13 Kasım 2009 Cuma

Haftanın Aktiviteleri




Bu haftanın BEÖ aktivitesi tam bize göre. Ela müziği de dansı da çok seviyor. Şimdiden gerçek seçimleri var. Öyle her müzikde dans etmiyor. Ritmli müziklere bayılıyor. Minik video hergünkü danslarımızdan biri. Ne de olsa ikoncan partilerine dansçı yetiştiriyoruz. Hamileyken ve çok minik bebekken de sürekli Techno müziğe maruz kaldığı için sanırım o da Techno seviyor. Napalım anne babası nasılsa mecburen bize çekti.

Kuzenimin Flamenko gösterisini çekmiştim. Bir de bu gösteriyi seyrettik beraber. Ela müzikle beraber baya dans etti. Elini kolunu salladı. Çok hoşuna gitti. Dansı sever umarım benim gibi. Çünkü ben bir dans hastasıyım.


Bu hafta bir de yüzümüzü tanıyalım aktivitesi yaptık. Kendi ağzını, burnunu, gösteriyor Ela. Ama başka insan vücutları üstünde bir çalışma yapalım dedim. Dergilerden kestiğim fotoğraflarla "Amcanın ağzı nerde?", "Hadi bana bir göz göster?" şeklinde biraz oynadık.. Başkalarının vücut kısımlarını keşfetmek için güzel bir egzersiz bence.

Son olarak da mandalları tasın etrafına yerleştirmece. Bir mandalı parmağı ile açıp kenara yerleştirmenin bir bebek için bu kadar zor olacağını daha önce düşünmemiştim. Çalışmaya başlayınca bir baktım, parmakları kayıyor, zorlanıyor. Araştırdım küçük kas gelişimi için çok faydalı bir egzersizmiş. Renklerine de ayırdık biraz renk öğrenmeye başlaması için, sonra tasın kenarına dizdik. Egzersizin sonunda biraz yardımla becerebilmeye başlamıştı. Bu mandal olayını şeker tutacağı gibi aletlerle tekrar denemek lazım. Mandal oyununu denemenizi tavsiye ederim geliştiğini göreceksiniz. Tabii 16 ay ve üstü çocuklarda.

Kendi eşyalarını kendi taşımakta üstüne yok ama boyuna bakmadan herşeyi kucaklayıp taşır benim kızım.

4 yorum:

sule_bilge dedi ki...

mandal genelde seviyormuş minikle diye okuyorum,bi deneyeyim dedim,parmağı sıkıştı bizimkinin.sence tehlikeli değil mi esra?

Eko Anne dedi ki...

kontrollü çalışılırsa tehlikeli olduğunu düşünmüyorum. ayrıca Ela da bir kere elini sIkIsTırınca dikkat etmesini öğrendi.bamaa üff diyo şimdi

Emine dedi ki...

Mandalı bizimkide çok seviyor elini sıkıştırma olayını bizde yaşıyoruz artık öğrendi ama dikkat ediyor sıkışsada yanıma gelip heber veriyor acı acı diye.
Ela ne tatlı oynamış ya müziğe uygun ayaklarını vuruyor çok şeker.Tulumuda giymiş tam techno yapmış.Arada kamerayada poz süper valla...

Şenay- Doğam dedi ki...

Önce...
Ben senin yerim o mavi tulumunuu :) Çok guzelsın masallah sana.. allahım nazarlardan korusun senı..

Sevgili Esra sana katılıyorum..
Bır kez sıcaga dokunacak , bır kez elı sıkışacak ve tehlikenın farkına varacak.

Doğa çok kucukken , sıcağa dokunmus ve onun zararlı oldugunu anlamıstı , doktorumuz bundan sonra sızın onayınızın olmadıgı seye dokunmaya calıstıgın da " yapma kızım sıcakkk " dersenız. Bunun oraya gıtmemesı ve tehlıke arz ettıgını anlaması ıcın çok ıyı olacagını soyledı. Uyguladık.
Sonuc :) Süper...

Sevgiler..
Şenay