23 Ağustos 2009 Pazar

Sakin bir Tatil!!!

İnsan kendisi hakkında bazı şeyleri 30'undan sonra farkedebiliyormuş. Okumayı çok sevdiğimi biliyordum ama yazmayı sevdiğimi bilmiyordum. O kadar çizmeyle kafayı bozmuşum ki kalemi elime aldığımda daha önce yazmamışım. E okuma ile de çok uzak sayılmaz. Cümlelerle aram iyiymiş. Şimdi alıştım yazmaya tatilde çok özledim.
Ela'nın tek sakin hali (yine de hareketsiz değil)

2 senedir beraber tatil yapamadıgımız cocayla beraber tatile gitme imkanı bulduk. Ailecek birbirimize ve uykuya bol bol vakit ayırma imkanımız oldu. Her sabah erkenden soluğu denizde alıyorduk. Coca Ela ile denize girmeye bayılıyor. Beraber çok güzel vakit geçiriyorlar. Komik oyunlar oynuyorlar. Ela da sanırım ailemizin genel karakterine adapte olup geyik ve espri anlayısına sahip bir çocuk olacak.

Başka bir anne kıyafeti ile

Artık her söylediğimizi anlıyor. Bezini getir diyoruz getiriyor. Geçen gün babası bir trombolinin üstüne bıraktı ve hadi kızım ortaya git dedi.. Ela ortaya gidince nerdeyse soyut bir kavram olan ortayı bilmesine inanamadık. Tamamen taklit moduna girdi, yürüyüşümüzü bile taklit ediyor ki bence çok komik. Çöpe at diyoruz gidip elindekini çöpe atıyor. Bugün ıslak mendilini getir demiş babası içi boş ıslak mendili babasına götürmüş. Ben hala kendi kafamda herseyi anlayabildigini reddediyordum sanırım ama Ela gercekten herseyi anlıyor. Bundan sonra onun yanında onunla ilgili hicbirsey konusmamak lazım. Hemen kullanıyor. Güzel bir tarafı var, herseyi oyunla yaptırabiliyoruz. Doğduğundan beri en keyifli vakitleri şu sıra geçirtiyor bize. En yakın arkadaşları su damacanası, elektrik süpürgesi ve cep telefonu ali. Su damacanası en favori arkadaşı fırsat buldukça üstüne tırmanıyor.
Tatilden kopup neler anlattım ama tatilde biz çok özel şeyler yapmadık. Sadece sakince birbirimize vakit ayırıp Ela ile eğlenmeye odaklandık. Sıcak havayı oldum olası sevmem o yüzden gündüzleri bol bol uyuduk. Ela denize çok alıştı. Geldiğimiz gün kendi kendine beline kadar denize girdi ve sonra çıktı. Temkinli ama cesaretli yapısı ve yapmak istediğinden ağlayıp mızmızlanmadan hiç vazgeçmemesi çok hoşuma gidiyor. Babası ile benim düşmesini, suratına deniz suyu çarpmasını ve daha birçok şeyi önemsemeyip onu yerden kaldırmamamız, herşeyi doğala vurmamız onu da çok rahat yaptı. Çok defa düşüyor ve hemen kalkıp devam ediyor.

Meme Kaçakçısı Ela

Ela yeniden memeye dönüş yaptı. Bir ara dış dünya daha çok ilgisini çektiği için memeyi azaltmıştı. Şimdi kafayı bulana kadar emiyor. Heryerde memme diye çekiştirmesi bazen beni zor durumda bırakıyor ama çok tatlı bir ilişkimiz var. Önümüzdeki aylarda bırakmasını düşündüğüm zaman nasıl yapıcam bilmiyorum ama şu sıra ikimizin de keyfini bozmak istemiyorum.

Tatil bitti eve geri döndük. İnsan evini, yastığını, yatağını şehrini özlüyor. Ben de buraları özlemişim şimdi kaldığımız yerden hayata devam.. Ela'nın uydusu olmuşuz yörüngede takılıyoruz.

5 yorum:

MELİSANIN HATIRALARI dedi ki...

Çok tatlı meme kaçakcısı Elaya sevgiler..Ankaraya hoşgeldiniz.

yeşim dedi ki...

meme kaçakçısı Elaya bittim ben:)) Çok özledim fıstığı, biz de tatilden dönelim de görüşelim..

Eko Anne dedi ki...

ben de gorusmeyi ozledim. tatiller bitse modumuza donsek. herkese sevgiler

füsfüs dedi ki...

hoşgeldiniiiiiz
yerim ben o elayı ne tatlı olmuş, tatil yaramış

füsfüs dedi ki...

Esra seni mimlediiiim
haberin olsun