29 Aralık 2009 Salı

Çocuk Dediğin Böyle Eğlenir

Geçen sene kuzum 5 aylık bir bebekken bu seneye girerken 1.5 yaşında olmak üzere çocukluğa geçiş durumunda bir enerji mekanizmasına dönüştü. Son günlerde sözcük dağarcığı acaip arttı. Ve onunla vakit geçirmek daha da eğlenceli hale dönüştü. O da artık arkadaşları ile daha çok eğleniyor. Geçen hafta spontane bir şekilde Efe ve Ela'yı biraraya getirdik. Pipetlerle iletişim kurdular. Bize de komik hallerini fotoğraflamak kaldı. Bu kısa görüşmenin arkasından Ela sürekli "Efi gel" diyip durdu.

Bizim oyun grubu buluşmaları nedense çok hareketli geçiyor. Çocuklar tam anlamıyla azıyorlar. Ama çocuk dediğin işte bu fotoğraflardaki gibi eğlenir.
Özlem ve Eren'in evinde topladık bu manyakları. Eren bu kadar kızın arasında prens gibiydi. Anladıkki çocukların çok yere ihtiyacı yokmuş bir tane yatak eğlenmelerine yetiyormuş. Tırmanıcıgillerden SpiderNaz Ela Hanım beşiğin önüne kendi yöntemi ile sandalyeyi çekip tırmanıp beşiğe atlayınca diğerlerinde de bir ışık yandı. Bir baktık Lemmings gibi hepsi birden ağır abla İpek hariç kendilerini yatağın içinde yatakta zıplama ve bilumum birbirlerine dalma oyunu içinde buldular. Bir süre yatakta oyalandıktan sonra birden çok kültürlü çocuklar haline gelip kitap okuma ve lego faaliyetlerine giriştiler.
Şunu da unutmamak lazım İpek sürekli kitap okuma aktivitesi yaptı. Çok entellektüel maşallah.

Bu da kesmeyince MeralGym devreye girdi. Ondan sonra bizimkilerde devreler yandı. Yastıklardan atlamaca, şarkılarla zıplamaca, yerlerde yuvarlanmaca, birbirleriyle boğuşmaca sonrasında hepsi kendilerini bilmez bir şekilde davranmaya başlayınca biz de günü tatsızlaşmadan bitirmemiz gerektiğini anladık.

Ela aşağıdaki bisiklete 372 kere çıktı

Hayır biz bu çocuklara kafayı bulmaları için eroin vermiyoruz noluyor anlamıyoruz. Bir itiş gücüyle bizler dahil herkes kendini saçmalar buluyor. 2010'da da eylemlerimiz devam edicek gibi görünüyor. Herkese mutlu yıllar diliyorum.

------------------------------------------------------------
Ela dün bana ilk esprisini yaptı.
Bir dergide ona resimleri gösteriyordum ve anlatıyordum. Bir heykel resmi gördüm ve
"Aaa Ela bak heykel" dedim..
Sonra "Sen hiç heykel gördün mü?" diye sordum.
Kafasını evet anlamında aşağı yukarı salladı..
"Nerde gördün kızım?" dedim.
Dergideki heykeli gösterdi:)

2 yorum:

MELİSANIN HATIRALARI dedi ki...

:))) en son fotolar ve heykel esprisi bitirdi beni..evet evet 2010 da oyunlar devam edecek.

Evin dedi ki...

:)))))))))) süppper yaaa, harika:))))) iyi coşmuşlar cidden, bayıldım hallerine. sizler de akşam gerçek anlamda bayıldınız muhtemelen:)
Efe de yatak odamızın penceresine gidip, "Elaa geeelll" diyor HALA! o pencereden el salladık ya arkanızdan, anlamı oldu oranın artık.
Burasııııı pipettleee coşştuğumuz yerr,
Burasıııı penceredenn blues takıldığımız yerrr,
Buralara sııık sıııkkk gelişim ondannnnnn
İmza; Efe ;)