13 Mart 2010 Cumartesi

Garibal Enfeksiyon

Kolik oldum, gebeş rahatsızlıkları bunlar derken sonunda gribal enfeksiyon geçiriyorum. Herşey mi insanın zayıf anlarını bekler kardeşim anlamıyorum. Hastalıktan ölmemeye çalışarak yazı yazmak gerekten çok zor oluyor. Ama hani birine telefon etmeniz gerekir de etmedikçe utancınızdan daha da arayamazsınız ya işte ben de bu ara bloguma öyle yazı yazamıyorum. Resmen basiretim bağlandı şimdi bari elim değsin birşeyler karalayım belki açılırım diye yazmaya koyuldum ama fiziksel koşullarım çok ağır..

Boğazım ve dilim korkunç şekilde şiş ve hiç birşey yutamıyorum sadece sıvı ile besleniyorum onu da çok zor yutuyorum. Başım ağrıyor, burnum tıkalı, heryerim ağrıyor, ayağımda minik bir enfeksiyon oldu üstüne yarım basabiliyorum, bunların yanında mide yanmalarım da azalmakla birlikte devam ediyor. En zoru da hiçbirşey yutamamak, bu dünyada çekeceğim azap varmış sanırım. Doktora gittim hiç bir ilaç alamazsın dedi, sanki bilmiyorum belki başka birşey söyler diye ummuştum ama "allah kolaylık versin" dedi. Umarım içerdeki bebeğin sağlığı yerindedir bu kadar problemle onun için de endişelenmeye başladım.. Neyseki pazartesi günü kendisini ziyarete gideceğiz. Geçen hafta içinde Ela'nın burnu akmaya başladı ama çok çabuk geçirdi, ondan geçen birşeymi yoksa ben bu hastalığı özgün bir kaynaktan mı edindim bilemiyorum ama dualara ihtiyacım var:)

Allah keder vermesin ben öyle çok ağlayan bir insan hiç olmadım, küçüklüğümden beri yılda 2 kez ancak ağlarım ama hamilelik insana garip gurup ağlamalar yaşatabiliyor. Hormonlar böyle anlamadığın zamanlarda gözünden yaş getiriyor. Ela'ya hamileyken bir Harry Potter kitabına ağlamış olmam çok konuşulur. Şimdi de çocuklara ağlıyorum. Şu sıra ailesi tarafından öldürülen ne çok çocuk var gazetelerde. Aklım almıyor sadece ağlıyorum.. Depremde ailesini kaybeden veya ölen çocuklara ağlıyorum, ben de bir kronik anne oldum sonunda.. Ama dün akşam yine abuk birşey ağlattı beni.. Harry potter kitabı kadar olmasa da bir şarkı dinlerken garip gurup ağladım.. İşte beni ağlatan dörtlük, çocuklar hep gülsün..

"Gitme dünyam dönsün dönsün,
Dünyam dönsün dönsün,
Ben hiç kimse ölsün mölsün istemem.."

11 yorum:

Berna dedi ki...

Yazık sana :( Çok geçmiş olsun. Okuma öyle haberleri, hamile değilken bile ağlatıyor insanı..

Adsız dedi ki...

Oyy, çok geçmiş olsun. Hamile olduğu şu son 8 aydır başta domuz gribi olmak üzere geçirmediği hastalık, uçundan kapmadığı enfeksiyon kalmayan bir insan olarak seni çok iyi anlıyorum. Neyse ki grip sezonu bitmek üzere, hayırlısıyla atlatırsın bu birkaç ayı da rahat raha baharı, yazı yaşarsın.

banushka dedi ki...

Esra'cım, biz senin için sık sık dua ediyoruz... Kronik annelik durumu malum hepinizde var. Bu günden ile kronikleşmemek nasıl mümkün olabilir ki... doğurmamış olsaydım. bunları görmezden gelebilir miydim bilmiyorum.
Benim de Mira'ya hamile kalmam ile gözyaşı bezlerimin varlığını fark etmem aynı dönemlere denk gelir. Tabi sağolsunlar bir kere çalışmaya başladı mı da kontrol edilemez oluyorlar...

Limonlu Turta dedi ki...

Esracığım, çok geçmiş olsun. Elbette en kısa zamanda iyileşeceksin ve bebiş te hiç etkilenmemiş olarak sağlıklı bir şekilde büyümeye devam edecek.
Valla ben de gözyaşı bilmeyen kadındım ama Selin'den sonra uzuuun bir dönem zırlayan kadın olarak yaşadım. Neyse ki yavaş yavaş aslıma dönüyorum. Gerçi bu olayları duydukça zırlamamak mümkün değil. İş, hiç bir bahanenin arkasına gizlenmeden ayağa kalkıp "değişmeli, değiştirmeli" diyebilmekte bitiyor ya... Derin konu, uzun hikaye...
Sevgiler,
ç.

durununannesi dedi ki...

İnşallahhhh en kısa zamanda sağlığına kavuşursun.
inşallah mide yanmaların geçer ve hamileliğinin bundan sonraki dönemlerinde hiçbir zorluk yaşamazsın da su gibi akıp geçer zaman...
ve sağlıkla 2.yavruyu kucaklarsın.
hep destek tam destek:) birşeye ihtiyacın olursa gordionun öbür tarafındayız:)

(ayyy çok iğrençti:)))

Burcu dedi ki...

Çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşursun. Hata olmak için en kötü zaman hamileliğin ilk 3 ayı, kolaylıklar dilerim..

elif ada dedi ki...

Geçmiş olsun Esracığım. Dualarım hep seninle. Simdi moralini bozmak gibi olacak ama biz, birer cocukla hic durmadan aglayan anneler olduksak iki cocukla nasil olunur? Yani ben kendi adima, Ada'dan sonra iste surekli aglayan, agladigini belli etmemek icin olur olmaz anlarda tuvalete kacan bir insana donustum. Ve sunu farkettim ne cok cocuk aci cekiyormus ve ben bunlarin farkina Ada'dan sonra varmisim. Galiba bir yanim etsikmis, simdi tamamlandi. Ama sahtik sahbaz olduk ya

Burcu.. dedi ki...

çook geçmiş olsun.
bende gebelikte inanılmaz hastalıklar geçirdiğimden çok iyi anlıyorum seni.
ölüyorum, yüksek ateşten hayal görmeye başladım diye gittiğim acillerde minoset iç geçer diyorlardı.

Eko Anne dedi ki...

Güzel dilekleriniz için hepinize çok teşekkürler. Çok tatlısınız. Herkese ve bebeklere sağlıklar diliyorum..

gezicini dedi ki...

geçmiş olsun, hamilelikle birlikte zor oluyor hastalık. acil şifalar dilerim.
sevgiler
gorki

Güneş Akay dedi ki...

Çok geçmiş olsun. Annelik duygusallığımızı daha ön plana çıkardı.