererek "bunları beğendiyseniz kasaya götüreyim" de dedi. Biz de zeka seviyesini tahmin ederek artık daha fazla birşey demedik. Bu tipler gerçekten beni buluyor. Karnımın yine büyüklüğünü anlatmak için de şöyle eklemeliyim. Geçen gün biryerde sırada beklerken karnı benimkinden büyük bir hamile kadın benim de doğumumun geldiğini sanmıştı. Ben daha 3 aya yakın var diyince çok şaşırdı. Ben de anlamıyorum gerçekten nasıl bu kadar büyüyor karnım, bu seferki hamileliğimde kilo da almadım ama beni görürseniz anlayacaksınız.

----------------------------------------------
Dün ilk "seni sevmiyorum" u yedim. Elayı yatırmak için yatağına götürdüm bana "git oğdan seni sevmiyorum" dedi. Gülerek uzaklaştım. Bunu da bekliyordum ama bu kadar erken değil.

3 yorum:

elif ada dedi ki...

En çok korktuğum şeylerden biri gelmiş başına. Ela, bana kendi çocukluğumu hatırlatıyor. Annemle oturup konuşsanız ne çok şey paylaşırdınız Esra

Feride dedi ki...

uuu çok geçmiş olsun .. ben seni sevmiyorum u yiyeli çok oldu gerçi :S

araba konusuna gelince ben de çok şaşırdım .. neler yapabileceklerini tahmin etmek giderek zorlaşıyor.. ucuz atlatmışsınız ama .. öptük 3 ünüzü :)

durununannesi dedi ki...

çok geçmiş olsun Esracım.Allah korumuş...
çok öptük:)