13 Mart 2012 Salı

Yenidoğanlar

Fotoğraf geçen hafta çekimini yaptığımız 3 haftalık Demir Bebek.

Bunu Ece bir yenidoğanken yazmışım ve taslaklarımda bitirmeden unutmuşum. Yine de yayınlamak istedim. Evet bakalım, bir yenidoğanınız var. Bir günah torbasısınız ve allah bunu biliyor önümüzdeki günler sınanacaksınız.
  • Yenidoğanlar bütün gün uyur. Hamamböcekleri de. Cehennemin şeytanları da. Bir trendi farkediyor musunuz?
  • Kolik, boşanma ve gündüz alkolikliğinin bir numaralı nedeni olabilir.
  • Henüz yenidoğan kakasını tutabilecek bir bebek bezi geliştiremediler. Çünkü bezleri karamelli puddingle test etmiyorlar.
  • Herkes bebeğinize kirli, burun karıştıran elleri ile dokunacak. (Kendimi engelleyemiyorum her bebeğime dokunan kişide elini burnunda hayal ediyorum). Bebeğiniz bunun karşılığında kusmak için gece saat 3'e kadar bekleyecek ve 110o derece ateşi çıkacaktır.
  • Tanrı seni o kadar güzel yaptı ki bir insan seni doğurmak istesin.
  • Yeni bebeğinizi neyin mutlu ve sakin yaptığını bulursanız, başka bir anne/doktor veya başka biri size yanlış ve tehlikeli olduğunu söyleyecektir buna rağmen yapmazsanız çocuğunuzun ilerde bir meziyeti kazanamaması sizin yüzünüzden olur. Bu insanlar hep ''yardım'' için burdadır. 
Unutmayın, yenidoğanlar daimi bir bakım ve dikkat gerektirir. Eğer bunu bulamazsa bir şeytana dönüşürler.

------------------

Not: Eğer bir yenidoğanınız varsa veya yakında olacaksa sanatsal çalışmalarım için modeller arıyorum. Lütfen bana erdoesra@gmail.com adresinden mesaj atınız. Tabii ki aile de bu sanatsal fotoğraflara sahip olacak.

9 yorum:

annesininmimosu dedi ki...

esra benim tam 2 haftalık bir kuzum var ama sen uazksın bana..antalyaya gelecekmişsin.ama benim kuzu büyür o zamanada.yinede çekerim dersen konuşuruz:))

Burcu.. dedi ki...

O eller ayaklar nasıl öyle güzel sarkabilir ama yaa :))

Nil dedi ki...

Henüz yenidoğan kakasını tutabilecek bir bebek bezi geliştiremediler. Çünkü bezleri karamelli puddingle test etmiyorlar.


çok doğru. hep sırtından toplardım o kakaları. insan kendi yaptığından tiksinirken çocuğununkiyle misket oynuyor :D

Unknown dedi ki...

Var ya, herşeye rağmen öyle güzel ki her bokları, her muzurlukları... valla başkası yapsa onların yaptıklarını önce onlara, önce hayata küser insan...

ah bak hele de ikincisini yapan biz deliler:)

resimler süper bi de...

Ceylin'in Annesi dedi ki...

Kızım 13 aylık
ama yeni doğdu sayılır.
Valla daha dün gibi :)
o olur mu, sanatsal olsun, sanatsal olmasın fark etmez :)

rengarenkli dedi ki...

Benim oglum 2 yasinda ama 3 yasinda gorunuyor. Birgun yasindan buyuk gosteren cocuklar icin sanatsal biseyler dusunursen biz burdayiz. Bide acelen yoksa ikinciyi dogurabilirim su sanatsal seylerin icin:)) senden olsunda ne olursa olsun. Bide oglumla benim dogru duzgun cekilmis hic fotografimiz yok, bide bunun icin.

Eko Anne dedi ki...

Arkadaşlar bebek ve cocuk fotografları da cekiyorum. Antalya'daki arkadasım geldigimde istersen cekerim bebeni. isteyen haber versin

Unknown dedi ki...

haa bir de 7 aylığa dana olmuş bu artık demezsen buyur:) yanında 2,5 yaş da bonus veririm hatta, hehe:)

zeynep.cetinbag dedi ki...

2. maade tam benlik şu sıralar