15 Nisan 2012 Pazar

EcE 19 aylık


Evin en küçük insanı Ece hanım gelişim basamaklarını birbir tırmanarak sonunda 19 aylık oldu. Haa oldu da ne oldu. Daha fazla canımıza okumalar, daha fazla itiraz, daha fazla ''o menim'' demeler başladı. Uyanın ey ev halkı evde bir toddler var yine, tekrar, aman allahım. Ela'nın melekleşme sürecini daha yeni yeni bitiriyorken alttan gelen cenaplar toddler olup o meşhur ''ıııh''lara başladı bile. Geçtiğimiz gün bir toddler için en bilindik hareket olan kendini bir balık gibi kollarının arasından kayarak yere bırakma ve orda tepinme hareketini kendisinde görünce bizi neler beklediğini film şeridi gibi gözümün önünden geçirmeye başladım. Evet şimdilik ablası olan cengavere göre daha sakin ve kolay bir bebek. Hep öyle oldu. Ama ne olur, Ece hanım neler yapar merakla bekliyoruz.

Dil gelişimi hızla ilerliyor. Komutlar da vermeye başladı ki yandık. ''Aç, kapa, aşağı, dit (git)'' en favori komutlarından. Onun istediği tarafa bakmıyorsak, gelip saçımızdan tutma hareketi ile ittire kaktıra o tarafa baktırmalar da sevilen hareketlerden. İnce motor gelişimi oldukça iyi gidiyor. Yemeki kendi yeme, sonra en sevilen 10 hareketten biri olan yağlı elleri ile kendi saçlarını sevme de çok başarılı devam ediyor. Beğenmediği gıdayı olduğu yerde yere bırakma da tutulan davranışlardan.

Smilekids'de ''Baby Gym'''e devam ediyor Ece. Ve artık kendi kendine takla denemekten biz bıktık, o bıkmadı. Ama kaba motor gelişimine çok faydası olduğunu söyleyebilirim. Yaşıtı çocukların alttan baktığı yerlere tırmanma bunun bir göstergesi. Bu davranışı örümcek insan ablasına benziyor ama tek fark Ela gibi gözü kara değil. İşte aynı anne baba büyütüyor. Üstelik Ece'yi daha fazla ittiriyorum ''hadi sen yaparsın''larla. Ama Ece cesur değil hatta korkak bile denebilir. Ablasından ayrılan en büyük karakter özelliği de bu.

Ece beni şimdiye kadar yoran bir çocuk olmadı. Hep akşam yattı sabah kalktı. Hep sakindi. Bugünden sonra neler yaşayacağız, heyecanla bekliyorum. Benim küçük kuzum 19 aylık oldu. Zamanın geçiş hızına şapka çıkarmamak elde değil.



2 yorum:

Selen dedi ki...

Canım nasıl uyutuyorsun eceyi akşamları sorabilir miyim?:))))))

cuckan dedi ki...

ne mutlus zie, bu toddler da gelir geçer, durulur sular, sonra yine huzur ama hafif bir burukluk boşlukta kalma yaşanır mı acaba? aman ne diyorum ben...