21 Kasım 2009 Cumartesi

Bİr ev daha dağıttık

Bu haftaki dağıtılacak ev piyangosu İlkiz ve Beren'in evine çıktı. Bir grup ipini koparmış velet ve anneleri olarakdan İlkiz'in bu cesaretli davetini kabul edip, kendimizi kapana kısılmış şekilde onlarda bulduk. Yine kaotik ama komik bir gün geçirdik. Kişiliklerini bulmaya başlayan bebelerimiz artık evin düzenine ve ortamın loşluğuna bile karışmaya başladılar çok şükür. Öncelikle İpek ve Beren'in artık ortam aydınlığı konusunda anlaşamadığını anlamış olduk. İpek ışıkları kapattığımızda, Beren de açtığımızda arıza çıkardığı için gerçekten çok sessiz !!! dakikalar geçirdik.

Ortamın tek prensi Efe nasıl bir süper ortamda olduğunun farkında olmadığı için kızlarla öpüşüp koklaşacağına (15 yıl sonra çok ararsın bu günleri) evin temizliğine taktı. Kapıların kenarlarını, banyoyu hiç temiz bulmadı ve bulduğu tüm bezlerle ortalığı temizledi. Havluları yıkadı, oohh şöyle bir sıktı mıydı.. Oh oh içi rahat etti. Sonra temizleyecek birşey kalmayınca o da sessizliğini bozdu. Ortamın gerçek anlamda sessiz yaramazları Melisa ve Ela salondaki park yatağa 8564 defa çıkıp inerek, ve herşeyi çekişerek oynayarak kendi hallerinde takıldılar..

Eğlenmedik mi çok eğlendik. Farkettik ki biz çocuk gürültüleri içinde bile sohbet edebilmeye başlamışız. Artık hiç takmıyoruz gürültüyü sanırım kulaklarımızın duyma yeteneği azaldı. Memekler çok güzeldi, sohbet çok güzeldi. İlkiz'e teşekkür ederiz.

Meral, ne olduğunu unuttuğum bir gelenek yüzünden hepimize çorap hediye etti. Ela'yı yine yıkamak zorunda kalarak çoraplarımı ıslattığım için benim için çok hayra geçti. Yukarda sergiledik bile. MeralGym tabii ki boş durmadı bugün de. Kuklalar oynatarak, şarkılar söyleyerek çeşitli aksiyonlarla yine oyaladı cümbüşü. Ve bir gün daha huzurlu ama başıma giren bir ağırlıkla bitti.


--------------------------------------------------------


Bu hafta Ela ile sürekli puzzle'larımızı tekrar tekrar yaptık. Bu geometrik puzzle'lar tam yaşına göre. Şekilleri tanıyor ama renkler nanay. Hayvan puzzle'ını da pek seviyor. Hayvanlara hasta çünkü. Bir de kendimizi Kuğulu Park'a atıp, kuş kovalamaca, kaz yolmaca oynadık. Açık hava aktivitelerine devam için direniyoruz bakalım.

Ela artık kompleks sorularımızı bile anlıyor. "Şu ses çıkaran yuvarlak oyuncağını getir kızım" diyoruz. Bulup getiriyor. "Üstünde kalpli ayı'yı getir" getiriyor.. Ve kendisi taklit maymunu her sözümüzü taklit edip söylemeye başladı. Onun yavaş yavaş konuşmaya başlamasını izlemek çok keyifli.

3 yorum:

Evin dedi ki...

:))) hala guluyorum; o kargasa icinde romantik konulari bile konusup, birbirimizi duyabilip, sohbet edebildik ya, aferin bize :)))))
Efe simdi annelerin güvenini kazanma sürecinde; Merallerde Durunun boynuna kolunu dolayıp heyyyytttt diyerek çekişini şok içinde izlediğimi farkettiğinden beri sizin kızlara karşı daha dikkatli:)))
bu arada, senin ayak kırmızı çorapla hoş çıkmış da Esracığım, ben kendi ayağımı tanımak istemedim açıkçası. kocamın görmesini istemediğim resimler listesinde üst sıraya oturdu, o nasıl kaba bir oturuş yahuuu. hep bu yaramazların bizi mahvetmesinden walla. ohhh, harika bir gündü ama:)
kuğulu parka bir biz gidemedik; bayramda hava güzel olursa ayarlayalım birşeyler..
öperim örümcek kızımı, güleryüzlü tatlı Elamızı:)

Şenay- Doğam dedi ki...

:)) Ne kadar güzel bir ortam burası..
Çocuk sesleri..anneler.. cıvıl cıvıl..harıkasınız..

Sevgıler.. Sızlere.. ve mınık meleklerınıze..
Şenay

MELİSANIN HATIRALARI dedi ki...

Esracım çorapları sevmene ,beğenerek giymene çok sevindim.Bayram hediyesi geleneği part 1 dir kendisi.Nice keyifli günlere inş.
Melisa ve Elanın 8564 kez park yatağa girişine çok güldüm okurken cunku dogru!süreki indirip çıkarttığımı ikisini de hatırlıyorum.
Bebekleri eğlendirmek çok hoşuma gidiyor.onların yüzünün gülmesini izlemek dünyanın en keyifli anı.
Kuğulu parka o buluştugumuz gün de gidecektik Lozan parka gitmiştik.Beraber de gidelim bi gün..

Puzzlelar çok onemli bence de.İyi bir aktivite.
Sevgilerimle.Gorusmek üzere.