14 Haziran 2010 Pazartesi

6 aylık Hamileyim - Kalan 100 gün


Selam Bebek,

Zor bir haftaydı. Öyle derin bir yorgunluk hissediyorum ki kemiklerim bile uykulu hissetmeye başladı. Bazen bir şeyler yapmanın tam ortasında en yakın yumuşak yüzeyi bulup ve gidip uyumak zorunda kalıyorum. Şu anda duyduğun seslerin seni daha sonra çok etkilemediğini okudum. Bu demek oluyorki ablanın evde yerliler gibi bağırarak dolaşması şu an seni pek etkilemiyor. Anneannenin çalıştırmadan duramadığı elektrik süpürgesi seni korkutuyor olmalı ama ne yalan söyleyim beni de korkutuyor. Geceleri sadece sen ve ben kaldığımızda çok aktifsin. Tüm hareketlerin üstüne odaklanabildiğim ve tadını çıkardığım o "bizim saatlerimiz"i çok seviyorum. Bunu sadece annenin karnındayken yaşayabiliriz. Beni çok güldürüyor. Sen sağlıkla doğ da bir daha hamile olmayacağımı düşününce bu zamanların uzun sürmesini tadını çıkarmayı istiyorum. Hiç acelen yok tatlım. Biz sana yavaş yavaş hazırlanıyoruz sen de dünyaya yavaş hazırlan.

Annenin notu: Geçen hafta kontrole gittik. 2 nomerolu bebemiz 800 gr ve ortalama bir bebek. Herşeyi yine normal görünüyor. Gelişimi de çok ortalama bir bebek olduğunu gösteriyor. Toplamda 3 kg aldım ve hamileliğin ilk 3 ayında verdiğim 3 kilo ile artık kilomu 0'lamış bulunuyorum. Bundan sonraki dönemde de bu istikrarı göstermeyi umuyorum. Şeker testini de geçtim çok şükür. Çok yoğun ve yorgun geçen bir dönemden sonra tatilde biraz dinlenebilmek çok güzel. Hergün yüzüyorum ve yürüyüş yapıyorum. Birazcık açılan iştahımı bunların kapatacağını umuyorum. 26. haftasının içinde olduğum gebeliğin ağırlığını yavaş yavaş hissetmeye başladım. Eğilmekte zorlanmaya başladım. Karnım iyice büyüdü ve artık enerjim de azalmaya başladı. Yine de birinci hamileliğimden çok daha hareketli bir gebelik geçiriyorum. Ela'nın katkıları yadsınmaz tabii ki. Tam gaz enerjisi ile beni pek oturtmuyor akşam yatana kadar ayaklarımı uzatıp dinlendiğim pek olmuyor. Akşam da sinek gibi yatağa yapışıveriyorum tabii. Umarım yaklaşmakta olan 3. trimester da bu 3 ay gibi enerjik ve rahat geçebilir.

6 yorum:

ZeyNes dedi ki...

Esracım ne kadar yorgun hissettiğin resimden çok anlaşılıyor yine de kıpır kıpır,spider Ela ile bu işi çok iyi götürüyorsun..Kocaman öpüyoruz,iyi dinlenmeler size:)

Burcu dedi ki...

Elayla uğraşmaktan kilo almamana şaşırmadım zaten, sürekli bir hareket içindesin.. Koca bir maşallah diyorum Elondora.. Bu arada hala isim belirlenmedi mi??

Fatma dedi ki...

Maşallah diyorum size. Kolay gelsin.

Mutluanne dedi ki...

Allah kolaylık versin en zor döneme giriyorsunuz asıl iş bundan sonra başlıyo sizler için. Ela yı öpüyorum çok şeker maşallah

AYÇA dedi ki...

Valla 3 kilo ne demek ? Öyle olursa 5 tane bile dogrurum :p ama her hamileliğimde 33 kilo alırsam yandım :) gözlerin ne güzel çıkmış resimde 2 nomeronun gözleri sana benzesin bol bol bak kendine. :)

Eko Anne dedi ki...

Nes;
Ben de sizi öpüyorum. Dönünce görüşmek üzere.

Burcu;
Malesef henüz ismini koyamadık. Umarım çok yakında.

Ayça;
Merak etme birinci çocukl birlikte çok kilo alamıyorsun. Bence sen 2. çocuğu geciktirme:)
2 nomeronun gözleri inşallah bana benzer, ama sağlıklı olsun da bakalım..