13 Ekim 2010 Çarşamba

Tam zamanlı "Köle"Yim.

Tam zamanlı bir işinizin olmasının zor olduğuna hiç şüphe yok. Fakat, çocuğunuzla evde kalmak en az bu iş kadar zor. Hatta belki daha zor. İşte evde durmanın neden zor olduğunun en önemli 10 nedeni.

10. "Patronunuz/patronlarınız" hastalık izni kullanmanıza izin vermezler.

9. 60 saniyeden daha uzun süren banyolar yapmanıza izin yoktur ve hatta bazen tesisleri kullanırken size bir refakatçi eşlik edebilir.

8. "Patronu" memnun etme çabalarınıza rağmen bazen yoğun çabanız gerçek anlamda yere atılabilir.

7. İş tanımızın çok ötesinde işler yapmanız talep edilebilir, örneğin başaşağı çizim yapmak veya küçük bir keseyi sırtına asmanız gibi.

6. Çoğunlukla "patron" size belirgin herhangi bir neden olmaksızın bağırır.

5. Çok sık olarak bir işin ortasında başka bir iş yapmak için bölünürsünüz. Hem de sözlü ve fiziksel tacizlerle.

4. Bazen "patronunuz" kahve masasının üstünde tek ayakla ve çıplak bağırmak gibi garip davranışlarla karşınıza çıkar ve inmek için rehine kurtarma uzlaşması konuşmasından daha aşağısını kabul etmez.

3. İşten önce duş almanıza izin yoktur.

2. "Patronunuz" anlaşmayı, uzlaşmayı ve tavizi sevmez.

Ve bu işin zor olduğunun bir numaralı nedeni ise:

1. Mesai saati ve çay molası diye kavramlar yoktur. 7/24 çalışmak zorundasınız.

Bu yüzden işe gidip dinlenen anneler hiç yoruluyorum demeyin.

5 yorum:

Unknown dedi ki...

çoğu çalışan arkadaşım işte dinlendiklerini söylüyorlar..haftasonu bitmek bilmiyor,evdekilerin talepleri asla dinmiyor diyorlar..

eko şaka maka ece geleli neredeyse bir ay dolmak üzere.. efsane kırkına az kaldı desene.. bende 24ekime gün aldım.. 39.haftam bitmiş olacak ogün..

artık bırak kızımı kendimi kaldırmaya halim yok.. ama benim patronda anlamıyor halden :))

Burcu dedi ki...

"Anne" de demiş zaten, ben de işyerinde dinlenebilenlerdenim. Geri şöyle bir durum da var, çalıştığım için bana bu kadar naz yapıyor oğlum, çalışmasam çok da nazlanmayacak, çok da canıma okumayacak bence. Bir şekilde intikam alıyor çocuklar işte..

elif ada dedi ki...

Esra, özledim seni. Benim patron da çok fena zorluyor beni şu aralar. Gerçekten dediğin gibi işte dinleniyorum ben de. Bak ne diycem bir iki saatliğine kaç gel bize... Ayaklarını uzatır oturursun, biz de sana kek börek ne istersen yaparız... Ner dersin bu fikrimize?

Eko Anne dedi ki...

Anne;
hayırlı olsun son gunler kızının da keyfini cıkar. bir daha hicbirsey aynı olmayacak ama 2.ye de hemen nasıl asık olacaksın goruceksin. saglıklı dogumlar.

Burcu;
valla dediğinde haklısın cocuk intikam alıyor. bizimki de ona kardes yapmamızın intikamını alıyor su sıra.

umurcum;
teklifine cok tesekkur ederim. ama bizim patron beni 2 sn bile bırakmıyor ki onu biraz rahatlatınca cok da sevinirim bir kacamaga..

Pratik Anne dedi ki...

Eko Anne,
Bir sure sonra isverenler bagimsiz olmaya basladikca kolelik azalacak. Ama sorumluluk hic azalmiyor.

Sevgili Burcu,
Cocuklar ister calis, ister calisma (ozellikle) anne ve babalara, diger bakan kisilerden daha fazla naz yapiyorlar. Test ettim. 5 aydir evdeydim. Yeni geri ise dondum. Bakinci gelince herkes sut dokmus kedi oluyor. 5 aydir bana yapilan nazin, niyazin esamesi bile yok. Bakicimiz bile farketti hemen.