13 Kasım 2010 Cumartesi

Kısıtlı Vakit

* Geçenlerde belgesel izliyoruz karıncaları gösteriyor. Nasıl larvalarını bırakıyor biryere sonra hayvancıklar ordan alıyor başka yere. Aman ayağımı uzatiim sonra taşırım yok. Adam hiç üşenmedi 20 dakika bu karıncaların eforunu anlattı ekran başındakilere. Allahı var süper bir aile. Ama insanın aklına şu soruları getiriyor; Ulan beni hiç bir televizyon 20 saniye görüntüledi mi acaba.

* Kreş çocukları gibiyim. 3 gün iyiyim sonra tekrar boğazım ağrıyor. O kadar çok virüslerimizle taciz ettik ki aldığı onca anne sütüne rağmen Ece de öksürmeye başladı. Ela gidip yüzüne yüzüne öksürüyor daha ne diyim.

* Ne kadar zor olabilir ki. Hayatta insanların senden tek beklentisi yemek yemen, uyuman ve oyun oynaman olsun ama sen yine de hayatından memnun olma. Çişini yap, "olmaz", yemek ye, "yemem", hadi yatağa ,"olmaaaz", biraz oyuncaklarınla oyna, "belabel", hadi parka, "gitmiycem", uyku saatin geldi, "parka götür". Şu sıra hersaniyemiz mücadele şeklinde geçiyor. Oysa ben onun yerinde olsaydım ooooh mis gibi hayat.

* Sonunda oldu. İyiyim, vaktim bile var diyordum ama bitti. Artık 5 dk'm bile yok. Bir ara bir günümü yazarım ama biri yatıyor, öbürü kalkıyor. Ela dışarı da çıksın oynasın, Ece'nin bakımını hallet derken zaman nasıl geçiyor anlamış değilim. Bayram size geldi bize bayram ne zaman Ece ile Ela'yı bırakıp coca ile başbaşa bir günlük bir yere gidebilicez, işte o zaman gelicek. Şikayet ettiğim için yazmıyorum aslında. Akışa bıraktım kendimi, insanın birşey düşünecek bile zamanının olmadığı zamanlar da olması gerek.

* Geçen gece Ela'yı yatırırken yine aramızda komik bir dialog geçti.
Ela: Ben büyüyünce benim de memem büyüycek, dimi anne?
Ben: Evet, kızım.
Ela: O zaman ben de Ece'yi emziririm.
Ben: Ama sen büyüyünce Ece de büyüyecek Ela.
Ela: Olsun yine de emziririm.
Ben: (güya kadın ile erkek arasındaki farkları belirtmek için). Baban da emziriyor mu Ela?
Ela: Hayır anne.
Ben: Neden kızım?
Ela: Çünkü onun kıllayı var.


* Ela 28 aylık oldu. Bebekken hiç emzik kullanmadı. 19 aylıkken meme emmeyi bıraktı. Şimdi resmen ağzından emziği düşürmüyor, ciddi ciddi de meme emiyor. Bakalım nereye kadar gidecek.

Herkese iyi bayramlar.

5 yorum:

sanberk dedi ki...

iyi bayramlar canım:)))

MELİSANIN HATIRALARI dedi ki...

İyi bayramlar Esracım :)

Benden Bizden dedi ki...

Bu Ela cok alem yahu, cok seviyorum zeka fiskiran sozlerini :)
Sze de iyi bayramlar!
Esra, Eceyi hangi doktora goturuyorsunuz? Ben doktor degistirmeyi dusunuyorum da, tavsiye ettigin biri var mi?

ÇokBilmiş dedi ki...

Ben de ikinci bir bebek doğurmak ve ikisini birlikte emzirmek istiyorum. İçinde bulunduğum sosyokültürel ortama ve öğretim seviyesine ihanet gibi ama böylesi anaç bir yanim varmış meğerse.

Eko Anne dedi ki...

Herkese iyi bayramlar, gercekten bilgisayarın başına oturmakta zorlanıyorum..

Benden Bizden;
Biz Mesa'daki Levent Bey'e götürüyoruz. Ama önemli bir rahatsızlıgı oldugunda ABC'deki murat Tuncer'e goturuyoruz.. Murat bey cok iyi bir doktor ama cok yogun.

Çokbilmiş;
Sosyokulturel durumla annelik yapmayı nasıl bagdastırdıgını bilmiyorum. Fransa'da senato'ya bebegi sling'le vucuduna baglı giren milletvekili anneyi gordun mu?