13 Nisan 2010 Salı

Elondor Gösterdi !!!

Bu seferki pek edepli çıktı. Ela gibi zıpçıktı değil ama zıp zıp da zıplıyor içerde. Elondor, doktor kontrolünde doktorun bin kere dürtmesi sonucu rica minnet poposunu kaldırdı ve gördük. Biz görmedik tabi bana bu ayağı deseler kanarım. Doktor Hanım gördü ve "bir kız daha geliyor:)" dedi. Hiç birşey düşünmemişim o dakikaya kadar, birden gözümün önünden Ela ile yapacakları anlaşmalar, kıyafet kavgaları, sırdaşlıklar geçti. Umarım düşlediğim gibi iyi olur araları çünkü gerçekten beraber büyüyen kız kardeşler olacaklar. Benim kızkardeşim yoktu. Erkek kardeşimle de aram çok iyiydi ama iki kızın arasının iyi olması gibi olamaz. Neyse Elondor sürekli secde pozisyonunda yattı, ve hiç yüzünü göremedik ama bacaklarının çok düzgün olduğunu söyledi doktor:) Çok komik bence. 17 haftalık, 150 gramlık ortalama bir bebekmiş kendisi ve herşeyi de normal gidiyor çok şükür. 3'lü testimizin sonuçları da çok iyi çıktı, biraz daha içim rahatladı, daha iyi hissediyorum. Allah bana bu hamileliği de sağlıkla bitirmeyi nasip etsin. Cinsiyeti öğrendikten sonra daha bir bağlanıyor insan içerdeki varlığa. Bu hafta hafif hafif vuruşlarını da hissetmeye başladım. İkincide anneliği daha iyi anlıyorsun diyenler doğru söylüyormuş, çok daha iyi biliyorum ne demek olduğunu. Çok daha bilinçliyim her konuda.

1 kilo almışım sonunda. Şu an başlangıça göre -2'deyim. Bu konuda da şimdilik iyi gidiyorum. Son 3 aydan çok korkuyorum ama elimden geleni yapmaya çalışıcam.

Eskiden sırf erkek bulmak için bir sürü kere doğuma zorlanan kadınları düşünüyorum da. Ne büyük bir şımarıklık. Biz kimiz de doğayı sorguluyoruz, biz kimiz de sağlıklı çocuklar dünyaya getirebiliyorken bir de erkek olsun diye karnımızdakileri beğenmiyoruz. Ve bakamayacağımız, iyiyi geçtim, normal yaşama ve eğitim imkanı sunamayacağımız çocuklar dünyaya getirip duruyoruz. Hepimiz milyonlarca spermden başarılı olan bir tanesiyiz işte. %50 şansı var, ya X ya Y. Bunu ne belirliyor bilemiyoruz ama sorgulamamak gerek. Uzatmayayım bizim 2 nomero da kız geliyor ve biz çok mutluyuz.

Şimdi 2. nomeronun da kız olduğunu bilenlere bir sözüm var. Buna göre Sarıçizmeli, Burcu, Neslihan, Evin, Yeşim, Burcu (Arda'nın Annesi), Bige'ye pasta sözüm var. Pardon Bige kısır istemişti. İsterseniz aranızda anlaşırsınız siz Bige'nin kısırından yersiniz, Bige de sizin pastanızdan:) Sarıçizmeli ve Burcu bana email adreslerini bırakırlarsa sevinirim. Buna göre bir organizasyon düşünücem en yakın zamanda.. Bilemeyenler kıskanmasın, yapıcak birşey yok sadece bu ekiple oturup pasta yiyeceğiz sanırım. Çok yakında size detayları bildireceğim..

16 yorum:

Benden Bizden dedi ki...

Tebrikler! 2 kiz gercekten de harika olacak! Pastayi kacirmis oldum ama olsun varsin :)
Saglikla gelsin guzel bacakli kiziniz :))

Ben de 14. haftadayim, hala birsey hissetmiyorum. cinsiyet konusunda da herkes erkek diyor, alistim galiba bu fikre. Sonucta saglikli olsun da...

Sevgiler..

füsfüs dedi ki...

oysa ki çok emindim erkek olacağına:)) nedense:) ama tamamen seninle aynı düşünceleri paylaştığımdan kız olması harika, iki kız kardeşin ilişkisi çok farklı ve güzel bbirşey çünkü. Esra seni okudukça hevesleniyorum, ne oluyor bana ya!! ben de hamile olsam ikinciyi kız isterdim snaırım, şansı bahtı güzel olsun, sağlıkla gelsin inşallah

Burcu dedi ki...

