28 Ekim 2009 Çarşamba

Elmalar.. Balıklar... Köpekler..ve Ela

Havanın güzel olduğu son günü bulmuşuz gerçekten. Tatil olmasından istifade bir yakınımızın Gölbaşı'ndaki bahçesine gittik. Ela da, biz de çok keyifli bir gün geçirdik. Birkere burası benim hayalimdeki cennet. Küçücük bir ev ama kocaman bir bahçe. Yerlere fışkırmış hormonsuz elmalar, yeşil aromalı domatesler, dalında ayvalar, arkada koyunlar, tavuklar.. Burası çocuklar için de bir cennet.

Kardeşimin kızarkadaşı Ela'nın çok sevdiğini bildiği için tatlı köpeği Sheila'yı getirmiş. Aynı yaşdalar hatta Sheila, Ela'dan 4 gün küçük çok tatlı bi kız. Ela'yla Sheila aşk yaşadılar. Köpeğin sırtını kaşıdı, ona sarıldı hatta üstüne tırmanmaya çalıştı. Sheila da Ela'nın kucağına oturdu. Birbirlerini çok sevdiler. Ben de bu tatlı kareleri yakaladım.

Burda 15 dönüm sadece meyve ağacı varmış. Yerlere dökülmüş artık toplanmayla başa çıkılamıyor. Biz de torbalarımıza doldurduk elmaları. Artık Ela'ya bol bol taze elma suyu. Yer gök elma gerçekten.


Sezar'ın hakkını sezar'a vermek lazım. Sabah coca balığa gitti arkadaşlarıyla ve öğlene kadar 60-70 kadar balık tutmuşlar. Bu hayatında tuttuğu en çok balık. Sezonu kapatmaları ile bugüne denk gelmesi harika oldu. Öğleden sonra kendine düşen 20-25 kadar balıkla gelmesi, bizim de hayatımızda yediğimiz en taze levrekleri yememizi sağladı. Bugün bize böyle bir armağan gibi rüya gibiydi diyebilirim.

Ve yeşil domatesler. Ben dalından taze yiyecek manyağıyım diyebilirim. Ama sağlıklı olucak. Tadı güzel olucak. Domates'in tadını ağzında hissedeceksin. Böyle domates olsun her öğün domates yiyebilirim. Ela da çok seviyor. Domatesin arkasına atıyorum bir çizik, veriyorum eline suyunu eme eme yiyor domatesi.

Ve Elma toplama işine Ela da girdi. Çok da eğlendi toplarken.. Açık hava, taze yiyecek, bol sohbet, bol hareket. İşte ben bunu hergün yaşayabilirim.
Akşam da Ela hanım arabada zırt diye sızdı. Demekki çocuğa aktivite lazımmış..

Herkesin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum. Ve iyi tatiller diliyorum.

7 yorum:

yeşim dedi ki...

çok güzel çok, nasıl imrendim:)) Esra ben çok özledim sizi, görüşsek artık:))

Eko Anne dedi ki...

yeşimcim;
tatilden hemen sonra ayarlayalım. hem de çocuklar için aktiviteli bigun planlıyalım. ben de hepinizi cok ozledim.

füsfüs dedi ki...

harika bir günmüş, taze sebze meyve ve ızgara balık, çok imrendim
domatesi ben de çok severim böyle kokulu kokulu hafif ekşimsi, tarladan:))
afiyet şeker olsun, ela da ne güzel oynamış köpekle, çok tatlılar ikisi de

banushka dedi ki...

ben de çok imrendim ne diyeyim... bugünkü havaya bakınca da bir daha ne zaman böyle bir pastırmadan bir gün daha yakalanabilir bilemedim :)

Gokcenin-mutfagi dedi ki...

Havalar soğumadan, elmalar bitmeden, bir buluşmayı da bizim bahçede yapalım mı?

Eko Anne dedi ki...

Defnecim;
havalar soğudu gibi ama bir daha yakalarsak böyle hava hiç hayır demeyiz. Bayılırız.

Alya Derin Sönmez dedi ki...

elaya maşallah..o kadar imreniyorumki bu yaş grubu çocuklara.hata mıdır bilemedim ama alya bir an önce büyüsün bir şeyler yapalım istiyorum.yerinde olmak istedim,o kadar yani..