11 Eylül 2011 Pazar

Ela Okula Başlıyor.

Bizi ilk anne baba yapanımız, ilk gözağrımız, tatlı kızımız Ela sonunda okula başlıyor. Bu günü aylardır bekliyoruz. Hepimiz heyecanlıyız. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Ela'yı mental olarak hazırladık. Yaşının 3'ü geçmesi ve mantıken herşeyi anlıyor olması da işimizi kolaylaştırıyor. Geçen hafta gittiğimiz tanıtım toplantısında Ela okuldan çıkmak istemedi. Tabii bu kesin böyle gidecek diye birşey yok ama Ela şu an gitmeyi çok istiyor.



Tam da bir meleğe dönüşmüşken, kendi kendine oynamaya başlamışken, kardeşi ile arası iyiyken, bir uzlaşma meleği olmuşken okula başlıyor. Onun yerine Ece'yi göndersek olmaz mı acaba. Şakan bir yana 3 senedir yanındayım ve Ela'ya karşı görevlerimi yerine getirdiğimi, onu okula da, sosyal hayata da hazırladığımı düşünüyorum. Artık gerçekten benden kısmen çıkmasına, sosyalleşmesine ben de tam olarak hazırım.



Nerdeyse her Eylül'de ailemizde bir milat yaşanıyor. Geçen sene Ece'nin doğması ile hayatımız çok değişti, şimdi yeni bir milatla karşı karşıyayız. Ela'mız artık okula başlıyor. Onu gündüzleri çok özleyeceğim ama artık onun buna ihtiyacı var. Canım kızım benim, umarım çok güzel bir dönemin başlangıcı olur bu.



Bakıcımız da geri gelmedi ve Ece'nin de bakıcıya çok alıştığı için yaşadığı travmatik günler yüzünden bir karar değişikliği ile tekrar bakıcı almamaya karar verdik. Artık Ece ile ben yalnızız. Onun eğitimi ve bakımı ile ben ilgileneceğim, aynı Ela'da olduğu gibi. Tabii ki yardımcı olan yedeklerim var ama bu dönem Ela için olduğu kadar annesine tam olarak kavuşan Ece için de çok farklı bir dönem olacak.



Sonunda yaz bitti. Havalar sıcak gitse de. İnsanlık değerleri içinde seyrediyor. Tekrar yaşam enerjim yerine geldi. Yaşasın Eylül, yaşasın sonbahar.

3 yorum:

Evin dedi ki...

Aman da tatlı kuzu da mı okula başlamış annesi :) ne gurur, ne mutluluk deil mi.. İnşallah çok keyifli vakit geçirsin Ela okulunda hep. Ya bu bakıcıyı Ece yollamış olmasın, sen kendine kal diye ;))
Öpüyoruz sizi

ÇokBilmiş dedi ki...

Bayılıyorum Eylüllere. Ocak aylarından farklı olarak yeni kararların alındığı ve uygulandığı güzel ay :) Tüm aileniz için harika bir eğim-öğretim yılı olur umarım :) (Bir öğretim görevlisinden başka ne gibi bir temenni bekleyebilirsin ki?)

Merakımı mazur görürsen: ELa hala emiyor mu?
Beni Elam da 24 ayı geçti ve hızla emmeye devam ediyor. Aklımda hep "Acaba bırakmazsa, okula gittiğinde sorun olur mu?" sorusu var.

Eko Anne dedi ki...

Evet Ela hala emiyor. Okulda sorun olucak mı şu an bilmiyorum. Ama hala emmesinin sağlık açısından o kadar faydasını görüyorum ki, hala bıraktırmaya niyetim yok.