29 Kasım 2010 Pazartesi

Alfa ve Beta'nın uyku rutinleri

Bazen, uyku saati rutini son sinirimin üstüne basıp üstünde dans ediyor.

Bütün gün annelik yapıyorum. Oynadım, düzelttim, sarıldım, güldüm ve dinledim saat şimdi 21:00 ve artık ben de bitmişim.

Ama çok yakın kaynaklara göre hayır bitmemişim.

“Canım benim? Legolarla mı oynaman gerekli yoksa diş fırçalaman mı?“. "Ela'cım, kitapları bırakıp ışıkları söndürmemiz gerek artık” “Bir kitap seç artık okuyalım da uyuyalım.“ "Ece, uyusan da artık ben de yatsam”

Huysuzum. Çakralarımdan yorgunluk ve sabırsızlık sızıyor.

En sonunda, ışıklar sönüyor, dişler fırçalanıyor, memesini emen beta sürümü babaya verilip alfa sürümü ile birlikte alfa'nın yatağına yatılıp (sadece toddler dedikleri yaşta çocuklara tanınan bir ayrıcalık) biraz onun seçtiği masal karakterleriyle (çoğunlukla içinde aslan, ela, şapkacı, tavşan ve şirin babanın olduğu) masal anlatılıyor. Bu arada iyiki bu çocuğa büyük yatak almışız diye kendi içinden dua ediliyor. O arada alfanın bazı manipülasyonları (su isterim, çişim geldi, azcık daha süt, bana masaj yap, popomu kaşı) giderilip sabırlar biraz daha zorlanıyor.

Ve detay olarak, alfa o sırada 3 çeşit değişik masal isteyip, arkasından 100'e kadar saymamızı isteyip ama (2'den başlayarak) arada çeşitli yerlerini kaşıtıp, meme de isteyerek bir savaşa giriyor. Savaşı zor ve geç de olsa biz kazanıyoruz ama bazen çok çabuk bazen çok geç. Ama bizi çok yoruyor. En çok da artık akşam oldu uyusa da ben de biraz dinlensem diye gözünün içine bakan beni.

Beta'yı son 2 gündür yatağında ağzına meme vererek uyutuyorum artık. Umarım Beta'da daha güzel uyku alışkanlıkları yakalayabiliriz, çünkü Alfa'nın uyku alışkanlıkları bu yaz yaşadığı bir sürü değişiklikle ona tanımak zorunda kaldığımız ayrıcalıklarla çok bozuldu. Zaten yaşının gereği hiç yatmak istemiyor, artık onu yatırmak bir manyaklık haline geldi.

Yine de bu zamanlar geçici ve bu meslek dünyanın en güzel mesleği.

3 yorum:

Benden Bizden dedi ki...

Cooook kolay gelsin, en buyuk destek bugunlerin gececegi gercegi!

sanberk dedi ki...

her zamnaki gibi büyük zevkle okuduğum bir yazı olmuş.
Biizm de yatma sorunlarımız var hep oynak isteniliyor ama dediğin gibi bu da grçicidir bazen sabırlarımız taşasa da büyük sabırla bunları da atlatacaz.

merve dedi ki...

annelik bırakamayacağımız bir meslek.