3 Mart 2010 Çarşamba

Hayatın Tam Tam Sesleri.. Ela, Abla Oluyor!!!

Bize el sallayanı gördünüz mü. İşte o 2 numara.

Evet okuduğunuz doğru.. 2 numaralı yeni jenerasyon yolda..

Hiç beklemediğimiz bir zamanda benim yaramaz yumurtam, babadan gelen lider bir spermle yollarını birleştirmiş.. Birleştirmiş diyorum çünkü izin aldın mı kardeşim, "hayır". Kendisi sahibinin özgür ruhuna sahip ya. Öyle uygun görmüş. Sonra yine benim haberim yok, başlamış içerde yolculuk etmeye. Bir insanın burdan aya gideceği kadar yolu kendi ölçeğinde katetmiş. Ne azim ama. Bizimki kararlı. Annenin sıcak rahminde kendine uygun bir yer bulunca da, ooohhh yerleşivermiş. Yerleşir yerleşmez, durur mu, hemen büyümeye başlamış. Göz olacak hücreler hoop yerini biliyorlar hemen gidip "hey dur ben göz olucam, çekil ordan" demiş. Burun, ağız, kol, kafa hepsi yerini biliyor, nerden biliyor bilmiyorum ama hepsine kodlanmış herkes yerini biliyor, gidip oraya yerleşiyor ve bizim 2 numaralı fetus'un yolculuğu başlayıvermiş.

Kendisi yumurta olalı 11. haftasını devirdi. Bu arada incir kadar bir fetus'a dönüştü. Annesinin hayatını da 4 cm'lik boyuna bakmadan alt üst etti. İşte son zamanlardaki abuk subuk davranışlarımın, gerileyen hafızamın, yediğim hiçbir şeyden zevk almamamın, hiç istemememe rağmen Ela'yı memeden kesmemin, espri anlayışımdaki azalmanın ve doğru düzgün yazılar yazamamamın sebebi bu minik dev canavardır. Bu arada çok garip bir durum da yaşıyorum. Ela doğduğundan beri çok az kilo verebildim, şimdi hamile kaldım 2.5 kg verdim:)

Şimdi bir 2 hafta daha geçirip 2. trimester'a girmenin heyecanı ile yaşıyorum. Haberi duyan istisnasız herkes bu habere çok şaşırdı. Çünkü başda ben de bu yolculuğun başladığından haberdar değildim. En normal karşılayan babası oldu. Şimdi bakalım Ela hanım bu yeni yolcuya ne tepki gösterecek, neler yapıcak bunu çok merak ediyorum.

Umarım herşey sağlıkla devam eder ve sonlanır. Sürpriz olmasına, her gece 2 saatte bir tuvalete kalkmama, yemek yiyemememe, Ela ile aynı uyku düzenine sahip olmama rağmen bu minik fetusun şimdiden annesiyim ve onun sağlığı için elimden gelen herşeyi yapmaya, bir minik canavara daha anne olmaya hazırım.. Umarım Ela'dan bir nebze daha az hareketli bir çocuk olsun, yoksa yandığımızın resmidir.

25 yorum:

turkuaz kıyılar dedi ki...

ayyyy, çok heyecanlandım birden:)

maşallah neredeyse yolun üçte birini tamamlamışsınız:)

tebrik ederim, Allah tamamına erdirsin...

sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hamilelik dilerim...

Mlke_Btkn dedi ki...

SÜPERRR ...

Allah tamamına erdirsiiinnn çok sevindimmm...:D

Hilal dedi ki...

hayırla gelsin sağlıkla gelsin yavrunuz
sevgiler

Sen Gelince dedi ki...

Esra çok şaşırdım, çok sevindim:) Kutlarım:)Hayır sevinmeyi anlıyorum da niye şaşırıyorum di mi? Belki kendi cesaretsizliğimin başkalarında cesaret olarak karşıma çıkması beni şaşırtan:) Ama inan böyle haberler duyunca çok heyecanlanıyor ve özeniyorum... Acaba diyorum sonra:) Hayırlı olsun ve Allah sağlıkla kollarına almayı nasip etsin:) Öpüyorum küçük ablayı:)

Burcu.. dedi ki...

çok sevindim ben.
neden sevindim bilme ama şu sıralar her hamilelik haberine içimden el çırpıyorum.
çok güzel hayatınız daha da güzel olsun inşallah.
sağlık mutlulukla gelsin yeni fasulyeniz.. :)

Unknown dedi ki...

Tebrik ederim, Allah tamamına erdirsin sağlıkla, sıhhatle inşallah. Bu aralar çok hamile haberleri almaya başladım, özeniyorum ama :))

Emine dedi ki...

