17 Nisan 2010 Cumartesi

Sabah Mendeburu

Benim çok mutlu, kalkar kalkmaz totosundan ışıklar saçan ve fırlayıp yatağından kalkabilen bir sabah insanı olmadığım aşikardır. Bu konuda da annemden en uzak ağacın dibine düşmüşüm denebilir. Aslında sabah erken kalkmak istememin sebebi spora gidip biraz terlemek olduğunu düşünürdüm ama bunu da yapmayalı çok uzun zaman oldu çünkü tamamen bir sabah tembeli olduğuma karar verdim. Sabah kalktığımda birisi elime bir bardak çay tutuştursun ve bana yarım saat dokunmasın başka birşey istemem ama 21 aylık bir veletle bunu yapmak imkansız tabi. Çünkü uyanır uyanmaz yatağından fırlayıp aynı enerjiyle oyun bekleyen bir kızım var.. Çok mu şey istiyorum, sabahları benden önce kalkıp çay yapan ve ben kalkınca ayılana kadar önüme koyan ve o sırada benimle hiç konuşmayan birini istiyorum. Sanırım bir robota ihtiyacım var benim.

Herneyse, sabahları hep huysuz bir inek oluyorum. Anneme sorabilirsiniz. Küçükken sabah okul için kalkmak konusunda bir canavardım ve her zaman birinci sınıf bir başbelası oldum. Annem sonunda akıllandı ve babamı beni uyandırmak için yollamaya başladı. Sanırım sözsel tacizden yorulmuştu. Sanırım bu, bana bir alarmlı saat alıp bir daha karışmadıklarından hemen önceydi. Bu aklımı başıma getirdi, okula gitmek için kendim kalkmak zorunda kalmam kalkabilmemi sağladı. Yine de binbir sözle kalkardım ama olsun onlar kurtuldular. Ela doğmadan önce 9 da başlayan mesai saatimiz için 9'a 15 kala yataktan kalkar 9'a 5 kala evden çıkardık. Kahvaltı ve bakım türü işleri işyerinde yapardım:) Ela'dan sonra çok zorlanmaya başladım, çünkü bıraksan kış uykusuna yatacak olan cocam benden daha beter, Ela desen sabah 7 civarında kalkıp sabahın ilk saatlerini kabusa döndürmeye başladı. Allahdan gece hep uyudu da bu konuda bir sorun yaşamadık. Son zamanlarda akşam uykusunu 9'a çektik, Ela da sabah 9'a yakın kalkmaya başladı ve ben de zaten hamilelikte iyice kabusa dönüşen uyku saatlerimde biraz olsun rahatladım.

Neyse gençlik yıllarımdan sonra yıllar geçti ve ben evlendim. Dışarı bir çocuk bile çıkardım, ikincisi yolda. Bu noktada anladım ki erken sabahlar hayatımın bir parçası olacak, en azından çocuklar bağlanacak, susturulacak ve duvara yapıştırılacak yaşa gelene kadar. Evet, bu son kısım şakaydı tabii ki. Zamanla, sabah davranışım biraz azaldı tabii (asık surat, konuşmama isteği, yataktan kalkamama), ama hala derinlerde saklı (tamam o kadar derinlerde değil) sadece günyüzüne çıkmayı ve o saatte yakınlaşan herhangi biri için gevşeyip birden açığa çıkmayı bekliyor.

Dün akşam iyi uyumadım. Bir kız arkadaşım ve bir grup gay adamla çılgın bir partide olduğum konusunda yine mantıksız bir rüya gördüm. Sonra neden bir kız arkadaşımla bir grup gay adamın olduğu bir partiye gittiğimi merak ettim. Acaba kocam güvenli olacağı için mi gönderdi ki. Yanlış anlamayın gaylere karşı bir problemim yok.. Ben zaten ırk, din, dil, cinsiyet gören bir insan değilim. Hatta daha yetenekli olurlar daha çılgın saçlar kesebilirler diye gay bir kuaför arayışına bile girip eşe dosta sormuştum da bulamadım. Ve bir anlık evli olduğumu unutup, bir kız arkadaşımla ve 302 gay arkadaşı ile bir partide olduğumu düşünelim. Gerçekten şimdi anladım buna neden "RÜYA GÖRMEK" diyorlar. Bu ancak rüyada olur, çok saçma.

