1 Ekim 2009 Perşembe

Kaybolan Çocuklar...

Tam 10 gün oldu Kayseri'deki çocuklar evden bir çıktı bir daha kimse onları görmedi.. Tatildeyken Ela'yı 5 sn biryerde göremedim birşeyin arkasına saklanmış içimden birşeyler aktı. Annelerinin yerine kendimi koyuyorum yok olmuyor koyamıyorum. Çektikleri acıları düşünemiyorum, hayal edemiyorum; kendini neyle avutuyordur telkin edebiliyor mudur, geceleri yatağa yatabiliyor mudur aklım almıyor. Benim akıl sınırlarımı bu kadarı aşıyor.

Çocuklar bayram günü dışarıda olur. 3 tane çocuk nasıl yokolur. Aklıma okuduğum "Organ Mafyaları" geliyor. Irak sınırından çıkarılan kaçırılan çocuklar. Bu 3 çocuğu bulana 150 bin lira ödül koymuşlar. Organları karşılığında bu paranın 2 katını kazanıyordur mafya. Bu çocukların bulunabileceğini sanmıyorum. 2009 içinde 500'den fazla çocuk kaybolmuş ve hiçbirinden haber alınamamış. Organ mafyaları çökertilmeli bu insanların acısına bir son verilmeli. Daha fazla bu konuda konuşacak takaatim yok. Anne, babalara sabır diliyorum. Nasıl bir dünyada yaşıyoruz. Çocuklarımız dışarı bile çıkamıycak o kadar paranoyak olucaz..

--------------------------------------------------------------------
Ela Hanım minik bir sogukalgınlığı geçiriyor ama dünyası değişti. 2 gün yemek yemedi, ağladı ve sürekli kucakta sarılma istedi. Neyse bugün itibariyle iyileştik. Parklara gezilerimize başladık bile. Son günlerde zıplamayı öğrendi. Hoop diye zıplıyor. Babası ile Ela'ya "Baby animals" diye bir kitap aldık. Baya büyük tamamen gerçek resimlerden oluşuyor. Bayıldı.Kucağıma oturuyor bana parmağı ile anlattırıyor. Ve şu sıra baya bi kelime kapıyor. Hafta sonu "Mygym" var, koşsun zıplasın diye 4 gözle bekliyorum..

--------------------------------------------------------
ve EkoAnne'yi açtım sonunda..

4 yorum:

yeşim dedi ki...

bu organ mafyası çok çok korkunç birşey, Allah korusun..
Canım ya bu baby animalsı nereden aldınız?

Filiz Morkoç dedi ki...

Düşünmek bile tüylerimi ürpertiyor.. Allah yardımcıları olsun, inşallah sağsalim bulunurlar..

Eko Anne dedi ki...

Yeşimcim;
Armada'daki büyük kitapcıdan aldık mothercare'in tam karsısında. ORda hep cok super kitaplar oluyor..

elif ada dedi ki...

Ben de hep düşünüyorum o kadınlar nasıl yaşar, ne yapar. Nasıl bir çaresizliktir. Umarım kimse böyle şeyler yaşamaz.
Sevgiler
Umur & Ada