Canım hayırla gelsin inş.Alah sağlıkla ,sihhatle kucağınuza almayı nasip etsin.Benim hiç cesaretim yok gerçekten ama böyle okuyunca heyecanlandım.

ZeyNes dedi ki...

Esracım çok çok çok sevindim.Bebek kokusu özlemimizi giderecek bu yavru:)Ne yalan söyleyeyim,ben hissetmiştim Selin'in doğumgününde, ama memeden kesince ilaç kullanmam gerekiyor diye, vazgeçmiştim!Harikasın sen:)

Damla dedi ki...

Yaa, muhteşem bir haber :) Umarım su gibi bir gebelik olur :)

banushka dedi ki...

Esra'cım super haber :))) nasıl heyacanlandım, nasıl heyacanlandım...

meldi dedi ki...

Tebrik ederim. Allah sağlıkla kucağına almayı nasib etsin. Ben düşüne dururken herkes yol alıyor yahu. Bizede böyle bir süpriz olsada bu kararsızlıktan kurtulsam :)

AYÇA dedi ki...

Çok sevindim. Tebrik ederim.belki sayende bizi de gaza getirirsin :)) beklenmedik zamanda olsa çok iyi olmuş. :)

lena ile başbaşa... dedi ki...

tebrik ederim ne kadar güzel bir duygu sağ sağlim doğum yaptığının haberini de alırız ihşallah :))

Limonlu Turta dedi ki...

Ay ben dayanamiciim, çok heyecanlandım. Arıyorum şimdi. Sesini duymam lazım.
Öperim,
ç.

elif ada dedi ki...

Esra, cok sevindim. Harikasın. Minik Elacik nasıl tatlı bir abla olur. Hersey muhtesem olacak. Kucak dolusu sevgiler.
Not: Bir seye ihtiyacın olursa haber ver olur mu?

yeşim dedi ki...

vayyyyy Esracım çok ama çokkkk sevindim, tebrik ederim canım benim....

Benden Bizden dedi ki...

Esra, tebrik ederim, harika bir haber bu :) Insallah hersey yolunda ve saglikli devam eder!
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Aaaaa! Harika haber! Sağlıkla, mutlulukla kucağına al.

Takipteyim.

Eko Anne dedi ki...

Sevgili Arkadaşlarım;
Bu kadar sıcak ve ilgi dolu cevaplar beklemiyordum. Herbirinizin içtenlikle bizim için heyecanlandığını hissedebiliyorum. Ben de her bebek haberinde arkadaşlarım için heyecanlanıyorum.

Bugün beni arayan, mesaj gönderen, yazan, çizen herkese ilginiz için tek tek çok teşekkür ederim. Sizlerle yaptığım işde cesaretim biraz daha arttı.

Suinci;
Hayır Ela'yı aldatmış gibi hiç hissetmiyorum. Herşeyini paylaşmayı öğreneceği bir kardeşi olacağı için onun için çok mutluyum..

Allah isteyen herkese ikinciyi de birinciyi de nasip etsin..

Kadir ERDOGAN dedi ki...

2 numaranin da babasi olarak tebrikleri kendi uzerimede alinarak herkese cok tesekkur ediyorum. Ufakta olsa benimde bi katkim oldu sonucta :P

Bu arada gebeligi basina vurmus karicigimin yazdiklarindan sanki istenmeyen bi hamilelik gibi anlasiliyor ama tam aksine gayet isteyerek bu sonuca ulastik. O sadece zamanina cok sasirdi :) Ama atalarimizin dedigi gibi, cok bilen cok yanilir :)

sule_bilge dedi ki...

annesini de babasını da tebrik ediyorum :D
vardı sizin aklınızda biliyorum ben.
inşallah sakin bir bebek olur da zorlanmazsınız.11 haftalık olmuş bile.maşallah.2.yi düşünmeyen ben bile pek bir nostaljik oldum pek bir heyecanlandım.

Burcu dedi ki...

Tekrar tebrik ederim Esra, gerçekten çok heyecanlandım ve sevindim sizin adınıza, en çok da Ela adına. Umarım rahat ve sorunsuz bir hamilelik geçirir ve sağlıkla minişi kucağına alırsın.. Sevgiler.

saricizmeli dedi ki...

2010 planlarında vardı. Harika olmuş. Çok tebrik eder, Ela'yı mıncırırım...

Pratik Anne dedi ki...

Tebrikler. Rahat bi hamilelik olur insallah ve saglik ve sihhatle bebisinizi kucagina alirsin. gerisi corap sokugu gibi geliyor zaten.

zeynep dedi ki...

Tebrik ederim, ben her ikinci bebek haberinde kendim de yapabilir miyim die düşünmeden edemiyorum,

Keyifli bir hamilelik dilerim!