5 Mart 2010 Cuma

Gece Hayatı Aptalları


Sanıyor muydunuz ki hamileyim diye herşeyden elimi ayağımı çekicem. Hayııırr. Benim yapımda var, bu tip beni zorlama durumlarında sınırlarımı zorlarım. Bolu'ya karlara da giderim, trekking'e de giderim. Hatta eski hamileliğimde öne doğru 32 Cm'lik karnımla doğumdan iki gece önce sinemada ve 40. haftamda hala evdeki eliptik bisikletin tepesindeydim. Nitekim geçen cumartesi akşamı biri hamile iki gece hayatı özürlü, (coca ve ben) yıllardır yapmadığımız birşey yaptık ve bizi dürttüler, zorunlu bıraktılar:) BEDÜK konserine gittik. Bedük'ü belki bazılarınız hiç duymamıştır bilemiyorum. Biz cocayla yaptığı elektronik tekno karışımı müziği çok severiz. Ruhumuz yaşımızdan çok çok küçük.

Herneyse biletlerin üstünde saat 22.00'de kapılar açılacak yazıyor. Biz de iki düdük gittik saat 22.00'de oraya, bir baktık baya sakin. Bizi konser salonuna alırken çantamı aradılar ve "ağrı kesici falan var mı" diye sordular. Kendi kendime gebeş halimle tekno konserine gittiğime ve hergün uyuduğum saatte bir konser salonundan içeri girdiğime baya bi güldüm. Erken gitmemizin güzel bir tarafı kendimize salonda olan 4 koltukdan 2'sini birleştirerek bir kral dairesi hazırlamamız oldu. Sonra da bizden başka o gece o salonda başka bir hamile ve bir beli ağrıyan bulunmadığı aşikar olan ortamda oturuyor olmamız bizi konser saatine kadar dayandırdı. Yoksa mümkün değil dayanamazdık.. Ha şimdi, ha birazdan derken Bedük bey tam 2 saat sonra çıktı. Biz de 2 saat boyunca, geyik yaptık, yeni jenerasyonun kreasyonlarını özümsedik, Bedük'ün bizim kim olduğumuzu merak edeceğine emin olduk. O kadar farklı görünüyorduk yani..

Bir kere gelen kızların hemen hepsinde istisnasız çizme vardı. Topuklu, topuksuz, kısa, uzun çizme. Çizme ile birlikte en çok giydikleri bacak boyu ve şekline bakmadan şort ve kilotlu çorap. Şort giyecek kadar cesareti olmayanlar ya tayt ya da dar kot giymişlerdi. Üstlerine de bol gömlek, veya yine cesarete bağlı çok dar birşeyler. Erkeklerin ise %82 saçları hafif uzun ve öne doğru bir manda hafif yalayarak üstünden geçmiş sonra da dili kafaya yapıştırarak sabitlemiş bir tarzdaydı.. Onlar da gömlek, çoğu dar kot altına converse ayakkabı ile sanki herkes aynı yardım kampanyasından giyinmiş gibi duruyordu. Konser saatine kadar içtiler konserden sonra da dağıttılar. Bizim görüntümüz ise şöyleydi.. Bir kere o salon bizimmiş gibi bir konuma sahiptik ve sanki sokakdan geçerken "aa bu da neymiş bir girelim içerisi sıcaktır" demiş de şanseseri ordaymışız gibiydik. Ben t-shirtüm, kotum ve spor ayakkabım ile piknikten, coca da t-shirt'ü, eşofman altı ve spor ayakkabısı ile yatakdan buraya düşmüş gibiydi. Ama benim cocayı kıyafetinden tanıyabilirsiniz; kayak tatiline de, Antalya'ya yaz tatiline de aynı kalınlıkta kısa kollu T-shirtleri (uzun kollusu da yok zaten) ve Nike eşofman altıyla gider. Hatta İrlanda'ya iş toplantısına giderken bile takım elbise giymediğini söylemek isterim. Masamızın üzerinde mide bulantısı için krakerler, soda ve su ile sanki çocuğunu izlemeye gelmiş ebeveyn görüntüsü de çiziyorduk.

Konuyu değiştirmeyim mekana son derece kelalaka görünmemize rağmen 2 saat boyunca geyik yaparak çok eğlendik. Sonra da Bedük çıktı ve ben bir açıldım. Allaaah tutmayın beni. Şarkılar, danslar, bir ara Bedük'ün yanına çıkıcaktım yani. Coca da her zamanki cool tavrıyla eğlenmiyormuş gibi yaparak çok eğlendi. Ben biliyorum çünkü asıl bu müziklerin piri o, bana tekno ile uyunabileceğini o öğretti. Saat 2'de konser bittiğinde ben bu kadar saçmalığa rağmen iyi ki gittiğimi düşünüyordum. Ya yer bulamasaydık, işte koltukda biraz rahatsızdı falan derken ben uslanmadım şimdi 2 hafta sonra bir konser daha var, onu bekliyorum:) Bu sefer Nil'e gidiyorum.

3 yorum:

Hilal dedi ki...

ben de hamileliğimde 2 konsere gitmiştim. onları hatırladım. birinde erkenden gidip en önlere oturmuşum ki durmadan acaba çocuk rahatsız olacak mı yüksek sesten diye konser mi beni izledi ben mi konseri bilemedim. ve yanımda çubuk krakerler, hiç durmadan yedim durdum,eminim bana gülen olmuştu baya :))

Benden Bizden dedi ki...

Beduk kimdir hic bilmiyorum ama gozlemleriniz muhtesem! Hamile demek asosyal olmak demek degil elbet, cok iyi yapmissiniz :)

e. t. dedi ki...

a aaa
:)
e ben sizi o kadar zamandır okuyorum.
yoldakinden hiç haberim yoktu. iki üç gün okumadımdı.
ne heyecanlı :)

bu arada yorumum sanki "a aaa niye bana haber vermediniz" gibi oldu :P