8 Aralık 2009 Salı

Patronuma Mektup


Kime: İşverenim
Heryerden düşme hükümdarı ve yüksek oranda istemenin başkanı Ela Naz Hanım.

Kimden: Kendini adamış, çalışkan çalışan (aka-Anne)

================================================

Öncelikle mektubuma sizin için çalışmanın ne kadar harika olduğunu söyleyerek başlamak istiyorum. "Anne" pozisyonunda işe alındığımda, ne kadar doyurucu ve tatmin edici olduğunu çok hafife almışım. Her gün başka şeylerin yanında yeni maceralarla dolu.

Sizinle konuşmak istediğim bazı şeyler vardı ve şu anın iyi bir zaman olduğunu hissediyorum. Yani, beni kovamazsınız değil mi?

1) İş Saatlerim: İlk işe alındığımda, 24- saatlik vardiyalar halinde çalışacağımı anlamıştım. Bir problemim yoktu. Benim için yeni bir işti... daha önce yapmadığım ve iş saatlerini açık yüreklilikle kabul ettim. Fakat, zaman geçtikçe, benden yararlanıyormuşsunuz gibi bir hisse kapıldım. Bu 24 saat vardiyaların hiç bitmeyeceğini hiç belirtmemiştiniz. Hemen her gece en garip zamanlarda göreve çağrılıyorum (mesela sabah 4:15) ve çok sık fazla mesai yapmam bekleniyor (tabii hiç bitmeyen 24-saatlik vardiya ile çalışırken fazla mesai oluyormu bilemiyorum tabii.)

Saatlerimde değişiklik istiyorum (senin kararınmış gibi gösterip aslında olmadığı zamanları sevmiyor musun?). Sabah 7'den önce çağrıılmazsam ve akşam saat 8.00'de daha önce olsa da olur işe paydos verebilirsem çok sevinicem. 5 aydır kuaföre gidicem gidemedim. Geceleri sadece acil durumlarda çağrılmak istiyorum mesela burnunda sümük var da çıkaramıyorsan veya gözlerin çok kapalı kaldığında kirpiklerinin yokolacağından korkuyorsan veya kabus gördüysen ya da biryerin ağrıyosa gibi. "Popom kaşınıyor" un acil durum olup olmadığına henüz karar veremedim. Sanırım neden poponun kaşındığına bağlı, fakat büyük ihtimalle sabaha kadar bekleyebilecek birşeydir.

2) Benim Çıkarlarım: Bu yukardaki saatlerimle çok bağlantılı. Zaman zaman ihtiyacım olduğunda kişisel günlerim olsun istiyorum. Tabii ki, önceden kendine geçici güvenli bir yer bulman (babanı tavsiye ederim, süper bir şekilde yerime bakabilir) için sana haber vermek kaydıyla. Bu arada tam kapıdan çıkarken "Anneee, anneee" diye bağırman, sızlanman ve ağlamana izin yok. Suçlu hissettirme politikası artık yemezler. Aynı zamanda çalıştığım her 2 saat için 15 dk- yemek ve 5 dk tuvalet molası alırsam çok mutlu olurum. Oldukça makul bence. Bunun dışında ihtiyaç olduğunda hastalık izni kullanmak istiyorum. Fazla değil ama kör edici bir başağrısı tutarsa (alınmayın ama büyük ihtimalle sizin sebep olduğunuz) bütün gün çalışmam gerektiğinin baskısını da taşımak istemiyorum. Yine tekrarlıyorum babanız benim yokluğumda yerimi seve seve alır ve alabilir (kendisi istediğinden ve yapabileceğinden haberdar olmayabilir, ama bana güvenin öyle). Ücretli bir pozisyon olmadığını biliyorum ama zaman zaman sizden bir manikür zamanı gibi hoş bir zaman için bir hediye sertifikası alsam çok hoş olur (tüm çok çalışmamın karşılığındaki memnunluğunuzu göstermek için).

3) İş Sorumluluklarım : İş sorumluluklarımı kabul ediyorum ve elimden geleni yapıyorum. Zaman zaman bana çok yüklenmezseniz sevinirim sadece.

4) Mahremiyet Hakkım: Şimdi sayın patronum bu çok güçlü hissetiğim ve uzun zaman önce elimden gitmiş olduğunu düşündüğüm bir hak. Şimdi özellikle banyodayken, tuvalleteyken, giyinirken tam mahremiyet rica ediyorum. Ayaklarımdan çekiştirmek, efendime söyleyim kapı kapalıyken arkasından ""anneeeee anne" diye bağırmak yok. Herşeyimi aceleyle yapıyorum. Uğradığım günlük taciz çok uygunsuz ve kaba oluyor. Artık meme istemenin de bir zamanı olmalı dimi ama.

Şu dakikadan sonra ben banyodayken içeri girmenize izin yok ki buna kapının altından parmaklarınızı sokup, "annee, anne" demeniz de dahil. Konsantre olup işimi bitirmekde zorlanıyorum.
Son olarak beni içine soktuğunuz muhteşem öğrenme imkanları için size çok teşekkür ederim. Bazen ben işimin sorumluluklarını yapamazken bile beni hiç bitmeyen gülümsemeniz, sarılmanız ve öpücüklerinizle cesaretlendirmeniz için de müteşşekirim Ela Naz Hanım.

Bu pozisyonumun bitmeyeceğini biliyorum ama birgün oturduğum yerden de emeklerimin karşılığını alacağım zamanların geleceğini umuyorum.

4 yorum:

Limonlu Turta dedi ki...

Çok şekersin Esra:))
ç.

Filiz Morkoç dedi ki...

MEktuba bayıldım, bir kopyasını da biizm eve yollarmısın lütfen Ela Naz yerine Emre yazaraktan???

benden, bizden... dedi ki...

ben bu yazıya bayıldım bu kadar süper anlatılır sanırım :)

AYŞEGÜL dedi ki...

sanki benim içimdem geçenler kaleme dökülmüş.

benim ELA'mda tam zamaanlı çalıştıro beni :)

sevgiyle kal