20 Haziran 2012 Çarşamba

Moskova'da Bir Türk

Bugün itibariyle kocayla Moskova'ya iniş yaptık. O kadar uzun bir gün oldu ki, otelde de interneti bulunca ve çocuklarda olmayınca sıcak sıcak yazayım istedim. İşte Moskova'dan gideceklere notlar.

1. Burda havaalanından otele kadar inanılmaz yol katettik. Bir tane bile İngilizce levhaya rastlamadık. Herşey kiril alfabesi şu an onu çözmeye çalışıyoruz.

2. Yine otele kadar otel resepsiyonundakiler hariç bir tane bile ingilizce bilene rastlamadık. Çok ilginç iki tane türkçe konuşana rastladık.

3. Güneş akşam 22.30'da batıyor. Şu an 23.00 civarı daha yeni yeni kararıyor.

4. Havaalanından şehir merkezine 30 dakikalık bir tren var. Çok kolay gidiyorsun. Etrafı izleye izleye. Biraz fotoğraf da çektim.

Şehir içine geldğimiz tren

 Tren'den görüntüler


5. Gençler çok fit. Herkez zayıf ve düzgün fizikli. Kızlarda ve genç kadınlarda çok yüksek topuklu ayakkabı ve çok kısa giyinme modası var.

6. Moskova metrosu inanılmaz biryer. Ben böyle biryer görmedim. Dünyadaki en büyük metroymuş. Eğer iyi okumayı bilirseniz heryere gidebiliyorsunuz. Tabii biz henüz tam çözemedik ama trenle gittiğimiz yerden metroya inip bir durak yanlış gidip sonra doğru metroya binip doğru yere gelmeyi başardık. Girdiğimiz yerden metroya iniş hiç abartmıyorum tam 50 metre vardı. Ve inanılmaz kalabalık. İstanbul'a kalabalık diyemezsiniz.

7. Metro'da her indiğiniz durakta başka bir dekorasyon var. Tarihi dekorasyonlar, sanat eserleri. Ben hem korktum, hem çok beğendim.

8. Hava harika. Bence tam mevsimi. 21 dereceydi bugün. Akşam serin bile oldu.

9. Çok çok büyük parklar var ve içlerinde büyük dereler akıyor.

10. Yarın asıl gezmeye başlıyoruz.

11. Uzun zamandır kocayla başbaşa birşey yapmamıştık. Umarım içimize siner. Yine de kızları çok özledik. Dİlimizden düşmüyor.

Moskova Metrosu'ndan


Otel Oda'sından dışarı

6 yorum:

Burcu dedi ki...

Ben de mokovayı çok merak ediyorum hatta hazır vize de yokken gidelim dedik kocayla ama biz maalesef çocukları birilerine bırakma lüksüne sahip değiliz, çocukla gidilebilir, gidilirse rahat edilebilir mi sen ondan bahsetsene Esracım??

Kral'ın Kızı dedi ki...

İyi tatiller kuzencim, keyfini çıkarın...Hep gitmek istediğim bir yer...Bolca resim paylaşırsın umarım...Döndüğünde temmuz ayını konuşalım.
Sevgiler.

Kral'ın Kızı dedi ki...

İyi tatiller kuzencim.Keyfini çıkarın. Hep gitmek istediğim yerlerden biri. Umarım bolca resim paylaşırsın.Döndüğünde temmuz ayını konuşalım. Çok sevgiler!

Unknown dedi ki...

ilginçtir ben hep daha farklı, daha kötü hayal etmiştim nedense Moskova'yı.Ne güzelmiş oysa:)

Eko Anne dedi ki...

evet, Burcu onlardan da bahsetmeyi planlıyorum. Yakında yazıcam.

ÇokBilmiş dedi ki...

Ben 1 sene okudum Moskova'da. Burnumda tütüyor. Bol bol gezin, harika bir şehirdir. İnsanları da çok sıcakkanlıdır.
Votka içmeden, havyar yemeden, isli peynirlerinden tatmadan dönmeyin. Hepsi de çok ucuzdur.
Ha, bir de tren istasyonlarında filan yol kenarlarında seyyar satıcılar yiyecek satarlar. Hiç çekinmeyin, alın. İnanılmaz tatları vardır. Ayyh, canım çekti :)))