10 Aralık 2010 Cuma

Burnuna Cicek, Kulagına Taş.

* Verdiğim araya kücük bir ara verdim. Ela icin önemli sayılır degisiklikler oluyor. 2.5 yaşına yaklaştığının sinyallerini veriyor. Merakı cok cok cok cok arttı. Artık her kapağın icini, her deliğin arkasını görmek istiyor. Buna kendi vücudu da dahil. Bu hafta burnuna cicek soktu. Şu yapma ciceklerden. Allahdan gördük. Yoksa söylemeyecek. Ben sordukca "hayır" diyor. Ama bir yandanda sanırım kendince cıkarmaya calısıp, elini burnuna sokup ciceği daha da derine itiyor. Bir operasyonla yatırdık. Bir kişi kollarını tuttu, bir kişi kafasını, bir kişi de burnundan cımbızla cıkardı. Bayağı da büyük bir cicek. Görmesek soktuğunu kimbilir nelere yol acıcak. Gecen gun de parkta kulagına tasları sokuyormuş. Sanırım nereye gideceğini merak ediyor. Artık Ela her zamankinden daha fazla gözümüzün üstünde olmasını gerektirir bir durumda. Herkesin cocuğu büyüdükce rahatlıyor. Biz büyüdükce daha da tehlikeli şeyler yapıyoruz. Mygym'de o kadar yükseklere tırmanıyor ki ben indiremiyorum, her seferinde yardım alıyorum. Daha neler neler.

* "Nerde" dönemimiz bitti. Artık cıldırtası "neden" dönemimiz resmi olarak basladı. Yavruvatan ve anayurtta şölenlerle kutlanıyor. Bugün sanırım 786 defa neden dedi. Herseye "neden" diyoruz artık. "Bu masa kızım", "neden". Nasıl cevap veriyorsunuz. Ben her zaman hazırlıklı olurdum, ama su an o kadar yogun bir gundemim var ki, "neden" sorularının cevaplarının bir kısmını uyduruyorum, bir kısmına da "bilmiyorum" diyorum. Biliyorum merakını gidermemiz lazım ama bu bitmezki. Uyanık olduğu her saniye konuşuyor artık.

* Bugün düşündük. "Cok şükür" dedik. Sonunda bizim de cıngıraklara bakan, gösterdiğimiz şeylerle oyalanan, kendi kendine duran bir cocugumuz oldu. Ela'da biz böyle şeyleri hic goremedik. Onu bu kücük aylarında sakin tutabilmemizin tek yöntemi gezdirmekti. Mutlaka birisi kucağında gezdiricek. Ece gercekten sakin görünüyor, bakıcaz.

* Ece, bir idrar yolları iltihabı geciriyor. Son haftalarda düzgün kilo alamıyordu zaten ve bu enfeksiyondan olurmus. Cok kucuk oldugu icin tek seferlik bir enfeksiyon da olabilir, yok böbreklerine de vurabilir diye bizi cok strese soktular. Hala stresim gecmis değil cunku bu konuda hic fikrimiz yok ve antibiyotiği bitip de sürekli idrar tahlili ile kontrol edilmeden bunu bilemeyeceğiz. Bu enfeksiyonun tek problemi cocugun hasta olması degil. Antibiyotik yüzünden cok istahsız. İlk ay 1 kg alan bebeğimizin yerini, emzirmek icin uyuklatmak zorunda kaldığım bir bebek aldı. O kadar zorlanıyoruz ki anlatamam. Rutin falan yemişim. Tüm gün emzirmeye calısuyorum biraz daha alır belki diye. Sürekli ağlıyor, gündüzleri düzgün uyuyamıyor. Onunla 7/24 ilgilenmek zorunda kalmam Ela ile durumları da zora sokuyor. Cok huysuz ve hırcın bir durum aldı. Bu da yetmezmiş gibi kendisi de nezle oldu, burun falan ceşme gibi akıyor. Bari Ece'ye bir de bu gecmesin diye ücbucuk atıyorum. Şu antibiyotiğimiz bitip de beslenmemiz düzelsin ve enfeksiyon tekrarlamasın diye dua ediyorum. Bizden durumlar budur. Bazı arayanlara dönemedim. Umarım kusuruma bakmazsınız. Gecen gün yardımcımız arayan bir arkadaşıma "merhaba, vakit yok" demiş ve kapatmış. Güldük aslında ama kadının bu lafı özetliyordur sanırım evdeki durumu. Mesaj atanlara, soranlara, arayanlara cok tesekkurler. Umarım hersey normale dönünce herkesle konusabiliriz.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Esraaaa hic strese girmeyin canım benim.
Doruk da cok kucukken iye olmustu, bize de aynilari soylendi, yok 1 yas alti boyle boyle bik bik,
soyle dusun; onlar doktor, butun ihtimalleri, cok cok az bi yuzdelik dilimde olsa bile butun ihtimalleri soylemek zorundalar, kotuleri de soyluyorlar tabi.
tertemiz cikar sen hic merak etme.
sevgiler.

