21 Kasım 2011 Pazartesi

Eko Çocuk Kulübü

Son günlerde doğal malzemelerle çocuk oyunlarına kaptırdık kendimizi. Yakında Ekoanne web sayfamda oyunları da anlatacağım. Heyecanlı günler yaşıyoruz. Belki bu bize başka çocuklarla paylaşma imkanı da sağlar. Oyun grupları kurmak ve çocuklarla sanat aktiviteleri yapmak imkanı. Kimbilir. Şimdilik bundan sonra eve oyuncak almak yok dedik. Kitap dışında. Evden birşey atmamaya, herşeyi sanat aktivitelerimizde kullanmaya çalışıyoruz. En basitlerinden başlayarak paylaşmaya çalışacağım.

14 aylık Ece ve Un'la Oynama


12-18 ay arası çocuğu oyalamak gerçekten çok zor. Elimden geldiğince Ece'nin eline de doğal malzemeler vererek oynatmaya çalışıyorum. Bol bol boyalarla tanışıyoruz. Bu fotoğraflarda ise önüne bir tas un verdim. Unu masasının üstüne dökerek çizdi, oynadı, geri tasa ekledi. Uzun bir vakit oyalanmasını sağladı.




3 yaş - Hamurla Oynama - Hamura renk karıştırma


Ev yapımı hamur hala çocukları en güzel oyalama yollarından biri. Oynandıkça oynanıyor. Evdeki malzemelerden istediğini ekleyip renk değişimlerine bakılabiliyor. Ela'nın denedikleri; biraz kahve, biraz karbonat, biraz ketçap, biraz yoğurt. Ekleyerek renklerin nasıl değiştiğine baktık ve çok eğlendi.








Bağlama Denemeleri


Özellikle ayakkabıların çoğu artık bağcıklı olmayınca çocuklar bağlamayı daha geç öğreniyorlar bence. Hatta artık bu beceri gecikmiş bir beceri olacak kanısındayım. Ara sıra evdeki sepetler üzerinde bağlama denemeleri yapıyoruz. Henüz tam yapamasa da birinci seviyeyi halletti sayılır.




Çok yakında başka oyunlarla devam edeceğiz.

1 yorum:

ÇokBilmiş dedi ki...

Kum havuzunda birlikte oynayabilirler: http://sormabulmadunyasi.blogspot.com/2011/02/evde-kum-havuzu-yaplabilir-mi.html

Çoğu anne temizlik derdi olacağı için cesaret edemiyor ama aslında 12-18 ay arası çocuğu oylamanın en iyi yöntemlerinden biri bence...