6 Temmuz 2009 Pazartesi

Ela'nın arkadaşları














Cumartesi günü uzun uğraşlardan sonra Ankara anneleri olarak buluşabildik. Öncelikle çok kalabalık olduğumuz için ve enerjik veletlerle uğraşmak zorunda olduğumuz için tabii ki fazla sohbet edemedik.. Ama kısa kısa biraz geyik, bir sohbet birbirimizle tanışmış olduk..






Ama tabiki daha onemlisi bebekler için çok ilginç bir gündü. Genel olarak önce birbirlerini baya bi süzdüler. Sonra hep beraber parka daldılar. Özgür ruhlar kendi kendine takıldı. Bazıları daha çok birarada kaldı. Ama hepsi çok tatlıydı..



Ela'ya gelince önce Mert'le birbirlerini çok sevdiler. Mert 9.5 aylık Ela'nın 9 aylık haline çok benziyor diyebilirim.. Ayakta duruyor pek tatlı. Ela'ya hafif sarıldı. Beraber taşlarda oynadılar. Biraz büyüyünce güzel arkadaş olucaklar umarım.. Ela daha sonra; off şekermi şeker Mira'nın kuzusuna saldırdı. Sonunda üstüne su döküp bir de yere attı. Ben Mira'nın yerinde olsam çok sinir olurdum. Bazı davranışları yapmamayı öğrenmesi için zaman gerekiyor sanırım. Geçen hafta Eymir'de dipdibe yemek yediğimiz Tan ve annesi Evren tesadüfen gelmişlerdi. Ankara gerçekten çok küçük. Ela daha sonra da tatlı Zeynep'in dibinden ayrılmadı. Zeynep de cok şeker bir çocuk. Ela pipetini aldı, hatta suluguna sulandı. Önünde taklalar attı. Hiç mızmız yapmadı.

Sonuç olarak mekan olarak yanlış bir seçim yapmamıza rağmen bebekler tabii ki istedikleri şeyleri yaptılar yine.. Koştular, parkta oynadılar.. Ela biraz daha büyüdü, bunu hissedebiliyorum. Çünkü kendinden ayca büyük bebeklerle parkta koşarak oynayabiliyor. Ben de onu arkadaşlarıyla görmekten çok zevk alıyorum. Bu toplantı küçük oyun grupları kurabilmemize yaradı. Bir de birbirimizi tanımamıza tabi..

O gün tatlişkom o kadar yorulmuş ki banyoda gözleri kapanıyordu nerdeyse. Sütünü içerken uyudu. Ben de akşam cocanın da yokluğundan istifade şimdilerde elimden bırakamadığım kitabımı okudum..

3 yorum:

ZeyNes dedi ki...

Mekana ve garsonlara rağmen (!) çok eğlenceli bir gündü. Seni ve tatlı Ela'yı tanıdığımız için çok mutluyuz. En kısa zamanda tekrarlayalım. Öperim.

yeşim dedi ki...

Kesinlikle katılıyorum! Eloşcum Mertin kankası olacak gibi sanki, bizimki ona bayıldı valla:))

füsfüs dedi ki...

ankarada olmadığıma zaten üzülürdüm şimdi daha da üzüldüm yahu