19 Ekim 2009 Pazartesi

28. haftada Fotomodel Arkadaşlarla

Google'a "hamilelikte alınan kilolar" yazıp bloguma gelen arkadaşım seni Ebru Şallı'nın sitesine yönlendiriyorum. Bence ondan ders almalısın. Herkes hamilelikte 7.5 kilo alan kadına bir sürü laf soktu. Yok efendim kendi güzelliği için kilo almamış da, yok efendim çocuğunu düşünmemiş de.. Yalan valla..
Aman efendim hamile insan gıdasına dikkat edermiş de sen yemiycen de kim yiycek. Herkes hamilelerin çılgınca büyümesini normal görüyor.

Tamam ben 4 kg Ela doğurdum, suyum da çoktu ama aldığım 22 kg'ı almam çok mu normal yani.. Kadın 7.5 kilo almış süper sağlıklı da çocuk doğurmuş. Bu karalamalar kıskançlıktan kardeşim. Kadın doğum yaptıktan sonra yapmamış gibi oldu ne güzel. Bizim gibi ordan burdan nasıl kilo vericem diye uğraşmadı.

Benim 25. haftasında daha 3.5 kilo alan arkadaşım da var. Demek yapılabiliyormuş. Bir daha hamile olsam öyle olmak istiyorum. Bak sol tarafımdaki manken arkadaşıma o da 28. haftasında, o ne akşam lahanayı çok yemiş de karnı şişmiş gibi duruyor. O da doğurucak sağlıklı bebek. Kendisi de sürekli spor yapmış. Gerçi ben de eşşek kadar karnımla hiç belim ağrımadı 39. haftada hala evdeki bisikletin tepesindeydim ama biraz daha ağzımı tutsam nolurdu. Şimdi bu manken arkadaşlarımla tekrar podyumlarda olurdum dimi..

Birisi de google'a "Kaç kilo olmam lazım" diye aratıp siteme gelmiş. Bir kere google kankandı senin de. Nerden bilsin kac kilo olman lazım. Sor bakiim google'a "bugun ne yesem" diye ne cevap vericek. Haa bunu yazıp benim siteme girdiysen bence sen bana bi fotografını gonder. Ben senin analizlerini yapar kac kilo olman lazım söylerim.

Ve karşınızda hamile Barbie. Bu kadar korkunç bir oyuncak olabilir mi? Çocukları hamilelerden soğutacaksınız yemin ederim. Fazla birşey söyleyemiycem bu konuda. Barbie'nin de hamilesini yapmasaydınız.

Bu kilo verme olayı başıma vurdu sanırım. Kendimi sebzelere takdim ettim edeli bir inek gibi düşünmeye başladım sanırım. Otlamanın yan etkileri işte.

Not: Hayır Canım Ebru Şallı'dan reklamı için para almadım.

13 yorum:

banushka dedi ki...

bebeği besleyecem bahanesine sığınma, normal yemene devam et diye kafamı ütüleyen doktorum, sonrasında kendisine yardımcı olmak için ortaya çıkan hamilelik diyabetim ve kendisinden sorumlu diyetisyenim sayesinde +12 kilo ile tamamladım 40 haftayı...
34. haftaya kadar %100 hamile kıvamına kavuşamadım içimde ukte kaldı derken öyle bir hızla büyüdüm ki büyüdüğümü algılayamayıp sağa sola sıkışıp, takılıp kalıyordum... hey gidi günler :))

a.y. dedi ki...

Peki ne zaman kendinizi kilo verecek psikolojide hissettiniz de rejime girdiniz?

durununannesi dedi ki...

Hamurişine olan zaafım sayesinde çok şişeceğimi tahmin ediyordum ama 17kg da tamamladım.Ama bende hala veremedim tüm aldıklarımı.Ne kadar uğraşsamda 5 kg fazlam var ve yapıştılar bana...

Ozguranne dedi ki...

Geldikleri gibi giderler diyip büyük konuşmak istiyorum. Hükümet gibi kadın oldum:)

MELİSANIN HATIRALARI dedi ki...

