18 Ağustos 2009 Salı

MiM..


Ben bu mim denen şey nedir bilmiyordum. Eğlenceli bir aktiviteye benziyor:) Neyse tatilde de olduğumuz için bir aradan istifade mim aktivitesini yapalım bari.. Yeşim arkadaşım beni mimlemiş başlıyorum.

Mutfak : Ben mutfağı sadece işime gelince seviyorum sanırım. İtiraf ediyorum benim kadar yemek yapmayı sevmeyen bir kadın yoktur sanırım. Ama cok spesiyal yemeklerim vardır, abuk subuk cılgın dünya mutfaklarından bulup yaptıgım onları yapıyorum. Bir de simdi tatlı kuzumun yemeklerini yapıyorum.. Birtek annelik bana yemek yapmayı sevdirir oldu. Ela'dan önce cocayla beraber mutfaga girer birseyler yapardık, veya ben pratik yemekler yapardım. Ela'dan sonra bir yardımcımız oldugu icin hic yemek yapmaz oldum. Ama tabi Ela'ya hergün sebze yemeği, güzel bebek yemekleri yapıyorum. Bu arada yemek yapmayı sevmememe ragmen yaptıgım yemekleri güzel yaparım. Çünkü az sayıda yemek yaptıgım icin icimden geldiginde güzel yemek yapıyorum. Neyse mutfak cok yakın arkadasım degil malesef. Saydım bu paragrafta 11 kere yemek demişim. Boş mu konuşuyorum ben acaba..:)

Temizlik : Aman allahım bu konu daha karısık. Evin temiz olmasını cok seviyorum, ama temizlik yapmayı da sevmiyorum. Sanırım ev işleri konusunda annemin bana yıllarca hicbirsey yaptırmaması, " aman sen dersini çalış, ev isleri yapmana gerek yok" lafları beni o kadar evislerinden uzak yaptı ki simdi de alısamıyorum. Allahtan bu konuda daha önce haftada bir gelen, Ela'dan sonra haftada 3 gelen yardımcımız sayesinde bu konu da benim yapmadığım ama zevkini cıkardıgım konular arasında. Çok şükür.

Film, kitap, sosyallik: Hah işte zevkli konulara gelelim. Bu 3'ü tam bana göre. Cocayla sinemaya çok giderdik. Doğumdan 2 gün önce bile ben özel hamile sinema ekipmanımla birlikte (sırt yastıgım ve ayak pufum) sinemadaydım. Ela'dan sonra pek gidemiycez diye çok üzülüyordum. Ama bitanecik annem sagolsun. Hala her ay 1 -2 kere sinemaya gidebiliyoruz. İlk dogdugunda sütümü sagıp bırakıyordum gene de sinemama gidiyordum. Bazı filmler gercekten sinemada güzel izleniyor. İşim de gereği efektli, bilim kurgu filmler benim için izlemesi çok zevkli oluyor. Onun dışında Ela çok güzel uyuyan bir bebek olduğu için çok minikliginden beri akşam 8:30'dan sonra cocayla birbirimize evde de vakit ayırabiliyoruz. Türk tv'nu nerdeyse hiç seyretmeyiz. Beraber çok sevdiğimiz dizilerimizi seyrediyoruz. Sürekli takip ettiğimiz Lost, 24, Prison Break, Smallville, Galactica, Desperate Housewives yanında çerezlik cnbc-e ve comedy max dizileri de bebek sahibi olduktan sonra akşamları bir bebekli çift için harika aktiviteler oldu.

Kitap konusu benim için çok hassas. Aynı anda 3 kitap okurum ben. Bir tanesi yatagımın basucunda olur ve her aksam uykuya gecmeden okudugum kitaptır. Bir tanesi salonda durur ve genelde okurum biri de cantamda gezer ve dısarda her vakit buldugum yerde (ela uyuyunca onu beklerken en cok) okurum. 3 tane birden okuyorum çünkü birini okurken diğerinde aklım kalıyor. Sırada bekleyen de bir sürü kitabım var. Tam bir kitap kurduyum diyebilirim. Birçok konuda da merak ettiğim kitaplar vardır. Bu kitaplar da kesmez beni sürekli internetten de okuyorum bir sürü şey. Neyse umarım Ela da benden etkilenir ve iyi bir okuyucu olur.

Sosyallik; Ela doğduğundan beri hızını biraz kesmek zorunda kaldığımız bir konu ama yine de son bir kac aydır Ela bakılması daha kolay bir hal aldıgı icin daha cok sosyallesebiliyoruz. Eskiden cok sık seyahat ederdik gectigimiz sene leylekler cocayı havada görüp sürekli yurtdısına tasındıgı icin ve tabi ben memede bir bebekle yaşadığım için daha az gezebilir olduk. Yine de 4-5 kere Ela'yı anneme bırakıp kayağa ve günübirlik biryerlere gidebildik. Onun dışında Ela ile de birkac kere yurtiçi seyahatimizin yanında bir de totomuzu kırıp oturamadık 9 aylıkken Prag'a gittik. Kışın zaman zaman arkadaşlarla birbirimize gidiyorduk. Malum çoğu arkadaşımın da bebegi var daha kolay sosyalleşiliyor. Onun dışında bizim için sosyallik kavramı şeklini çok değiştirmedi.
Çok sevdiğim spor yaşantıma istediğim gibi devam edemiyor olmam beni biraz yoruyor. Çünkü ben ki 9 aylık hamileyken bile eliptik bisikletin üstüne cıkmadan duramazdım şimdi gercekten Ela'yı birine bırakıp spora gitmenin zorlugu dolayısıyla spor yaşantım biraz durakladı. Bu sene bunu da en azından bir plana oturtmayı çok istiyorum.
Saksıda Ela yetiştiriyoruz..

Ela ile aktiviteler: Ela çok hareketli, aktif bir çocuk. Onunla her aktvite zevkli. Çünkü artık herşeyi daha güzel anlıyor. Bizimle çok güzel iletişim kurup ne istediğini bize anlatabiliyor. Onu bu yaz çok denize götürmeye çalıştım. Nitekim çok güzel adapte oldu, babası ile deniz keyfine bayılıyor. Ankara'dayken gündüzleri bol bol dışarı çıkıyoruz beraber. Çoğu zaman yanında olduğum için de bu hiç zor olmuyor. Beraber parklara, AVM'lere, Play Barn gibi oyun aktivitelerine gidiyoruz. Başka çocuklarla birarada bulunacağı aktiviteler yaptırmaya çalışıorum. Bu onun gelişimini çok olumlu etkiliyor. Akşamüstleri bisikleti ile dışarı çıkıyoruz. Babasıyla çok oyun oynuyorlar. Babası Ela için çok güzel aktiviteler buluyor. Gelişimi için güzel olabilecek oyunlar araştırıp beraber yapmaya çalışıyorum. Kısacası Ela ile hayat çok zevkli. İyiki doğurmuşum.

Ben de Füsfüs'ü mimliyorum hadi bakalım..

1 yorum:

füsfüs dedi ki...

eyvah eyvah hiç mimlenmemiştim ve bu mimin bana gelmeyeceğine dair bir inancım vardı, mahvoldum ben, ilk fırsatta yazacağım canım