27 Temmuz 2009 Pazartesi

1 çok geç...

Benim akıllı kızım özgür ruh Ela Naz 1 yaşında emziğe başlamaya karar verdi. Çok minikken verdik püskürttü, 3-4 aylıkken verdik geri itti. 6 aylıkken denedik yine istemedi. 1 yaşını geçeli 15 gün olmuşken nerden buldugunu bile anlamadım almış emziği ağzına. 2 gündür sürekli ağzında. Herkesin emziği bıraktırmaya çalışacağı zamanlarda bizim tersigüzah yeni başladı. A benim güzel kızım 1 çok geç..
Ağzından çıkarıp gülüp geri ağzına alıyor.. :)

Annesinin terlikleri, büyük çatalları derken en son takıntısı babasının t-shirtu. Bizim Ela'ya artık birşey almamıza gerek yok. Ela artık kreasyonlarını bizim kıyafetlerimizden oluşturacak.

Ve hafta sonu biz de Çıtır Simit'i keşfettik sonunda. Arkadaşım İrem'in kızı İdil ve Ela hayvanların peşinde koştu. Tavşanlara marul verdiler. Köpeklere haf haf yaptılar. Sonuçta çok eğlendiler. Ela yine olmadık heryere tırmanmaya devam ediyor. Herkesin topunu kapmaya çalışması ve kendinden büyük çocukları ağlatması da yeni huyları arasında.. Sakin bir gün geçiremeyeceğimize inancım artık tam..Bu kitap resmi yanlışlıkla mı girmiş buraya.. Hayır hayır...
Beni bilenler bilir. Romantiklikin tik kısmından bile nasibimi almamışım. Aşk kitaplarını hayatımın hiçbir döneminde okumadım. Aklım fikrim macera kitaplarında, Bilim-kurgu dizilerinde, hangi selaleye gitsek de kaynak sularına kadar taban tepsek sonra da girsek kaynaga donsakdadır. Geyiği son raddesine getirir bir de durduramam kendimi. Neyse ama son zamanlarda bol bol okudugum alternatif cocuk egitimi kitaplarının da aksine bu sefer Elif Şafak'ın "Aşk" isimli kitabını okudum. Kuzenimin zorlamasıyla oldugunu belirtmeliyim. Ama ben bayıldım bu kitaba. Ask'ı bildigimiz erkek kadın askının dısında da anlatıyor. Mevlana'yı ve Sufi'ligi yazmıs. Birleşik bir kurguyla 2 farklı hikaye anlatıyor. Kitap içinde kitap yazmış. Ben değişmedim bu kitap romantik degil. Bu kitap cok farklı bir hikaye anlatıyor.. Su sıralar yaz, tatilde okumak için de birebir. Herkese deniz kenarında tavsiye ederim..

6 yorum:

İkizBebek dedi ki...

Emzikle çok şeker olmuş :)
aşk'ı bende okudum ve çooookkk beğendim.Nasıl bir akıcılık var.

yeşim dedi ki...

Aşk'a ben de bayıldım, hem de nasıl bayılmak, hayran kaldım:)) Ela'ya hem emzik hem de babasının tişrtü çok yakışmış annesi:))

füsfüs dedi ki...

çok güldüm elaya, belki diş kaşıma amacıyla kullanıyorur emziği, defne de biberonlara diş kaşıyıcısı muamelesi yapıyor:)
romantizm konusunda senden aşağı kalmam ben de, ama aşkı bende çok merak ediyorum, 1 hafta oldu sipariş vereli hala kargo bekliyorum, iyice meraklandım şimdi

ZeyNes dedi ki...

Aşk benim de okunacaklar listemde ilk sırada!Ela'nın emzikli resmi çok hoş.Çok da muzur, cin bir bakışı var bu kızın Esracım:)

Eko Anne dedi ki...

Ela muzurlukta cok kaplan gucunde nescim.. ya acık havalar devam ediyoken bi minik bulusma daha yapmak lazım bence..
Herkes Aşk'ı okusun. Gönlü geniş, ruhu gezgin sufi meşreplilerin kırk kuralı'nı kafasına yazsın. Bir daha problem olmaz dünyada..

saricizmeli dedi ki...

ela, seninle tanıştığımıza çok memnun olduk...