Esracım bişey dicem 4 kg doğan Ela bebek bir de suyu vs.bu arada hala emziren bir annesin yani hormonal düzenin hala Elaya endeksli.
Kendine haksızlık yapma bence.Ama Ebru Şallı konusuna katılıyorum.7.5 kilo almasında sorun yok 9-10 kilo da alsa verirdi.bebeğini de 9 ay emzirmiş.sağlıklı anne- bebek dediğin gibi.ben şimdi başka bir bakış açısı getirmek istiyorum.Ankara- İstanbul yaşam farkı desem? Ankaralı yemeyi içmeyi sosyal yemek ortamlarını sever mi? hızlı mı yaşar keyifli mi? bebekli nereye gidilir diye bi sitemiz var mı? dışarıya çıktıgımızda çok çok sağlıklı yemek yenen yerler var mı? porsiyonlar devasa değil mi? yani bütün suç biz de mi ?:)))

Unknown dedi ki...

ben 21 haftalık hamileyim. çok kilolu hamile kaldım. şu ana kadar toplam 1 kg kadar aldım. hdefim hamileliğimi max. 10 kg ile tamamlamak.. daha fazlası beni çok korkutuyor. zten çok kiloluydum. diyetisyenim 5-6 kg diyor ama bielmiyorum. göreceğiz artık...

Burcu dedi ki...

İlk 4 ay, ayda 3er kg'dan 12 kg aldım. Doktorum her gittiğimde fırçalıyordu beni, asıl son 3 ayda çok alınır kilo bebek büyüdükçe diyordu. Oysa ben 5. aydan itibaren sadece 1'er kg aldım. Toplamda 18 kg alarak bitirdim hamileliği ve 3,7 kg doğdu Arda. (7,5 ay da anne sütü verdim) Şu anda ekstra bir rejim yapmadan ama sadece ekmeği çok fazla yemeyerek, hamilelikten önceye göre 2 kg daha azım. Dahası, en son şimdiki kiloma lisedeyken gelmiştim. Hareketli bir çocuğunuz varsa onun peşinde koşturmaktan, özellikle akşam yemeklerinde ona yediriyim derken kendi yemeğim soğuduğu ve ben tekrar ısıtmaya üşendiğimden ve elbette bünye meselesinden dolayı hangi ara gitti o kilolar anlamadım. Ama 1 ay içinde istemeden/farketmeden verdiğim o 4 kg, oğlumun hastalanıp hastanede yattığı ve benim üzüntüden kendime gelemediğim döneme denk geliyor. Böyle kilo vermek de hiç olmasın daha iyi..

Eko Anne dedi ki...

Banu;
ben de gobegimin buyuklugunu unutup orda burda gobegimin gecemiyecegi yerlerde sIkIsIp kalıyordum. Ama guzel bitirmissin hamileligi basarılı kategoridesin.

Anne yazaR;
Valla bilmiyorum artık aynaya bakamaz kadar bıkınca kilolu olmaktan sanırım.

Suinci;
ben de amacını anlayamıyorum barbienin. Hele bu hamile olanı bi de icine bebek koymuslar o karın acılıyor..

Eko Anne dedi ki...

Bige;
Yeme beni ya 5 kilo fazlası varmıs. Cıkarılabilir falanmı senin bu kiloların bizim yanımıza gelirken evdemi bırakıyorsun.

Özgür;
ben de cok bekledim gitmelerini ama kendi kendilerine gitmediler.

Meral;
valla bence butun suc bende. Hamileyken denizanası gibi kilo almasaydım simdi yemek yerken sucluluk hissetmezdim. Sen gayet iyisin sen de bi suc yok. Sosyal hayata devam

Esra;
bence gayet iyi gidiyorsun. 6'yı bilmem 7.5 alabilecegin minimum ve guzel kiloymus. dogumdan sonra hic problem yasamazsın. Bir tavsiye sakın emzirirken gaza gelme.

Eko Anne dedi ki...

Burcucum;
Cok basarılı kilo vermissin. Kıskanmamak elde degil.. bİr daha zor gunler gecirmezsin insallah. Allah bebeklere saglık versin.

durununannesi dedi ki...

Kamufle edebiliyorsam ne mutlu bana...Zira eski kıyafetlerim dolap bekliyor.Ya da eskiden çok zayıfmışım şimdi göze batmıyorum:)

Eylm-Sdnz dedi ki...

tesadüfen gördüm ha ha dedim canım oda birşeymi!!!ben 33 kilo aldımm huu rekor bende o zaman:)))60 hamile kaldım 93 le doğuma gittim..şimdi mi???58.5 kiloyum..rejimde yapmadım..kendiliğinden gittiler..tek tüyo ekmek yemedim:)))

Eko Anne dedi ki...

Bİge;
bence sen eskiden 3 kiloymussun. su anki halin guzel fazlalılıgım var diyip durma.

Sayın sude nazın annesi;
ben zaten ekmek yemem hem de hic duskun olmadım. demek isin sihri burdaymıs onceden ekmek yiycen ki bırakınca kilo verebilesin. neyse boyle kendime yuklendigime bakmayın. daha cok gaza geliim diye yapıyorum su an kilo verebiliyorum ama gercekten dikkat ederek.