7 Ekim 2009 Çarşamba

Aktive Olduk



Bu aralar bize birşeyler oldu. Ayağı yanmış gibi aktivite yapmaya başladık.. Ela zaten gezsin eve girmesin de başka birşey istemiyor. Aktivitelerimiz zaten tatilden gelir gelmez Mert'in doğum gününe gitmemizle başladı. Geçen hafta içi bol bol açık havadan yararlanıp kendimizi parklara attık. Cumartesi günü sabah Cayyolu'ndaki kocaman yürüyüş parkuru olan parkta arkadaşım İrem ve kızı İdil'le pikniğe gittik.. Çocuklar açık havada çok eğlendi.. Koşup oynayıp durdular.
Sonra akşamüstü tabii ki Mygym dersimiz vardı.. Ela yine durmadan koştu. Ordan çıktık. Bige, Duru ve babalarıyla Mini-Town'a girdik. Ela Mini-Town'da Duru ile baya oynadı. Legolar yapmaya calıstılar, birbirlerinin elinden oyuncakları kaptılar sonuçta normal normal çekiştiler:)

Pazar günü sabah yine attık kendimizi sokağa. ODTÜ'de ailece kahvaltı yaptık sonra hep Ela mı aktivite yapıcak. Paketledik Ela'yı babaanesine, cocanın aklına uyup balığa gittik:) Evet evet balığa. Coca, ben ve Özgür, Pelin çifti Kızılcahamam'daki Eğrekkaya barajına gittik. Oraya gidene kadar beyler bize balık tutmak için kayalara tırmanacağımızı söylememişlerdi. Neyse oraya gittik bi baktık ay şurdan ay burdan derken yan yan kayalara tırmanıp doğru düzgün balık tutabileceğimiz biryere geçtik.. Hala tutulmuş popom acıyor.

Uzun zamandır bu kadar yorulduğum ama eğlendiğim bir gün geçirmemiştim. Ela'dan önce sık sık böyle trekking, balık ıvır zıvır gibi doğa aktiviteleri yapardık. O yüzden daha güzel geldi..
Güzel güzel geyik yaptık balık tuttuk.. Balık tuttuk derken coca 4 tane aşağıdaki levrekden tuttu. Özgür de 4 tane tuttu. Pelin ne tuttu bilmiyorum ama ben taş, kaya, yosun ve bir olta tuttum.. Aslına bakarsanız tuttuklarımızı bile geri bırakmak isteyen ben zaten tutmak istemiyordum. Öyle işin sportif faaliyet ve eğlence kısmı, bir de doğa ile birlikte olmak bana yetti yani. Akşam gerçekten eve çok yorulmuş ama zihnen stres atmış döndük..
Pazartesi günü İrem'in bu hafta izinli olmasından yararlanarak yine bebeleri parka pikniğe götürdük. Bu sefer durumu abartıp daha hazırlıklı gittik. Çaylar, börekler, meyveler oyuncaklar derken birkaç saat geyik, muhabbet, oyun vs. çocukların uykusu gelene kadar güzel eğlendik.

Salı günü ne zamandır biraraya gelmeye çalıştığımız Çiğdem ve Selin'in evine gittik.. Orda da yine harala gürele oyunlar, çekişmeler, kedi kovalamacalarla güzel bir gün geçirdik. Çiğdem zaten her yaptığımızı yazdığı için ben 2. baskı geçmiyorum.. Bu aktivasyonlu günümüz de Selin'in zaten çok gelen uykusunu daha fazla maymun etmemek için bizim vedalaşmamızla son buldu.
İşte bizim geçtiğimiz 4 5 gündür halimiz böyle. Eylemlerimiz devam edicek.

9 yorum:

yeşim dedi ki...

süpersiniz:)) Bu arada 25 ekimde biz de geliyoruz mygym'e:))

ZeyNes dedi ki...

Havalar güzel giderken en iyisi Esracım açık hava aktiviteleri.Kışın ne yapacağız onu düşünüyorum.Mygym enerji boşaltmada işe yarayacak gibi.Bizim grup hala başlayamadı,bu pazar inşallah.Ela çok tatlı olmuş:)

füsfüs dedi ki...

off yaa biz de arkadaş istiyoruz, çok yalnızız:((

saricizmeli dedi ki...

ben okurken yoruldum:)

durununannesi dedi ki...

Harika zamanlar geçirmişsiniz:)Balık tutma olayı eşimin favorisidir.Çok kıskandık walla:) Bu arada bizede bekleriz,şekerim:)

Eko Anne dedi ki...

Yeşim;
siz o zaman pazar günkü gruba mı gidiceksiniz. Biz cumartesi grubundayız.

Nes;
Evet Mygym veya ev ortamı kısın kurtarıcı olacak sanırım. Artık bol bol aktivite, başka türlü enerji boşaltamayız.

Füsun;
Evet canım orda birileri olsa Defne icin cok iyi olur.

Bigecim;
Ya zaten kısın muhtemelen evlerde oynatıcaz dimi. isterseniz haftaya da sizinle bi piknik olayına girelim. hava guzel olmazsa da evde bulusalım

Limonlu Turta dedi ki...

Esracığım,
Her zaman bekleriz. Hele kış geldiğinde çoğunlukla evlere tıkılacağımız için yakın oturuyor olmamıza ayrıca seviniyorum. Bu arada yazında bahsettiğin şu Çayyolu'nda yürüyüş parkuru da olan yere nasıl gidiliyor, tarif eder misin?
İkinizi de çook öperiz,
ç.-s.

durununannesi dedi ki...

seve seve.Konuşalım ayarlayalım o zaman,öperim:)

Eko Anne dedi ki...

Çiğdemcim;
Park cad.nin orda Leda Pastanesi'nin tam karşısında büyük yürüyüş parkurlu park. Ağaçların altı çok güzel vakit geçirme yeri oluyor.

Bige'cim;
Hafta sonu bunu konusalım o zaman. Mygym'de..