5 Kasım 2010 Cuma

4 Kişilik Yaşam

(Fotoğraflar ilk kez 4 kişi dışarı çıkmamızdan - ODTÜ)

"EE 4 kişilik hayat nasıl gidiyor?"

Şu sıralar en çok aldığım soru bu, özellikle tanıdığım insanlardan. (Yabancılar sadece durup şapşal bakıyorlar, tüm aile dışardaysak). Soru'da merak veya korku veya 4 kişi ile hayatta kalmanın imkansızlığını hissedebiliyorum bazen.

Cevabı ise, rapor vermekten mutluyum ki 4 kişilik yaşam gayet iyi. 4 kişi 3 kişiden çok farklı değil gibi. En büyük alışma bu karışıma yeni bir bebeğin adaptasyonu. Yenidoğanı emzirdiğin sırada büyük olanın başını belaya sokmasını engellemek için onunla nasıl oynandığını kavramak.

Her zaman derim, bence olay çocuksuz hayattan çocuklu hayata geçebilmekti. Bir kere çocuklu bir hayatın olunca evin düzeni zaten çocuklu bir aile düzeni oluyor. Çok fazla farketmiyor. Uykularını düzenlemen gerekiyor. Artık özgür olmuyorsun. Tabii ki hangisiyle kim ilgilenicek onu yönetebilmek gerekiyor, ama onun dışında bence korkulacak fazla birşey yok.

Beklentiler artık farklı. Kaos bazen hayatın gerçeği oluyor. İnsan kendini fikre alıştırınca daha da kolaylaşıyor. Fakat sevgi ve neşe ve çocukluğun muhteşemliği hep yanınızda da oluyor.
Hayat bir neyi ne için feda ettiklerinizin serisi. Ve bence 4 kişilik hayat gayet güzel.

6 yorum:

sanberk dedi ki...

senin yazılarını okuyunca size çok özeniyorum.Eğer imaknaları varsa herkes çocuklarını yaş farkı fazla açmadan yapsın derim.İnan sizi görünce daha da bi cesaretli oluyor bu konuda:)İyiki varsınız.

Benden Bizden dedi ki...

kucugu emzirirken buyugu nasil oyaladigini daha detayli yazar misin bir ara?
masallah dyorum 4 kisilik aileye!

Fatma dedi ki...

İki yeğenimden biliyorum, aynı sizin bebişler gibi yaş araları. Şimdi biri ilkokul 2 ye gidiyor diyeride kreşe. küçük olan büyüğü ne yapsa aynısını yapıyor, her şeyi daha erken öğreniyor ve kavrıyor, abisi sağolsun. Kardeşim hep der birinci çocuk kitap çocuğu, ikinci iç güdülerimin. Bu dört kişilik aile çok şirin, siz de çok şirinsiniz.

Benden Bizden dedi ki...

eceyi emzirieknelayi nasil oyaliyordun daha detayli yaz esracim :)

AYÇA dedi ki...

Sizi gördükten sonra kararımı verdim artık :))

elif ada dedi ki...

Aman Ece sultana bak. Çok tatlıymış ya. Ama şimdi Ela sultana da haksızlık etmeyelim. Biri baklava diğeri kadayıf olmuş... Gelemedim bu hafta sonu Esra ya. Anneannem, hala hastanede. Öyle doluyum ki. Bir başlarsam kimse susturamayacak beni