8 Temmuz 2012 Pazar

Memelere Özgürlük

Dilekolay tam 4 yıl. Yaklaşık 4 yıl boyunca hergün şu ikisinden birine, bazen ikisine birden sunduğum süt arzının sonuna gelmiş bulunmaktayım. Ela'nın doğmasının üstünden 4 yıl geçmesine birkaç gün kalmışken bir dönemi daha kapattım. Bu maceraya başlarken umudum yeni kucağıma aldığım bebeğimi emzirebilmekti. Ama bu konuda hiçbirşey bilmiyordum. Başlarda çok zorlandığım günler oldu. Ama eşim her zaman en büyük destekçimdi. Bebelerin bu mucizeden bolca yararlanması için elimizden geleni yaptık. Ela hanım tam 39 ay, Ece hanım tam 21 ay bu kaynakdan yararlandı. Her konuda çok faydasını gördüm. Emzirmenin böyle bir destekçisi olacağım, bu konudaki her şeyi öğreneceğimi düşünmezdim. Çok emzirdim diyen büyüklerimden daha fazla emzireceğimi hiç düşünmezdim. Sonuç olarak 4 yıl önce korkakça başladığım bu maceradan galip ayrıldığımı düşünüyorum. Umarım herkes bebeğini en az 18 ay emzirebilir. İki çocuğumu da emzirmeyi bıraktırmak için hiçbirşey tam anlamıyla hiçbirşey yapmadım. Başladıkları gibi kendileri bıraktılar. Tabii ki azaltmak için birşeyler yaptım. Ama doğal başlayan süreç doğal olarak sona erdi. Hala bazen anne meme diyip gelip emiyorlar tabii artık bıraktıkları için sütüm yok. Neyse biraz hüzün doluyum. Ama artık yeni bir döneme de hazırım. Emzirme sütyenlerini atmanın, kendine bakmanın vakti geldi. Hüzünlü bir gururla bir döneme daha veda ediyorum.




4 yorum:

kuzunun annesi dedi ki...

Bence önemli bir milad , hakkaten insan bu dönemi bitirdikten sonra sanki o uzuuunn lohusalıgın bittiğine de kanaat getirip hamilelik öncesi haline dönmek için daha bir cabalıyor , excuselar bitiyor. Ya da bende öyle olmustu . Artık bebekliği bitip cocukluga gecmiş 2 yavrunun annesisin, ne mutlu sana . İyi gelecektir . Selamlar

ÇokBilmiş dedi ki...

Aaaa, hüzünlendim birden nedense :) Ece de tahminimden erken bırakmış, ona da çok şaşırdım.
Senin içinse ayrıca heyecanlandım. Emzirmek vücuda yağ depolatıyor çünkü, emzirmeyi kesen arkadaşlarımın kilo vermeseler bile form olarak inceldiklerine çok şahit oldum. Darısı tüm emziren annelerin başına diyorum :)

Benden Bizden dedi ki...

Kendinle gurur duymalısın Esracım, harika bir iş çıkardın, iki fıstık da doya doya aldılar senin sütünü. Bundan sonrası için de güzel bir dönem olacağına inanıyorum :)

Unknown dedi ki...

Bu konuda seni izlediğimiz, örnek aldığımı biliyorsun. Hatta kafam karıştığında senin de yardımınla daha rahat kararlar alabildim. Emzirme hususunda senin geçtiğin yolların benzerini yürüyorum:)

Uzun uzun emebilmiş ve daha da güzeli kendi istekleri ile bırakabilmiş olma şansa sahip olmaları ne güzel bebelerin.

Seni de hem azminden, hem bilincinden dolayı kutluyorum.

sevgiler...