elif ada dedi ki...

Esra, çok geçmiş olsun. Umarım kısa sürede atlatır ikisi de. Yazdıklarını okuyorum ve sana çılgınca saygı duyuyorum. Benim tek bir çocukla başaramadığımı sen iki çocukla başarıyorsun. Senin numaran yok bende. Senin için yapabileceğim bir şey olursa ne olur haber uçur. Kucak dolusu sevgiler

ÇokBilmiş dedi ki...

Ben de o yaşlarda, yuvadaki öğlen uykusunda uyumayıp burnuma şilteden kopardığım süngerleri doldurmuştum. Annem benim minik burnumdan çıkan sünger miktarını görünce şaşkınlık içinde kalmıştı. Ki ben sakin ve uyumlu bir çocuktum.
Ece'ye tekrar geçmiş olsun...

Limonlu Turta dedi ki...

Ben mesajı aldım, tamamdır. Sen moralini yüksek tut, o bana yeter! Yapabileceğim bir şey olursa da haber et. Kızı Teo'ya bırakır, koşar gelirim. Neden sorusuna bazen "e, öyle işte" demek işe yarıyor ama bazen:)
Yanaklarınızdan öperim,
ç.

Fatma dedi ki...

Çok geçmiş olsun ve kolay gelsin.

sanberk dedi ki...

çok geçmiş olsun size.İnaşallah çok kısa sürede herşey yoluna girecektir.
Demekki artık neden sorusuna geldiniz.Biz hala nerde diye bağrıyoruz sürekli.bazen çaldırcak durumdayım ama olsun bu da geçicidir:)

Benden Bizden dedi ki...

cok gecmis olsun tekrar, umarim kisa surede iyilesir bebis! elaya da dedigin gibi ekstra dikkat gerekiyor. kolayliklar diliyorum, sen yemene icmene dikkat emi, cok onemlisin sen ikisi icin de!

meldi dedi ki...

Geçmiş olsun. Bizdede bir çeşme burun vardı bu hafta. Neler yapıp da geçirdiğimizi yazdım bugün bloğa. Sabır ve güç dilerim...

Adsız dedi ki...

Esra, benim kızım 2 aylıkken yaşadık (salak gibi çocuğu havuza sokmuştuk, hiç girmeyim o konuya)...Voiding çektirmiştik. Bir arkadaşımın kızı tekrarlayan idrar yolları enfeksiyonu oldu ve benim sözümü dinlemedi voiding konusunda.Çektirmedi ve çocuğun böbreğinde scar kaldı, sonra da ben ne biliyim falan dedi..Benim söylediğim doktora götürmedi.Sonuçta benim dediğime geldi. Herneyse, bu konuda 2 doktor önerim var. Biri Başkent'te Esra Hanım ya da Ankara Eğt. ve Araş. Hastanesi'nde Pınar Hanım (soyadlarını vermiyorum, google taramalarında bu sayfa çıkmasın diye)...Çok geçmiş olsun.Çocuğu mutlaka çocuk nefroloğuna götürün. Çocuk doktorları bu konulardan anlamaz.