10 Ocak 2011 Pazartesi

Toddler Öfke Nöbeti Bozukluğu Sonrası Travması

Adını uydurdum dimi..

Olsun bende bundan var.

Daha evdeki toddlerı büyütemedim ama bende bu rahatsızlıktan olduğuna eminim. Şimdi uydurmuş olsam bile.

Nesi var bilmiyorum...2.5 yaşında bir kız çocuğu olması dışında tabii. Çekiyor, asılıyor, ağlıyor, bağırıyor, kakasını istediği yere yapıyor, evi talan ediyor. 1 dk sonra gelip çılgın gibi öpüyor. Kafamı gün içinde kaynayan bir suya sokmak istediğim çok oluyor. Ancak beynim erirse hayatta kalabilirim diye.

Bir dakika eğer o an elimdeki herşeyi bırakıp ona yoğurt vermiyorsam veya kaygan bebekleri açmıyorsam ölecek gibi oluyor öteki dakika o yoğurdu döktüğü tezgahtan yalayarak yiyor.

Eğer gözlerim..veya kulaklarım...veya aklım o anda onun yaptığı şeyin dışında başka birşeyle meşgul olursa anında onun yaptığı şeye tekrar odaklanmam için teröre uğruyorum.

Topluluktaysam ve bir çocuğun çığlığını duyuyorsam dizlerimin üzerine çöküp ''İşte al elimdekilerin hepsi bu, hepsini sana veririm yeter ki öyle bağırma'' diyebilirim.

Perdesini sıkı sıkı güneşin zerresi içeri girmesin diye kapatıyoruz ki sabah kalktığında sabah olduğunu belki anlamazsa yatıp biraz daha uykusuna devam eder. Çünkü akşam yatmamak için elinden geleni ardına koymayıp bana o yattıkdan sonra sadece 2 saat istediğimi yapacak vakit veriyor. Ki ben de o değerli dakikalarda ne yapacağımı şaşırıyorum.

Tabii ki çok tatlı bir kız ve tabii ki hergün onu gıdıklayıp boynuna öpücük kondurmaktan vazgeçmiyorum.. ama ben bunu yaparken neden nöbetlerle geri ödemem oluyor? Neden? Ve bu toddlerlık mesleği ne zaman bitecek kardeşim? Nolur söyleyin şurda aynı gezegenin insanlarıyız. Ve şurda 1 seneden biraz fazla süre sonra aynı toddlerlık mertebesine erişecek bir canlı daha varken evde. Ammman allahım. Bunu yeni düşünüyorum. Öbürü de bu mesleğe başlayınca bu bitirmiş olur mu ki.

Biri beni tutsun. Bayıleceğim.

Not: Türkçe içinde İngilizce kullanmayı sevmem ama bu toddler'ın türkçesini bilen varsa beri gelsin.

6 yorum:

Benden Bizden dedi ki...

iki toddler olunca birbirlerinin haklarindan gelirler bence! ya da birlik olup senin hakkindan gelirler :P sabir, sabir, sabir diyorum, bu bebek islerinde anahtar kelime bu!

SEVGİ dedi ki...

sende delir kocan düşünsün :P

ÇokBilmiş dedi ki...

Hatırlatmak istemem ama bir 10 sene içerisinde sevimlilikleri alınmış iki ergen olacak evin içerisinde, bol sivilceli ve asık suratlarıyla ehehehe

elif ada dedi ki...

Sevgili aynı gezegenin insanı Esra,
Ada da, 2.5 yaşında kendini yerden yere atıyor, her şeye ağlıyordu. Hatta dürüst olmam gerekirse bir ara onunla evde yalnız kalmaya korkmaya başlamıştım. Çünkü ne zaman patlayacağı belli olmuyordu. Bir keresinde kendisini susturmam iki saatimi aldı. Ama müjdemi isterim kısa sürdü. 3 yaşından bir-iki ay önce bitti. Hala var tabi krizler, huysuzluklar. Ama aski krizler yok. Sabır Esra... Ece, belki böyle şeyler yapmayacak hem. İyi düşünelim iyi olsun. Özledim seni ya

Eko Anne dedi ki...

İnşallah arkadaşlar;
herkesin toddlerı çabuk büyüsün.. sabır ede ede sabır küpü oldum sabır benden sorulur.

escet dedi ki...

toddler'i hastane ehli "oyun cocugu" olarak ceviriyor. yanlis anlamadiysam:
newborn - yenidogan
infant - sut cocugu
toddler = oyun cocugu
...