18 Mart 2010 Perşembe

Baharın Gelişi ve II. Trimester

Doğayı çok seven bir aileyiz biz. Fırsat buldukça kendimizi de kızımızı da güneşe, toprağa, doğaya atarız. Seyahat ederken ağaçlardan meyve yeriz. Lüks düşkünü hiç değiliz, rahatımız yerinde olsun, sohbetimiz bol olsun yeter. Cemreler düşmüş, havalar baharı göstermeye başlamış. Ben kendimi daha iyi hissetmeye başladım. Bu hafta sonu da baharın resmi gelişi var. Biz de yine doğaya bir seyahat yapıcaz.

Bugün hiç aklımızda olmayan birşey yaptık. Bizim ailenin kadınları çok faaldir. 3 nesil gönüllü çalışma piriyiz. Ben yıllarca bir dernekte çalıştım. Çok çocuğun eline değdim, çok anasınıfı boyadık, çok hastane ziyareti yaptık. Anneannem ve annem de dayımı kaybımızdan sonra kendilerini TEMA'ya verdiler. Anneannem kendini adadı diyebilirim. TEMA her hafta bir gün Söğütözü'ndeki Belediye'nin fidanlığında meşe palamudu tüplüyorlar. Yani meşeleri dikmeye uygun hale getiriyorlar ki bahar gelince bunları diksinler. Bugün annemin teklifi ile Ela'yı fidanlığa götürdük.
Bilseydim bu kadar eğleneceğini daha önce de götürürdüm. Bir çocuğun toprakla oynaması zaten çok stres atıcı hele bir de bu kadar zevk alıyorsa. Hemen işe girişti Ela, öğreniverdi her torbaya bir tane palamut atıldığını. Herkesinkini o atmak istedi önce. Sonra dayanamadı kürekle kazdı biraz, daha sonra işi de öğrendi. "Anne tut" dedi torbayı ben tuttum o toprağı içine doldurdu. Sonra da içine palamudu attı. 3 tane tüpleme yaptık beraber. Sonra hep beraber yemek de yedik orda. Açık havada bir tarafta mangal, bir tarafta çayla gün sadece Ela için değil bizim için de çok keyifli geçti. Eve geldiğimizde Ela da ben de açık havanın etkisiyle güzel bir uyku çektik..
O kadar mide bulantısı, hastalıktan sonra keyifli bir günü hakkettim sanırım. Benim için bugün başka keyifler de vardı. Baharın gelmesi ile birlikte II. Trimester'im de başladı. Zaten 3-5 gündür biraz daha iyi hissediyordum, gribin de geçmesi ile daha keyifli oldu. Bugün 2'li test sonuçlarını da aldık. Sonuçlar çok iyi çıktı o yüzden içimiz biraz daha rahatladı. Bu akşam keyifli bir uyku uyuyabilirim sanırım artık. Yaşasın bahar, yaşasın II. Trimester.

8 yorum:

xxx dedi ki...

ikinciyi kutlamak istedim hayırlısı ile sağlıkla kucağına al.. toprk maceranız süper olmuş.. çocukların toprakla vakit geçirmesi kadar güzel bir ey yok bence de. yüzünden belli nasıl mutlu olduğu..

meldi dedi ki...

Toprak ve kum kuzular için uyku ilacı gibi. Benimkide bugün açık havadaki kum seansının ardında 3,5 saat uyudu :o
Test sonuçları için gözün aydın. keyifli bir tremester dilerim :)

Limonlu Turta dedi ki...

Esracığım,
Yazış biçiminden bile daha iyi olduğun anlaşılıyor. Ne güzel bir yermiş orası. Bir gün sen fazla ağırlaşmadan biz de katılmak isteriz bu faaliyete, mümkünse. Elacığım her zaman ki gibi süper uyumluymuş. Bu çocukların ortama uyum sağlama kabiliyetlerine hayranım. Sonuçlar için de gözümüz aydın diyorum.
Öperim,
ç.

durununannesi dedi ki...

gözün aydın çok sevindim iyi haberlere.havalar ısınsın piknikler başlasın!!!oley.ela'yı da çok özledik:)

Burcu.. dedi ki...

haberler çok güzel sevindim.
meşe palamudu tüpleme işi de süper ben de gideyim bir hafta inşallah..

Eko Anne dedi ki...

Herkese teşekkürler;
Çiğdem'cim tabii ki biz gidince katılabilirsiniz yalnız tüpleme işlemi Mart sonunda bitiyormuş ondan sonra ağaç dikmeler başlayacakmış. İstiyorsan onu da haber verebilirim..

elif ada dedi ki...

Ne güzel resimler bunlar. Gelecek yıl biz de katılabilir miyiz? Bu arada çok sevindim iyileştiğine. Senin için yapabileceğim bir şey olursa haber ver

Eko Anne dedi ki...

Tabii ki hep beraber gideriz. Çok teşekkür ederim ilgine çok tatlısın. Şu an gayet iyiyim..