25 Nisan 2010 Pazar

Elondor'un İsmi Ne Olsun?

Size daha önce nasıl cocayla benim isim konusunda ne kadar birbirimize uzaylı olduğumuzu söylemiştim. Aslında sorun benim uzaylı olmamdan kaynaklanıyor sanırım ama elimde değil normal isimleri beğenemiyorum. Birisi demiş ki "Ela biraz daha büyük olsa diycem ki o söylesin, ama şimdi çok küçük". Ela birşey atsa benimkilerden daha ayakları yere basan bile olabilir. Bilemiyorum, şimdi ben sınırlarımı biraz genişletmeye çalışıyorum yoksa 2 nomeronun bir ismi olamayacak. Daha çok da zaman var biliyorum ama durum çok parlak değil.

Sizlerden ricam bize beğendiğiniz isimleri yazın. Zaten çoğunuz çok da ilgilisiniz, çok teşekkür ederiz. Belki içlerinden beğendiklerimiz olur.. Önerilerinizi bekliyoruz..

------------------------------------
Ela ayakkabılarını kendi giymeye başladı. Bir de çoraplarına taktı. Gece bile uyanınca çoraplarını çıkarıp, tekrar giydiriyor. Bunu sürekli yapıyor. Pantolonunu da kendi giymeyi başardı geçen gün. Şu sıra yeni gelişim noktamız bu, giyinip çıkarıyoruz. Bir şeyi daha kendi kendine yapabilmesi beni biraz daha rahatlatıyor.. Bir de uyanınca bana seslenmeden tekrar kendi uyusa çok mutlu olucam. Allahdan çok uyanmıyor:)

------------------------------------------------
18 haftalık hamileyim ve çok şükür bir kaç haftadır çok rahatım. Fiziksel olarak çok rahatım, kilo almamamın da verdiği hafiflik ve mutlulukla bazen hamile olduğumu unutuyorum. Umuyorum bu rahatlığım mümkün olduğunca uzun sürer.

15 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba,
ismiyle dogsun, buyusun minik kuzu, saglikla.
Daha bugun anlamlarini okuyup cok begendigim bir ismi onermek isterim;
-- Neva.
1. Ses , âhenk ,nâme.
2. Ferahlik, mutluluk
3. Kar, beyaz, temiz( ispanyolca)
4. Re perdesinin alaturka muzikteki adi. ( terim anlam)

Ela- Neva uyumu da kulaga hoş geliyor.
Hayirlisiyla kucaginiza almayi nasip etsin Allah.

Sevgiler.

AYÇA dedi ki...

Ben de Nil ismini beğeniyorum. Hira'yı duydum o da hoşuma gitti. Ayça var bak çok güzel isim ( hahahahah) Dur ben bunun üzerine biraz calisayim.

MELİSANIN HATIRALARI dedi ki...

Esracım gecenlerde de konusurken söylemiştim ben Kayra ismini çok beğeniyorum.Bir de Soley.bu ara Ada da çok moda.

Adsız dedi ki...

Oldum olası Zeynep ismini sevmişimdir. Bizim iki numara kız olsaydı adını Su koyacaktık.

Ancak Neva gerçekten çok güzel (görümcemin de ismi) ve Ela'yla da pek bir uyuyorlar hakikaten.

Öznur ve Kuzusu Kutluay dedi ki...

Bir isim önerisi de benden olsun Esracığım. Öncelikle sağlıklı olsun.
Kız olduğunu tutturamadık gerçi bende hala bir umut var(bizim oğluşun cinsiyeti kızdı sonra erkek oldu:))ama;
Mekselina duyduğumda çok hoşuma gitmişti.
ESKİ TÜRKÇE DE 'BARIŞ' ANLAMINA GELMEKTEDİR.
ORHUN YAZITLARINDA GEÇMEKTEDİR.
BARIŞ MANASININ YANINDA TÜRKLERİN ATASI MANASI DA VARDIR..
Ayrıca 7 uyurlardan birinin adı(aslında erkek ismi bu durumda ama bence kız ismi olarak kullanılabilirdi(kızım olsaydı. Bir arkadaşım kızının adını koymuştu.
Neyse uzun lafın kısası Mekselina, fikir olsun:)

yeşim dedi ki...

Esracım, ben kızım olsa adını Nilsu koyacaktım, bayılıyorum bu isme. Bir de yağmur ismini çok severim, ama bence neva da süper isim. Öpüyorum...

Benden Bizden dedi ki...

Merhaba,
Herseyin yolunda gitmesine cok sevindim.
Isim olarak ben biraz klasik bir isim onerecegim: Elif. Kizim olursa bu ismi koymayi dusunuyorum ama herkes oglumuz olacagini soyluyor (daha ultrasona girip onaylanmadi). Elif kibar ve zarif bir isim bence ve Ela'ya da guzel uyuyor: Ela-Elif :) Burgu'nun onerdigi Neva da guzel ayrica.
Hersey hep yolunda gider umarim, sevgiler...

purki dedi ki...

Merhaba,
hamileyken ben de uzun süre "Neva" isminde takılı kalmıştım.sonra "Defne"de karar kıldık.ama Neva hep aklımın bir köşesinde..Ela ile de pek uyumlu..
sevgiler
Burcu

Adsız dedi ki...

Ben de Elif diyenlerdenim...Hem modern hem klasik hem Ela'ya çok uyuyor. Esra'ya da uyuyor (biraz zorlama ama olsun)...Yok E'den gitmem sondan kafiyeli olsun derseniz de Lila'yı öneririm. Çok sevmesem de yeni moda isimlerden...Bir de Elaya var ama Ela ile çok karışır.

Filiz Morkoç dedi ki...

Biz de hem 1 hem de 2 numara kız olsaydı Defne koyacaktık. Kısmet değilmiş..

Eko Anne dedi ki...

Çok teşekkür ederiz fikirleriniz için.. Biz aslında Ela ile uyumlu olsun gibi birşey aramıyoruz.. Tek istediğimiz içimize sinen bir isim olması. Önerileriniz içinde hoş isimler var ben listeme yazdım..

Emine dedi ki...

Neva ismini bende çok beğeniyorum.Dila,İpek listemizdeki isimlerdendi.İçinize sinen bir isim olması gerçekten önemli.Sağlıkla gelsin inş.

Fatma dedi ki...

Eda, Seda, Ada. Neva da güzelmiş gerçekten.

Burcu dedi ki...

İster istemez çocukların isimleri arasında uyum sağlanmaya çalışılıyor hakkaten :) Ben de sevdiğim kız isimlerini yazayım: Su,Gizem,Mısra,Mine, Beril

senem dedi ki...

Eh bir Neva annesi olarak, Neva ismini tavsiye ederim diyeceğim ben de :)) hayırlısı olsun :))