3 Ağustos 2009 Pazartesi

Bebeler Buluşursa..

Ela cumartesi günü ilk oyun grubu macerasına soyundu. 5 bebek biraraya geldiler ve çok komik görüntüler sergilediler. Evsahibimiz nazik Yeşim ve oglu Mert'e biraraya gelmemizi sağladıkları için teşekkür ederiz. Bu arada tüm anneler cok tatlı ve kafa dengi. Her ne kadar oturup sohbet etmemiz az olabildiyse de olsun güzel bir gün geçirdik. Bebekler henuz kucuk ancak birbirlerini tanıma, gözlemleme, biraz çekişme ile iletişim kurabiliyorlar. İçlerinde tek yürüyen Ela olduğu için anneler çok yoruldu diyebilirim. Çünkü biryerden biryere gidebilmeleri için annelere ihtiyaç duydular bu yüzden de içlerinde en çok oturabilen ben oldum. Ama hepsi 2 aya kadar yürürler, cok yakın araları.
Gelelim maceralara. Ela öncelikle yine herkesin elinden herşeyi almaya çalışıyor. Umarım bir gün bir bebek de bizimkinin elinden birşey alır. Aslında Ela yürümesinin avantajlarını kullanıyor. Ama bu oglanlar 1 yıl icinde büyürler ve tependen bakarlarsa sen görürsün Ela Hanım. Mert, Ela, Duru, Tan ve Umut Ege birbirlerine çok yakın sayılırlar. Özellikle Duru ile aralarında 4 gün varmış. Biraz daha büyüdüklerinde çok güzel akran olacak durumdalar. Biz anneler de birbirimizle birçok konuda paylaşım sağlayabiliriz. Kreşe göndermeden yaşıt arkadaşları ile olabileceği için çok mutluyum. Biraz daha büyüseler de onlara aktivite yaptırsak diye sabırsızlanıyorum.. Hadi bebeler bir an önce yürüyün..
Ela herkesin suluguna takmış durumda. Sonunda Mert'in sulugunu elinden alamadık. Duru cok hassas bir gunundeydi. Ben de Ela'nın oyle gunlerini biliyorum. Zaten bizim de olmuyor mu dokunsak aglayacak gibi oldugumuz gunler. Tan ise Ela'ya surekli sarılmaya calıstı. Ela da ona sarıldı. Bu kareyi yakalayamadıgım icin cok uzgunum. Ama bence cok tatlılar. Tatlı Mert ise bence ilk kez kendi evinde bu kadar bebekle olmanın saskınlıgı icindeydi. Ben cok guzel yere bastıgı icin yakında yuruyecegine eminim. Böylece o da daha ozgur ve atak davranabilicek.
Bir ara Tan, Ela ve Duru ustuste dustuler. Hepsi birden aglamaya basladı. Onları gören Mert de aglamaya baslayınca, ortam birden kaosa dönüştü. Ben sanırım Ela'dan daha çok eğlendim. ORtam sakinleşince aktiviteye devam edildi.
Günümüz tüm bebeklerin çok yorulması ile sona erdi. Tekrar birlikte olmak dileği ile..

Pazar günü densiz bir kamyon park halindeki arabamızın üstüne çıkmış. Birşey değil bir sürü ugrasmak gerekiyor. Bu ulkede her is de yavas ilerliyor. Katlanamıyorum insanların işini duzgun yapmamalarına. Neyse bu konu derin cok girmeyim. Bir kac gun cocanın motoruna geri dönüş artık.

6 yorum:

ZeyNes dedi ki...

Oyun grubunuz hayırlı olsun Esracım...umarım çok güzel paylaşımlarınız olur.Bu tarz buluşmalar bebeler kadar bize de yarıyor:)Aktivite konusuna gelince bizimkiler bile ortak birşeyler yapmıyorlar henüz.Suluk kavgası dersen hiç bitmiyor:)Bu arada çok geçmiş olsun,inşallah minimum zararla atlatmışsınızdır.Görüşmek dileğiyle,Ela'yı öp benim yerime:)

yeşim dedi ki...

Esracım bizim için de çok çok güzel bir tecrübeydi, iyi ki tanışmışızve oyun grubunu kurmuşuz. Biz sabırsızlanıyoruz tekrar buluşmak için. Canım çok da geçmiş olsun, inşallah hasar çok fazla değildir..

durununannesi dedi ki...

Çok geçmiş olsun Esra'cım...Sizinle tanıştığımıza çok memnun olduk.Tekrar görüşmek dileğiyle:)

Damla dedi ki...

Ben de Montessori blogundan sitene ulaştım, sonra yeğenim Tan'dan bahsettiğini anlayınca çok heyecanlandım ve o kareyi kaçırdığın için ayrıca üzüldüm. Tan'ın benim blogumda burada: http://www.kitubi.com/2009/08/05/ArkayaBakanMutluVeG%c3%bcvenliBebekler.aspx , ve burada daha küçükken kuzeni Ilgaz'la birlikte http://www.kitubi.com/2009/03/11/AykBudur.aspx fotoğrafları var.

İyi eğlenceler hepinize. Gruptan 3 kişinin taşınması ile dağılan grubumuzdaki çocukları hala özlüyor Ilgaz. Siz çok daha erken başlamışsınız, eminim çocuklara da size de çok yararı olacak.

Eko Anne dedi ki...

Ben de bugün Tan'ın resmini görmüştüm blogunda. Ben senin blogunu takip ediyorum. Çok şey de senden kapmışımdır. İnşallah bu oyun grubu bebekler için güzel olur gerçekten. Ilgaz'a öpücükler.

evren dedi ki...

2.toplantıyı ne zaman yapıcaz... Sabırsızlanıyorum. Çok eğlendik biz oğlumla beraber. Yeşim her şey için teşekkürler.