Esracım gerçekten çok sevindim sağlıklı olmasına ve sonunda merakınızı yenmenize izin vererek gösterdiğine :) Biz 2 kız kardeşiz, ablam bu hayattaki en büyük destekçilerimden, bir insanın ablası olması çok güven verici, çok güzel.. Hepinizi tebrik ediyorum..

AYÇA dedi ki...

Bak şimdi oldu mü bu :) gitti bizim pasta güme. Baniniii bende gelcem kendime ceza pasta ismarlayacagim. Ya da bigeyle biz pasta yapıp sana satalım hahahahah :)

Fatma dedi ki...

Allah mutlulukla, sağlıkla tamamına erdirsin inşallah. Biz üç kız kardeşiz ve bir de erkek kardeşim var. Kız erkek fark etmez, kardeşinin olması bir zenginlik. Senin en yakın sırdaşın oluyorlar, dostun, yoldaşın, hiç bir zaman yalnız değilsin. Arayacağın bir kardeşin var hep. Ela'yı da tebrik ediyorum her ne kadar şu anda pek anlamasa da zamanla değerini bilecek kardeşliğin.

AYÇA dedi ki...

Tebrik etmek için aradım ama acmadın burdan soyliyeyim bende. 2 kız bencede çok güzel. Ne çok şey paylaşırlar. Hayırlı olsun.

Berna dedi ki...

Eee, uzaktan bilenlere birşey yok mu? Ben de bilmiştim :P

meldi dedi ki...

Tebrikler yaşları yakın iki kız kardeş gerçekten harika. Çok keyifli günler sizi beklliyor inşallah...

Ömer Tuna dedi ki...

2 kız harika yaa erkek annesi olunca kıskanıyorum doğrusu, kız annesi olmak ayrı bir şey bence biraz daha yakın our herhalde anneye

yeşim dedi ki...

Heyyooo yaşasın iki numara:))) Ya valla ikinci çocuk için hevesleniyorum bunları okudukça:))

ZeyNes dedi ki...

Yuppi yuppiiii.Bir kızımız daha oluyorrrrrrrr.Herşeyden önce iyi sonuçlarına çok sevindim gebeşim!Bizle kafa bulmuyordur değil mi Elondor? Öperimmmmm üçünüzüde (cocanı değil tabii,kızları ve seni:) Kızları ve seni..ne hoş geliyor kulağa ama

saricizmeli dedi ki...

Ben de cinsiyeti öğrenince daha bir bağlanmıştım. Biraz daha kimlik kazanıyor gibi.
saricizmeliue@gmail.com

Adsız dedi ki...

Harika haber! Ne güzel arkadaş olacaklar. Biz de iki kız kardeş büyüdük, aramız daha fazla olmasına rağmen şu an en yakın arkadaşlarız.

Çok mutlu olsunlar Ela ve Elondor. (Daha uygun bir isim vereceksin, değil mi? :P )

Eko Anne dedi ki...

Benden Bizden;
Eğer 1. bebeğine hamileysen 14. hafta cok erken ancak 19. 20. haftalarda hissetmeye baslarsın. 2.y se 16. haftada baslıyor.. Sen de saglıkla dogur insallah.

Füsfüs;
Beni gördükçe heveslenen ne cok anne oluyor. Bir anda patlama yasıycak Türkiye nüfusu. Şaka bir yana hazır hissedersen neden olmasın. Çok keyifli

AYÇA;
SEni de bekliyorum Bigeyle kısır kaşıklıycaksınız. Ben de sizinle kısır yiycem.

Yeşim;
Kim tutar seni. Mert melek gibi çocuk senin benden önce davranman gerekirdi:)

Eko Anne dedi ki...

Elifcim;
Evet için rahat olsun adını başka bir şey koyacağız..:)

Burcu.. dedi ki...

Daha yeni gördüm ben bunu, nasıl kaçırmışım.
ne gelirse gelsin sağlıkla gelsin, mutluluk getirsin.
Bana da pasta getirmiş tabii :))
Ben beceremedim ya kız yapmayı, her gebeye kızın olacak diyorum o yüzden :))
burcuduysak@hotmail.com