17 haftalık hamileyim ve rüyalarımın gidişatına bakılırsa çok renkli bir hamilelik geçireceğim. Bu sabah aldığım demir hapı da bana kabus dolu saatler yaşattı. İlacı aldıktan 45 dakika sonra karnıma, kasıklarıma ve belime acaip sancılar girmeye başladı. Oldukça endişelendik ama doktoru arayıp bu ilacın bazılarında ciddi gaz sancıları yaptığını öğrenince mental olarak biraz rahatladım. Bir banyo yapıp azıcık koltuğa devrilince 1 2 saat sonra sancılar geçti ve ben de paranoyalarımdan kurtuldum. Hamileliğin ilk kabusunu da bugün geçirdik hayırlısı bakalım.:) Tabii çarpıntılarıma neden olan kansızlığım için kullanmam gereken demir hapı çılgın sancılara neden olunca bıraktım ama şimdi ilk probleme ne çözüm bulucak doktor, ona bakıcaz.

Elondor'un ismi konusunda Coca'yla yapacağımız antlaşma çalışmaları uzun süreceğe benziyor. O beni sürekli uzay gemilerine koyulacak veya göktaşı isimleri bulmakla suçluyor, ben de onu çok klasik olmakla. Çoğu konuda çok iyi anlaşmamıza rağmen bu konuda bu kadar farklı beğenilere sahipken 1.'nin adını nasıl bulduk da koyduk bilemiyorum ama sanırım 2'nin ismi bir süre daha benim göktaşımın ismi Elondor kalacak. Onu da bilinçaltım uydurmuştu zaten çok uzak değil.

7 yorum:

AYÇA dedi ki...

Olmaz bize ne... bu bebisi hepimiz büyütüyor sayılırız. Bizim de isim konusunda hakkımızda var. Sen bı baslat adı ne olsun diye : p saka bir yana en zorlandığım konudur isim konusu. Çünkü hayatımızın buyuk bir kısmını kaplar. En yakın zamanda hallederseniz umarım :)

durununannesi dedi ki...

şimdi azıcık daha büyük olsa ela koysun adını diyecektim ama sanırım daha onun için erken olabilir.masal kahramanlarından birinin adını koyabilir mesela, elondoru mumla arayabilirsiniz:)) ya da... karar veremediğiniz üç beş isim arasından ela seçsin? ama ne koyarsanız koyun adıyla yaşasın:)
bu arada benimde sabahlarla hiç aram yoktur.dokunmayın açılayım durumunda olurum.çok ii anladım seni...bizde de sabah 7 de beni tormbolin zanneden bir enerji topuyla uyanıyorum:)
öptm

elif ada dedi ki...

Ah ah ben hayatta doya doya uyuyamadım. O yuzden sabah gec kalkabilenlere, gece kafasını yastıga koyunca uyuyanlara nasıl gıpta ederim. Benim uyumam icin iki saat ugrasmam lazim. Uyandıgım en gec saat da 8:30. Eskiden gunde 1-2 saat uyurdum. Simdi guc bela 5-6'ya cikardim. Bu arada bence de bebesin adini siz bulun ama Ela secsin. Ya bu kardes olayi cok tatli oldu.

Adsız dedi ki...

Ela'ya uygun Elif geliyor aklıma...Hayırlı olsun bu arada ikinci bebek

Eko Anne dedi ki...

Siz de önerilerde bulunabilirsiniz. Bizim anlaşabileceğimiz şüpheli.

Bigecim;
Ela'nın benden daha normal isimler bulması olası aslında.

ZeyNes dedi ki...

Sağ sütunda bir anket görmek isteriz en kısa zamanda "Elondor'un adı ne olsun?" başlıklı...Ayça haklı bu bebek hepimizin, bir isim de biz koyacağız:) Sen bizi sabah kahvaltısına mı çağırmıştın birara:))

Filiz Morkoç dedi ki...

Bizde de isim konusu ikincide sorun oldu artık ben iki numara demekten sıkılınca baskı kurup koca kişisine, anlaşma sağlandı.. Erdem bebek yolda velhasıl:-)))